BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 
« Föregående inlägg I begynnelsen var ordet… Utbrändhet eller uppvaknande? Nästa inlägg »

20120623 | 1 kommentar | Gå till bloggen

Vidsynthet kontra dömande

Av IRENE AHLKVIST

 


Min livslånga lust att skriva har nu äntligen börjat realiseras. Jag tror inte på något vis att jag skriver helt korrekt, utan det finns mycket att lära. Eftersom jag gärna lär mig mer om skrivandets konst så läser jag t.ex. andras krönikor. Jag tror på att jag kan utvecklas av att se/lyssna in andras erfarenheter, och ifall det slår an i mig, ta det till mig.


Vad är det som gör att vi människor har så lätt att ironisera och döma? Det verkar krävas en hel del kurage att vara vidsynt och att acceptera andras verklighet, som sann för dem.


I min verklighet har jag alltid vetat att det finns mycket bortom vad den allenarådande vetenskapen kan förklara. Jag har ända sedan barnsben gjort möten med andra dimensioner, och även upplevt och fått berättat om sådana möten som t.ex. min morfar gjorde.


Därför är möten med parallella dimensioner och dess väsen inget konstigt för mig. Att man i hus och på platser kan möta andar som inte riktigt kommit till ro, är vanligt förekommande. Och att vi som är öppen för en bredare verklighetsuppfattning också kan hjälpa dessa andar att komma till ro, är en realitet – inte något jag tror på.


Jag har sagt till mina vänner att jag förundras hur man kan komma på idén att bygga bostäder alldeles vid en galgbacke, som man gjort i Visby. Det kan komma att bli stökigt i en del hem där det bor människor som är lite mer vidsynta/öppna. För grejen är den att dessa andar inte vill vara i någon sorts Limbo – mellan världar – utan de vill som oftast få ro. Om man dött till följd av ett trauma eller någon form av våldsam död är det inte ovanligt att man fastnar mitt emellan. Därför söker de kontakt och uppmärksamhet hos dem som är mottagliga för detta, för att få hjälp.


Till och med högt erkända forskare världen över som forskar inom kvantfysik; bl.a. något som kallas strängteorin, menar att det kan finnas parallella dimensioner helt sida vid sida med oss. Alldeles inpå men ändå åtskilda på något vis.


Och de menar att när de kan lösa gåtan kring detta då kan det ge svar på mycket vi inte kan förklara med den teknik och verklighetsuppfattning som råder idag.


Åter till ämnet vidsynthet kontra dömande. Motsatsen till kärlek till sin nästa är inte hat, utan RÄDSLA. Det är rädslan för de okända, det främmande, det som vi själva inte upplevt som gör oss dömande.


En bekant till mig vars fru har en något trång verklighetsuppfattning, har sagt något som jag tycker är mycket klokt. Varje gång hon himlar med ögonen och gör uttalanden om hur konstigt någon/något är, så säger han:


”Nej, det är inte konstigt. Det är bara annorlunda”.


Varje gång vi klarar av att bemöta något som för oss är främmande med den inställningen, har vi gjort en stor vinst i att acceptera andra/annat så som de är.


Homiatriker Irene Ahlkvist


 

Kategoriserat som

Medialitet

Kommentarer

IRENE PETTERSSON - 20120812, 16:57

Att döma någon har väl följt med trenderna ett bra tag i Sverige. Ibland känns det som om jag har bott i en kokong där alla var lika oberoende färg, sjukdom eller rikedom. När jag så kom ut till "världen" så har man fått veta både ett och annat "dumt". Jag kanske hade föräldrar som gav sjutton i skvaller och öppnade dörrar för alla som kom förbi. Men så var inte min mor sen att påpeka om alkohol och uppförande hos besökande, så passade det sig inte fick dom gå. Min mor var inte elak på något vis, hon ömmade om folk och fä, men hon ville inte heller ha hem bråk (alkohol) och skvaller. Många var rädda för henne, inte vi barn och på något sätt var vi inte rädda för folk som var annorlunda heller. Än i dag har vi barn en automatisk känsla när det händer oss något. Om än vi har blivit "sårade" av ett syskon så finns vi där personligen vid sjukdom och dödsfall. Jag är glad över min familj fast vi är annorlunda, men vi skulle nog bli fort less om vi inte var det

Lämna kommentar

För att kommentera måste man vara medlem och inloggad

Om Bloggen

MyPage Blog for User '20470563'

http://
upplysningen.healing-akuten. com
Här kan du läsa lite information om Energimedicin, som jag arbetar med, samt mina funderingar om den föränderliga tid vi lever i.