BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 
« Föregående inlägg Freden börjar inom. Vidsynthet kontra dömande Nästa inlägg »

20120730 | 1 kommentar | Gå till bloggen

I begynnelsen var ordet…

Av IRENE AHLKVIST

 


Jag har alltid varit intresserad av språk och ord. Som liten klurade jag mycket på ordens betydelse. Som detta att ljuset brinner upp…. Det brinner ju ner!


På min namnsdag i november (som då bara fanns på mitt andranamn Elisabeth), fick jag oftast en bok. Jag slukade Kitty-böcker, Kulla-Gulla m.fl.


 


Under skoltiden fortsatte mitt intresse för språk, och jag pryade på en dagstidning i Luleå. Jag fick prova på både journalist och fotograf yrket. Kunde dock se baksidan av att vara journalist och behöva skriva om en massa saker som inte intresserade en eller t.o.m. kändes helt fel. Det går ju förstås att vara frilans, men vad jag förstod så var det inte alltid så lätt att försörja sig den vägen.


 


När väl valet till gymnasiet skulle göras så trodde jag mig veta att jag skulle gå Humanistlinjen och läsa mer språk, för att kanske bli journalist. Ingen blev mer förvånad än jag själv, då jag plötsligt valde Vårdlinjen!


Var kom detta ifrån? Ja, både storasyster och mamma kunde berätta att jag som riktigt liten alltid sa att jag skulle bli ”sjuksyster jag trallalla”. Jag hade tydligen haft en systerdräkt och en doktorsväska som användes flitigt. Ofta kom jag hem i full systermundering, gråtandes med blodet rinnande från knän och armbågar då vilda lekar med brorsan och andra grabbar resulterat i blodvite. Då behövde den ”lilla systern” hjälp och tröst av andra.


 


Eftersom mitt nuvarande yrke handlar om energiarbete så kommer jag tillbaka till detta med ord. Allt har en frekvens, en vibration. Så har även ord.


Ord som skickas iväg för att såra eller skada kan verkligen sätta sig som en blockering i cellerna. Vi använder uttryck som: ”hennes ord kändes som en kniv i ryggen”, eller ”det han sa gjorde ont i hjärtat” och många andra metaforer för att beskriva hur ord kan träffa och faktiskt skada. De kan fastna som en klump i halsen eller snurra om och om igen i ens tankar. Man kan känna sig helt oförmögen att bli kvitt det som sagts.


 


Likväl som ord kan skada så kan rätt ord vid rätt tillfälle även läka. Om frekvensen är rätt och om personen är redo/villig att läka ett trauma så kan det rätta ordet just i den stunden skapa en sinnesrörelse och plötsligt släpper något man burit på länge!


 


Därför är kommunikation så betydelsefull i alla relationer mellan människor. Men ack så svårt! Vi bär ju alla med oss en ryggsäck av upplevelser och trauman som färgar vår tolkning av det som sägs. Och många gånger så vågar vi inte vara raka och ärliga och fråga:


”Stopp ett tag! Vad menar du med det?”, eller ”Nu förstår jag inte vad du egentligen menar?”.


I stället går vi iväg och känner oss kränkta, kanske på helt tokiga grunder. Allt kanske var ett missförstånd!br />

 


Ju mer vi klarar av att kommunicera våra olikheter, desto mer spännande blir det, anser jag. Eftersom jag är född i Jungfruns tecken och har Merkurius (den snabbe budbäraren) som planet så ligger just kommunikation nära tillhands för mig. Därmed inte sagt att jag är speciellt bra på det! Dock intresserad och villig att lära mer.


 


Jag tror att vi utvecklas och lär oss av våra motpoler och våra antagonister. Dem speglar sådant jag ännu inte velat/kunnat se och ta till mig, av mig själv. Så dem som gör mig upprörd eller irriterad har mycket att lära mig, om mig själv. Antagligen vill jag inte se dessa sidor i mig själv utan det är lättare att lägga det utanför mig och se det i andra. För dåliga sidor vill vi ju inte ha…..


 


Avslutningsvis en liten devis att tänka på ibland:


”När du letar fel och brister hos andra,


titta inte i kikaren, utan titta i spegeln”.


 


Fortsatt trevlig sommar önskar Irene


 


 

Kategoriserat som

Personlig utveckling

Kommentarer

IRENE PETTERSSON - 20120812, 16:26

alldeles sant och lärorikt. Svårare är att komma till insikt om ordens verkan. Men tänk efter om du skulle vilja säga så till dig själv innan man skickar ordet vidare så skulle man nog spara en massa otrevligheter

Lämna kommentar

För att kommentera måste man vara medlem och inloggad

Om Bloggen

MyPage Blog for User '20470563'

http://
upplysningen.healing-akuten. com
Här kan du läsa lite information om Energimedicin, som jag arbetar med, samt mina funderingar om den föränderliga tid vi lever i.