BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 
« Föregående inlägg Utbrändhet eller uppvaknande? Förlossning - Pånyttfödd Nästa inlägg »

20120329 | 0 kommentarer | Gå till bloggen

Tankar och (van-) föreställningar

Av IRENE AHLKVIST

I min verklighet är jag helt på det klara med att vi skapar våra liv med hjälp av våra tankar och föreställningar.


När livet varit traumatiskt, eller känts trist och stillastående, tycker vi ofta att: ”Nu borde det väl vara min tur att få glida på en räkmacka ett tag”! Men sällan tittar vi på vilka tankar och föreställningar vi matar oss med dagligen, dessa vilka är med och skapar vår morgondag.


Vi förutsätter att det borde finnas någon rättvisa och att lotten nu ska falla på oss!


 


Livet är aldrig utlovat att vara lätt, ej heller ”rättvist”. ALLA får sin beskärda del av prövningar och sorger. Det är hur vi klarar av att förhålla oss till dessa, som avgör utgången och som leder till att vi stärks inför kommande utmaningar.


 


”Det enda beständiga är ständig förändring”. Livet förändras varje stund vare sig vi vill det eller ej. Genom att ha ett mer aktivt förhållningssätt till detta kan vi bli stärkta i stället för att känna oss som offer. Först krävs en vilja att då och då titta på oss själva och de föreställningar vi bygger vår verklighet på. Efter att ha fått insikt om hur vi faktiskt tänker och reagerar kommer viljan och vår intention att förändra. När vi nått så långt kommer successivt lösningarna på HUR vi kan agera, till oss på ett ofta mirakulöst sätt! Det kan vara via något vi läser, någon person vi möter, eller något vi plötsligt fick ett infall att titta närmare på.


 


Ju mer vi utmanar vår ”trygga zon”, genom att se lite bortom det som hittills varit välkänt och bekvämt, desto mer utdelning får vi. Genom att vara aktiv i dessa beslut upplever vi att vi kan påverka samt att vi har viss kontroll över våra liv. Detta stärker oss som människor.


För livet behöver INTE vara något som ständigt drabbar oss och får oss att känna det som att vi är offer för omständigheterna.


 


Jag är helt övertygad om att vi inte kan nå längre än så stort/långt vi kan föreställa oss. Därför behöver vi  ha visioner. Och att dessa kan behöva vara betydligt större än vad vi någonsin kunnat drömma om! Det är ur detta vi skapar förändring och tillväxt. Att våga vara pionjär och gå före den stora skaran är det som genom tiderna har bidragit till förändring. Det hade inte blivit mycket till utveckling utan dessa nytänkare, som vågade utmana sin och andras föreställningar. Nu menar jag inte att alla ska vara pionjärer. Men det vi alla gör i vår verklighet får på olika sätt inverkan på andra.


 


Med dessa ord önskar jag oss alla en underbar vår! Hoppas också att allt fler tar till sig detta att allas våra tankar, föreställningar och beslut faktiskt spelar roll! I första hand på det enskilda planet men också – i dessa förändrings tider – för alla våra medmänniskor. Vi är alla en.


 


Irene Ahlkvist

Kategoriserat som

Personlig utveckling

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg

Lämna kommentar

För att kommentera måste man vara medlem och inloggad

Om Bloggen

MyPage Blog for User '20470563'

http://
upplysningen.healing-akuten. com
Här kan du läsa lite information om Energimedicin, som jag arbetar med, samt mina funderingar om den föränderliga tid vi lever i.