1 79 kr

Klicka på boken för läsprov!

Medietyp Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Releasedatum 2019-06-05
Originaltitel Medical Medium Liver Rescue
Författare Anthony William
Antal sidor 416
ISBN

9789188633309

Medial läkning - Leverns okända kraft

Bli fri från eksem, psoriasis, diabetes, streptokocker, akne, gikt, svullen mage, gallsten, binjurestress, utmattning, fettlever, viktproblem, sibo och autoimmuna sjukdomar

av Anthony William

Inbunden

Klubbpris: 249:-
Ord. ca pris: 350:-
Du spar: 101:-
Beställningsnummer: 123027

Sista datum för avbeställning: 23 juni 2019

Ta hand om din lever och bli frisk

I Leverns okända kraft förklarar Anthony William hur vi kan få bukt med många hälsoproblem genom att fokusera på att hålla levern frisk. Levern är ett av våra smartaste och samtidigt mest underskattade organ. Och om vi bara hade mer kunskap skulle vi ta hand om den bättre.

Anthony delar med sig av ny kunskap om leverns funktioner och krafter och berättar att 9 av 10 människor har en överbelastad lever utan att veta om det, vilket ger upphov till så vitt skilda sjukdomar och symtom som gallsten, eksem, psoriasis, diabetes, gikt, akne, fettlever, viktproblem, hjärndimma, sömnlöshet, värmevallningar och mycket mer.

 

Fler exemplar

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

Levern - vår viktigaste förtrogna

Att hjärtat och hjärnans funktioner är viktiga för vår hälsa är allmänt känt. De goda råden florerar i media om hur man håller hjärnan alert och hjärtat friskt och starkt. Levern däremot, är det inte många som uppmärksammar.

Levercancer, skrumplever och gulsot är de mest kända problem som kan uppstå i levern, men om vi visste hur många andra sjukdomar som härstammar från levern så skulle den få en huvudroll i den medicinska världen. Det skriver den amerikanske bästsäljande författaren Anthony William om Leverns okända kraft, den fjärde boken i hans serie Medial Läkning. Liksom alla hans böcker handlar den om hur vi kan få bukt med vanliga, många gånger svårbotade, hälsotillstånd.

Vägledd av en ande får William reda på orsaker till sjukdomar och symtom samt information om våra organs funktioner som läkarvetenskapen ännu inte känner till. Leverns okända kraft skrev han för att låta oss se in i kroppen och bekanta oss med den han kallar ”vår viktigaste förtrogna”. Levern är det organ som alltid stöttat oss och som jobbar hårdare än du någonsin kan ana!

I boken förklarar han att en överbelastad lever ger upphov till så vitt skilda sjukdomar och symtom som gallsten, eksem, psoriasis, diabetes, gikt, akne, fettlever, viktproblem, hjärndimma, sömnlöshet och värmevallningar. Hans önskan är att vi ska drabbas av medkänsla för det här bortglömda organet och ta väl hand om det så att det kan ta väl hand om oss.

Levern är ett av våra smartaste och mest underskattade organ. Dess uppgift är att sortera och filtrera – så mycket vet man inom läkarvetenskapen idag. Anthony William sätter nytt ljus på levern och gör en intressant liknelse mellan planetens föroreningar och därpå följande klimatförändringar med våra kroppars klimat. Vår inre miljö är väldigt förorenad av alla de gifter vi dagligen exponeras för och det är levern som får städa upp. För att göra det använder levern två strategier, nämligen att oskadliggöra gifter som kommer in i kroppen och att lagra näringsämnen. Exakt hur det går till vet den medicinska vetenskapen väldigt lite om.

En överbelastad lever gör dig sjuk

William har kontakt med Medkänslans Ande som förklarar för honom exakt hur levern fungerar, vilket han sedan redogör för oss om i Leverns okända kraft. I stora drag går det till såhär: Genom att skilja ut allt det som är bra för kroppen från gifterna, renar levern blodet innan det går upp till hjärtat. Men idag, på grund av felaktig kost och föroreningar, har många av oss så trögflytande blod att om man sög upp det med sugrör skulle det vara som att suga upp pudding, skriver William. Inte att undra på att vi får högt blodtryck och att hjärtat drabbas av arytmi med mera. Blodets tjocklek är det som avgör om vi får fettlever (eller förstadierna till det) eller inte. Ju mer trögflytande blod desto mindre syre innehåller det, vilket inte är bra för hälsan.

Vår livsstil försvagar leverns funktion och det är den verkliga orsaken till många sjukdomar och besvär. En överbelastad lever kan inte utföra sitt viktiga arbete som den ska och resultatet i våra kroppar kan uppstå i så olika skepnader som hjärt- och kärlsjukdomar såväl som olika hudåkommor, diabetes, magproblem och allvarliga autoimmuna sjukdomar. Andra besvär som exempelvis sömnlöshet, humörsvängningar och värmevallningar skylls ofta på klimakteriet när det egentligen handlar om en överbelastad lever. Övervikt skylls på låg ämnesomsättning när det många gånger också beror på en lever som inte längre orkar göra sitt jobb.

 

Enligt författaren är det alltså fullt möjligt att bli fri från flera hälsoproblem samtidigt genom att fokusera på och boosta ett organ – levern. Samtidigt förhindrar du att okända hälsofaror som lurar under ytan blossar upp.

Fett – inte socker – är boven i dramat

Till skillnad från de senaste årens trendiga bantningsmetoder förklarar Anden genom William att fett är den stora boven i dramat med levern. LCHF, Dukan och Atkins är till exempel alla dieter som bygger på ett högt intag av antingen protein eller fett (eller båda). Författaren påpekar något som få av oss vet, eller glömmer, nämligen att animaliskt protein (kött, fisk och fågel) också innehåller fett. En diet på aldrig så magert kött ger oss därför också fett som är svårt för levern att bryta ner. Tyvärr har det kommit att uppfattas som en sanning att man mår bra av mycket fett bara det är rätt sort. Det stämmer dock inte för det är oerhört jobbigt för levern att bryta ner fett, oavsett om det består av goda fetter som de i avokado eller lax eller sämre fetter som de i palmolja eller grädde.
Dessutom äter många av oss numera en kost som alltför sällan innehåller tillräckligt med socker och kolhydrater men då svälter levern och åldras i förtid. Leverns grundläggande behov är, i den här ordningen: syre, vatten, socker och mineralsalter. Socker, eller glukos, är leverns bränsle tillsammans med vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra näringsämnen. Den rädsla som uppstått på senare år då man trott att man blir tjock av att äta frukt är förödande för levern. Det är tvärtom viktigt att äta mycket frukt som innehåller fruktos, ett socker som är lätt för levern att använda. William är väl medveten om att han går emot etablerade sanningar men de resultat hans patienter uppnår i form av hälsa och viktnedgång när de följer hans råd talar sitt tydliga språk.

De två första delarna av Leverns okända kraft beskriver leverns många funktioner och dess multipla uppgifter i detalj. William jämför levern med en dubbelarbetande mamma med tusen järn i elden, bristfälligt stöd och väldigt lite tid för vila och återhämtning. I del tre beskrivs olika sjukdomar och symtom och hur de uppstår till följd av leverns tillstånd. Del fyra lär dig exakt vad levern behöver för att fungera optimalt. Här får du noggranna instruktioner och listor över daglig kost och kosttillskott som stärker levern i olika situationer och är bra mot specifika hälsoproblem. I slutet av boken beskrivs Leverhjälpen 3:6:9, en kur på nio dagar som hjälper både levern och oss att komma i form.

Medkänsla med levern och oss själva

Anden, genom Anthony William, förespråkar att vi återfår förståelsen för den energi, läkekraft och andliga visdom som finns i frukt och grönsaker. Han menar även att förutom leverns hälsoaspekt så fyller organet en andlig funktion. Den är en gudomlig fredsbevarare och om alla som just nu lever på jorden hade en frisk lever så skulle världen se annorlunda ut. Sjukdom, ilska, girighet och våld skulle inte längre vara så utbredda i vår värld. Därför är det, förutom att hjälpa levern rent konkret, även viktigt att visa den uppskattning, menar Anden och William. Näst sista kapitlet i boken innehåller meditationer och avslappningsövningar för att stötta levern.

De underbara följderna av att vi tar hand om vår lever är att vi sover bättre, får stabilare blodsocker, sänker blodtrycket, går ner i vikt, blir klarare i huvudet, lugnare och gladare, ser yngre ut och känner oss yngre.

Vi måste se vilken hemlig gåva det är att levern ber om hjälp. Kanske vi borde ta efter levern och visa medkänsla med oss själva genom att våga be andra om hjälp och avlastning när livet känns tufft?

Text: Malin Kihlberg