BLI MEDLEM

Bli medlem idag och få flera fina premier!

Bli medlem

Summa: 0 kr 

”Alla har sin egen skyddsängel!”

 

Lorna Byrne har sett änglar sedan hon var barn och pratar med dem varje dag. Kontakten med änglar höll hon hemlig fram till 2008 då hon släppte sina memoarer. I sin nya ”Hoppets budskap från änglarna” utvecklar hon sitt budskap med att skyddsänglar kan hjälpa människor med vad man än möter i vardagen. Det är viktigt för att ingjuta hopp i en tid då många människor söker efter trygghet i en föränderlig värld, säger hon.

 

Text: Monica Katarina Frisk

 

Jag kramar alla jag möter, säger Lorna Byrne. Det är en av Lornas uppgifter i livet att välsigna människor. Det är i själva närkontakten som hon får veta att den andra till exempel aldrig fått en kram tidigare.

– Då ber jag om hjälp och healing för den jag håller om, säger hon.

”Hoppets budskap från änglarna” är mycket olika de tidigare böckerna Lorna har gett ut. Här fokuserar Lorna på andra människors liv och öden. Lorna ser änglar nästan varje dag, inte ovanligt att hon ser dem fysiskt precis som hon skulle se en annan person sitta rakt framför sig.  Detta ger henne själv och hennes läsare, ett helt annat, inspirerande och hoppfullt perspektiv på världen, tycker hon.

 

I boken berättar Lorna om hur änglar varje dag hjälper till att ingjuta hopp hos människor och delar med sig av vad människor har berättat för henne som påverkar deras liv mest. Ändå kan jag undra vad syftet är med änglakontakten?

– För att hjälpa oss utvecklas andligt och för att kunna ta vårt nästa steg. Det handlar också om att få tillbaka tilltron. Jag vet inte varför gud valde mig att kommunicera med änglar. Lorna Byrne är dyslektiker sedan barndomen och även idag kan hon inte läsa så bra. Men hon är säker på att kontakten med änglar har som syfte att göra oss medvetna om den andliga aspekten av livet.

– Att vi alla har en själ. Och att alla har en skyddsängel och därför kan människor alltid vara säkra på att vi är inte är ensamma. Det finns alltid en skyddsängel som vakar över var och en.     

Hur kommer det sig att du mer har fokus på vad som händer andra människor i ”Hoppets budskap från änglarna”?

– Jag hade egentligen inte tänkt skriva en tredje bok, men jag möter så mycket förtvivlan. Många människor är på väg att förlora hoppet om en framtid. Därför är det så viktigt att förmedla en känsla av tillit.

– Att inte ha ett jobb till exempel ger många, särskilt unga människor, en känsla av ovärdighet och att inte höra till. Även ett jobb som man kanske inte trivs med ger en ändå mod och känsla av att man bidrar med något. Och det är viktigt att man tar det där extra steget och gör något bra av sitt jobb. Det gör en stolt och ger värdighet och respekt.

 

Du skriver i boken att vara förälder är det viktigaste jobb som finns. Varför är det så?

– Det har änglarna talat om för mig så länge jag kan minnas. Även om det så klart kan vara det tuffaste också, så är det i första hand en gåva från Gud att få barn. Så varje mor och far, oavsett hur viktigt ens jobb kan tyckas vara, bör inse att föräldraskapet är oerhört betydelsefullt.

Lorna Byrne har tre utflugna vuxna barn och en 16-årig son hemma, så hon vet vad hon talar om. Jag undrar hur kontakten med änglar har hjälpt henne själv som förälder?

– De gånger mina barn har varit riktigt busiga eller haft det besvärligt i skolan och är upprörda när de kommer hem, så har änglarna alltid svarat mig att jag ska lyssna. Lyssna på vad som pågår och vara närvarande med dem. Och förstås inte döma dem.

Ett annat råd som Lorna har fått från änglarna är att inte ta vad ens barn och ungdomar säger eller gör personligt.

– Det är hur man tar det som är det viktiga. Och kom ihåg att man som förälder ofta ska säga till sina barn att man älskar dem! 

Du berättar att du kramar de flesta du möter, vad är anledningen till det?

– Ja, särskilt efter att jag har haft ett föredrag. Det är en del av min uppgift att välsigna människor som kommer för att lyssna på mig. Om man vill, förstås. När jag kramar om någon, i själva närkontakten, har jag till exempel fått veta att just hon aldrig fått en kram tidigare. Då ber jag om hjälp och healing för den jag håller om.

Kan man fråga sin skyddsängel om vad som helst och hur vet jag att svaret jag får är från änglarna?

– Javisst, kan man det. Du känner att svaret är rätt för att änglarna svarar inte med att be eller uppmana dig att göra något illa eller dumt för vare sig dig själv eller någon annan. Din skyddsängel finns alltid där vid din sida, medan andra änglar kan komma och gå.   

Du skriver om hur viktig bönens kraft är och i boken finns avsnitt med olika böner. I allmänhet ber inte svenskar till gud. Är bönens änglar närvarande fast man vänder sin bön till existensen eller det oändliga?

– Ja. Även innan du ens uttalat din bön finns riktningen till universums skapare. Så det spelar ingen roll till vad man riktar sin bön. Bönens änglar finns där närvarande i ett oändligt antal för att ta emot din begäran eller önskan.

Lorna Byrne beskriver bönens änglar som ett vattenfall i ett oändligt forsande flöde. Bara det att flödet är vänt uppåt utåt mot universum!

– Det är så kraftfull bönens kraft är. Vi ber alla till samma gudom och änglarna oavsett vilken trosuppfattning eller andlig hemvist man har.

Vad säger du om healing och hur det funkar med änglakontakt?

– Det finns healingänglar som jag har sett omge människor som behöver healingkraften. Jag har sett hur healingänglar kan beröra människor med gudomligt ljus som strålar mot dem. Ibland kan healingänglar uppehålla sig hos en människa någon sekund bara och ibland några minuter. Jag vet inte varför det varierar. Jag har också sett att det ibland kan finnas hundratals änglar runt om kring den som behöver det, särskilt om det gäller barn som är på väg över.

 

Om författaren: Lorna Byrne har sett och talat med änglar ända sedan hon var barn. När hennes tre vuxna barn flyttat hemifrån beslöt sig Lorna för att öppet börja tala och skriva om vad hon lärt sig. Så kom hennes första bok ”Änglar i mitt hår” till 2008. Lorna Byrne bor med nya kärleken och sin yngsta tonåriga son på landsbygden i Irland. Kontakt: lornabyrne.com

 

Det här visste du inte om änglar

Tro du på änglar? 81 procent amerikaner intygar att de gör det till en viss grad. 60 procent tror absolut på att änglar finns (studie vid Baylor universitet). Lorna Byrne, som har kontakt med änglar sedan barnsben, vet att de är hennes bästa vänner.

 

1. Alla har en skyddsängel. Det spelar ingen roll vilkenandlig trosuppfattning man har, eller om man tror på gud over huvudtaget, alla har en skyddsängel. Jag ser ljuset av vars och ens skyddsängel och jag har aldrig mött någon utan en.

 

2. Skyddsängeln finns alltid där. Skyddsängeln finns där, även innan man blir till och även efter man lämnat jordelivet. Jag får ofta frågan om skyddsängeln finns i badrummet eller när vi älskar, och svaret är ja! Hur ensam man än kan känna sig, är vi aldrig det.

 

3. Allt vi behöver göra är att fråga. Människan har en fri vilja och den kan inte änglar lägga sig i. Vi behöver bara be vår skyddsängel om hjälp. Det kan vara vid bara ett tillfälle, men ställer man frågan så får vi svar.

 

4. Skyddsängeln låter andra änglar och själar hjälpa en. Skyddsängeln är själens portvakt. Vilken uppgift eller problem vi än har, finns där andar och änglar som kan hjälpa. Skyddsängeln kan också låta avlidna hjälpa en, kanske mormors ande kan vara till hjälp.

 

5. Din skyddsängel kan kommunicera med andras skyddsänglar. Problem med någon? Tvekan inför ett möte med andra? Be din skyddsängel ta ett snack med den andras skyddsängel.

 

6. Änglar kan framträda mänskligt för att föra fram ett budskap. Jag ser änglar hela tiden, med olika gudomliga uttryck. De kan visa sig feminint eller maskulint och kan ändras på eget bevåg. Vissa änglar har vingar, andra inte. De visar sig på ett sätt som ger bästa kommunikation. Moderskärlekens ängel är till exempel rund som solen och enormt stor. Hennes vingar omsluter henne, men öppnas likt en hönas fjädrar för de sina, och är alltid redo att omfamna dig.

 

7. Din skyddsängel älskar dig,du är värdefull och alltid i första rummet för dem … ditt liv är ängelns omsorg och den gör allt för dig. Allt vi behöver göra är att fråga om hjälp.