BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 

Bias krönika

Mindfulness – på ett särskilt sätt

 

 

 

 

”Mindfulness är att vara uppmärksam på ett särskilt sätt, med avsikt i ögonblicket utan att värdera det. Det är det hela.”

Jon Kabat-Zinn

 

Detta är Jon Kabat-Zinns definition av mindfulness. Vi kan dela upp detta i tre delar.

 

1 Med avsikt

2 Rikta uppmärksamheten

3 På ett särskilt sätt

 

Dessa tre delar är mycket viktiga när vi tränar mindfulness för att sedan kunna implementera det i vårt vardagsliv.

 

Vi har nu kommit till den tredje komponenten i mindfulness – på ett särskilt sätt, dvs vår attityd till det vi uppmärksammar. Det är viktigt att vara klar över våra attityder till det vi uppmärksammar. Hur vi förhåller oss, vilken attityd vi har i olika situationer... Gör vi medvetna val eller är det autopiloten som styr våra beteenden, genom våra attityder? Är det gamla mönster som styr våra beteenden? Våra dömanden, våra förutfattade meningar, om rätt och fel, intressant eller ointressant, ”det har jag hört förut”?

 

Alla dessa filter påverkar kvaliteten av det vi uppmärksammar. De tar oss en bit ifrån den direkta erfarenheten i ögonblicket. Dessa filter styr hur vi väljer att upplevastunden. Vi får ett liv som går i repris genom att vi värderar nuet utifrån dåtiden och drar dåtiden in i framtiden. Se om du kan vara ny i ögonblicket och göra medvetna val utifrån nuet och du får en ny framtid, en framtid som öppnar upp för nya möjligheter, nya lösningar och säkert en hel del utmaningar.

 

Välj då att se utmaningarna som möjligheter, för att skapa en spännande framtid! Ta en sak i taget. Var nyfiken!  Nästa gång ska vi titta på våra olika attityder och hur vi kan välja ett annat förhållningssätt, som skapar ett annorlunda liv. 

 

Lycka till

 

www.bia.nu e-mail: [email protected]