BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 
« Föregående inlägg Vidsynthet kontra dömande Tankar och (van-) föreställnin... Nästa inlägg »

20120503 | 7 kommentarer | Gå till bloggen

Utbrändhet eller uppvaknande?

Av IRENE AHLKVIST

 


Med risk för att sticka snoken i ett kontroversiellt getingbo vill jag skriva om ämnet som kallas ”utbrändhet”. Jag skriver utifrån egen erfarenhet samt av att personligen känna/ha träffat många i liknade situation. Jag arbetade som sjuksköterska när jag gick in i den omtalade väggen.


 


Vad som är allra viktigast att betona är att alla dem som berörs av detta ska veta att de INTE är svaga, eller misslyckade. Det krävs stort mod, stor styrka att ta sig igenom en sådan här fas i livet. Inte enbart behöver man tampas med sig själv och alla (van-) föreställningar man har, utan också med alla institutioner som blivit som självgående monster som ej längre är till för människans bästa. Man talar till och med om dem som egna väsen. ”Sjukhusväsendet”, ”skolväsendet” etc.


Även dessa väsen är i förändring vilket jag anser är ett måste för att möta den förändrade värld och människa vi är på väg att få/bli. Tyvärr så är jag medveten om att människor kommer i kläm under denna process. Både människor som arbetar i vården och vill så väl, och bland dem som söker hjälp.


 


Enligt min uppfattning har fenomenet att göra med en kraftig energiförändring hos människan, en förändring som kroppen har svårt att anpassa sig till. Speciellt hormonkörtlar och nervsystem tar tid på sig att assimilera sig till den nya energin. Hormonkörtlar som en längre tid gått på högvarv under stress, klappar ihop och får i stället underfunktion. Nervsystemet får problem att hantera all ny information. Det blir som att köra bil mitt i Rom.


 


Förändringen ligger i tiden för vad vi som mänsklig ras är på väg att utvecklas till. För de som gått före, som fick dessa problem lite längre tillbaka i tiden, var det allra tuffast. Med tiden kommer förändringen att bli lättare för dem som kommer efter. Det är som med den hundrade apan; när tillräckligt många tagit till sig något nytt, då slår det igenom på bred front utan allt för mycket kamp.


 


En del talar om ett högre medvetande där all form av dominans skall balanseras. Även ex. ”sjuklhusväsendet” är stadd i förändring där den gamla rollen med läkaren sedd som allvetare, håller på att försvinna till förmån för människans egen inneboende kunskap om sig själv. Jag ser fram emot ett mycket bättre sampel mellan den som söker stöd och dem som ger stöd. Samt att våra politiker främjar möjligheterna till detta.


 


Jag tror sålunda att det handlar om en sorts uppvaknande. Många som kämpat sig igenom en sådan period i livet, vittnar om att man ej är densamma som innan det hände. För många innebär det förändring på många nivåer; arbete, relation, vad som är viktigt i livet, att kunna prioritera sina egna behov för att sen kunna finnas för andra.


 


Detta är enligt min mening inte egoism utan handlar om att ta ansvar för sig själv, sin hälsa och sina egna behov. Om vi inte ser till våra behov först, finns ingen ork kvar till slut för att orka finnas där för andra. Likt Fågel Fenix som flög upp till solen, blev bränd och återföddes i ny kropp, har vi att hantera en kropp som behöver allt vårt stöd för att hitta den nya balansen. Det som förut fungerat, funkar inte längre och vi måste hitta nya sätt att förhålla oss, nya tankebanor behöver växa fram ,nervsystemet hitta nya vägar  etc.


 


Sjukvården vet inte vad man ska göra med oss. Med tiden har viss förståelse kommit men det man kan behöva som mest – tid för vila och läkning – finns ej att få. Kroppen behöver mycket vila, sinnet behöver lära sig att tänka i nya banor, självkänslan behöver mycket kärlek, m.m.


 


Mycket viktigt är att se att den som har störst ansvar för min hälsa är jag själv. Det handlar om att inte fastna i en offer-roll utan vara villig att släppa gamla föreställningar som ej längre gagnar mig. För detta är inte ett permanent tillstånd! Med eller utan hjälp tar de flesta sig igenom och kan med tiden se att det även kom något positivt ut av det hela. Ofta en nystart på ett eller flera områden i livet.


 


Summa summarum: Många människor som kämpar/kämpat sig igenom en sådan här förändring, och som ser på sig själv som svaga och misslyckade behöver byta självbild! Det är en vanföreställning att ni inte är bra! Bara för att samhället inte (ännu) kan se detta att ni gör ett hästjobb för er själva, planeten jorden, och hela mänskligheten för att skapa balans, så betyder det inte att deras uppfattning är sann!


 


Homiatriker Irene Ahlkvist


 

Kategoriserat som

Personlig utveckling

Kommentarer

IRENE AHLKVIST - 20120818, 14:33

Hej
Vad glad jag blir över alla era inlägg! Bra att vi delar med oss av insikter. Jag har förstått att just detta ämne berör många människor. På Gotland där jag bor skriver jag krönikor i det lokala Annonsbladet, och just detta om utbrändhet/Uppvaknande fick stor respons även här lokalt.

Viktigast för mig är att påpeka att detta INTE är ett permanent tillstånd. Om man känner sig oförmögen att komma vidare själv så ska man söka hjälp. Den hjälpen kan se ut på många sätt, men att döma av den respons jag fått så har många blivi hjälpt av just Energimedicinska behandlingar. Lycka till!

ULRIKA SKOOG - 20120806, 21:34

Hej! För mej var det det ett uppvaknande men inte i första skedet.Då handlade det om att överleva i kaoset.Kroppen ville inte mer...men i denna röra så fick jag för mej att jag skulle gå till medium.Vilket ledde till att jag fick tag på en healare.Som hjälpte mej tillbaka ,det är nu två år sedan och jag mår väldigt bra nu.Det var det bästa jag gjort i mitt liv.Jag vet nu att jag är en känslig själ,Men inte på det sättet jag trodde.I dag är jag duktig att ge andra healing och har lärt mej på kurser att skydda mej från andras energier.För att må bra.Är i balans med kropp och själ.Jag gick min egen väg jag började lyssna på mej själv.Idag vet jag att detta var min livsväg ,en av mina prövningar i livet.Har fått en otrolig livserfarenhet och är väldigt tacksam för detta.kram ulrika

TINA LINDELL - 20120625, 11:29

Tack för de fina tankarna. Har nyligen gått i den fruktade väggen och känner att jag är ingenting värd. Har svårt att tänka framåt. Känns som allting är slut. Hoppas att jag kan se ljusare på framtiden. Just nu är det mycket tufft.

IRENE AHLKVIST - 20120515, 12:55

Hej Therese
Tack för att du kommenterade.
Med mina texter vill jag bl.a.dela med mig av insikter jag gjort genom åren. Därmed inte sagt att dem är en total sanning. Min vilja är att dessa insikter kan bekräfta och stärka andra, och kanske skapa hopp om det känns tungt. Ingen kunskap är mycket värd om den inte delas med andra, så ÄNTLIGEN har jag börjat skriva och dela med mig av min livserfarenhet. Väl bekomme alla som finner nöje i att läsa det jag skriver! /Irene

JULIE BERGSTRÖM - 20120515, 11:22

Tack för att det finns förståelse här i livet. Att som utbränd jobba så i motvind, trots att så lite ork finns, är tufft. Det gäller att tro på sig själv, och ge sig allt det bästa jag förmår, utan att påverkas av andras tyckande och tänkande. Så sant att vi växer som människor under denna period, och inser att jag får ta plats, och jag är viktig. Långt nu efteråt kan jag se att detta var en av det bästa som hände mig, för då äntligen vaknade jag, och tog tag i mitt liv.
Jag är inte ensam, vi är många, och vi stödjer varandra. TACK

SIMONE HÖGBERG - 20120515, 11:00

Det här var fantastiskt skönt att läsa. TACK !
/Simone

THERESE ÖSTERBERG - 20120509, 11:10

Så sant och så verkligt beskrivet. Jag läser in mig själv i det här....jag är en sån som försökt springa förbi mig själv i många många år , jag har försökt hålla jämna steg med tillvaron, försökt hinna före tillvaron etc etc. Jag har slutat att använda uttryck som "det är en lång väg tillbaka till den jag var" för jag kommer inte bli den jag var och jag vill inte bli det. Det är inget mål i sig, det är bara en bild, en konstruktion av något som inte fungerade så bra. Tack

Lämna kommentar

För att kommentera måste man vara medlem och inloggad

Om Bloggen

MyPage Blog for User '20470563'

http://
upplysningen.healing-akuten. com
Här kan du läsa lite information om Energimedicin, som jag arbetar med, samt mina funderingar om den föränderliga tid vi lever i.