Klicka på boken för läsprov!

Medietyp Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Releasedatum 2019-07-24
Originaltitel The heart of the shaman
Författare Alberto Villoldo
Antal sidor 199
ISBN

9789188633316

Schamanens hjärta

Ljuskrigarens berättelser och traditioner

av Alberto Villoldo
Inbunden

Klubbpris: 229:-
Ord. ca pris: 320:-
Du spar: 91:-
Beställningsnummer: 123094

Sista datum för avbeställning: 18 augusti 2019

En praktisk och ovärderlig vägledning för att
uppnå balans och glädje i livet.

Andernas schamaner står i kontakt med och tjänar en helig dröm, en dröm som vägleder såväl planeternas färd över himlavalvet som människornas här på jorden. Enligt schamanerna har många människor glömt bort den heliga drömmen om ett högre syfte där allt och alla hör samman, och bytt ut den mot en individuell dröm om berömmelse, rikedom och likes på Facebook. Men livet handlar om mycket mer än så. Författaren Alberto Villoldo hävdar att det handlar om att bli en ljuskrigare i dessa mörka tider.

I boken Schamanens hjärta ger den bästsäljande författaren oss fängslande berättelser om naturfolket i Andernas historia, så som han har fått den berättad för sig under sina 30 år som lärjunge åt flera framstående schamaner. Få kan förmedla schamanernas visdom och traditioner som han, och förklara för stressade stadsbor hur man kan tillämpa deras urgamla ritualer i dagens moderna värld.

I Schamanens hjärta uppmanar Villoldo var och en av oss att finna vår egen heliga dröm. När vi inser att vi ingår i en större plan är vi de ljuskrigare som kan skapa förändring i världen.

Fler exemplar

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

Förändra dina drömmar och lev livet till fullo

Enligt schamanernas legend föds vi med en bok i var hand. Den ena är av silver och handlar om vårt förflutna. Den inbjuder oss att hantera vårt arv. Den andra är av guld och handlar om vår framtid. Vill vi vara mästare över vårt eget öde så skriver vi själva i denna gyllene bok och blir därmed författare till den livsberättelse som ger mening och riktning i våra liv. Just den berättelsen är den heliga dröm som schamanerna lever efter och lär ut.
En helig dröm är större än du själv och kännetecknas av en annorlunda destination. Det vill säga att du inte följer de redan upptrampade stigarna och slentrianmässigt väljer det som anses normalt i din kultur, till exempel drömmen om villa, Volvo och vovve. Välj istället en storslagen dröm, råder författaren, en dröm som får ditt hjärta att sjunga.
I samma stund som vi börjar tro att det inte är vi själva som är författare till vår egen livsberättelse blir vi fångade i det schamanerna kallar för ”dagdrömmen”. Då är vi inte längre den som regisserar vår pjäs utan blir till rollfigurer i någon annans skådespel.
Villoldo plockar skickligt fram och presenterar klokheter ur sina schamanvänners verkliga berättelser från förr och nu och ur deras visioner för att sprida ljus över deras starka tro på människan. Han vände kyrkan ryggen då han fann att religion bygger på tro och övertygelser och vände sig istället till schamanismen som bygger på verklig livserfarenhet. Han blev otroligt fascinerad av schamanernas uråldriga kunskaper och har studerat den på nära håll i mer än 30 år, med regelbundna resor till Anderna och Amazonas djungler. Av allt han har lärt sig har han skrivit ett flertal böcker som har blivit uppskattade världen över. Han har också dragit på sig allvarliga livshotande sjukdomar som han till stor del har lyckats bota genom att leva efter den schamanistiska kulturen och upptäcka den heliga drömmen.
De tre dagdrömmarna eller din värsta mardröm
Alberto Villoldo menar att många människor har fastnat i det schamanerna kallar för en dagdröm. Han visar oss på möjligheten att utforska det som ”dödar oss” i vårt liv, vare sig det är vår ekonomi, vår hälsa, våra barn, våra föräldrar eller vårt arbete. Dagdrömmen består egentligen av tre distinkta dagdrömmar utformade av tre grundläggande mänskliga behov:

1) Drömmen om trygghet: en ständig längtan efter säkerhet och trygghet som t.ex. kan visa sig i att klamra sig fast vid ett jobb som vi egentligen inte inte älskar eller val av bostad i ett speciellt område,
2) Drömmen om beständighet: en rädsla för döden som yttrar sig i en vilja att se yngre ut och att med olika medel försöka uppnå ett evigt liv, samt
3) Drömmen om villkorslös kärlek: en ständig längtan efter villkorslös kärlek av den perfekta partnern vilket kan visa sig i täta byten av partner eller ständiga tankar på att gräset nog är grönare på andra sidan.

Dessa tre dagdrömmar tillsammans blir ofta överväldigande och utvecklas till en mardröm där vi känner att vi sitter fast och är fångade i ett liv som vi inte vill ha.

Villoldo beskriver själv hur han strax efter att ha funnit den trygghet han hade längtat efter i ett prestigefyllt jobb på ett universitet i Kalifornien kände sig fången i en gyllene bur. Han sade upp sig och beslöt sig för att bli lärare i schamanism, något han aldrig ångrat.

I Schamanens hjärta beskriver han hur du tar dig ut ur dagdrömmarna och blir en ljuskrigare som lever utan rädsla och vet svaret på frågan ”vem är jag?” Här finns också övningar som hjälper dig att forma din heliga dröm.
De lärdomar vi behöver
Vi får aldrig de bästa föräldrarna eller den mest fantastiska partnern. Vi får de människor som är rätt för oss och som kan ge oss de lärdomar vi behöver i det här livet, skriver Villoldo. Ju förr vi inser det desto snabbare kommer vi att kunna gå vidare och engagera oss i mer intressanta saker här i vår värld.
Många av oss sitter fast i det förflutna och är offer för vår barndom, för det lidande vi fått utstå eller för att vi inte tycker oss ha fått det vi förtjänat. En del av oss försöker kanske komma underfund med vilka vi är och varifrån vi kommer med hjälp av terapi. Men den du är och vart du är på väg är inte beroende av din familjs sätt att behandla och bemöta dig. Villoldo råder oss att försöka betrakta allt som hänt i barndomen och våra vuxna liv som lärdomar och gåvor och förklarar schamanernas sätt att se på livet som vi lever.
Boken innehåller fängslande berättelser om hur schamanernas visdom rest genom generationer och årtusenden, från mun till mun, utan någon skriftlig tradition. Deras ritualer och ceremonier, var och en med sitt specifika syfte, har bibehållits och fortlevt. Läs till exempel om despachos som får världen att komma på rätt köl igen och ordning att vinna över kaos. Och lär dig att göra en själv, hemma i ditt kök eller ute i naturen.
Läs om schamanernas ritualer med de fyra väderstrecken, hur du använder de fyra kraftdjuren (ormen, kolibrin, jaguaren och örnen) för att mäta din personliga kraft och möta den största kraften av dem alla – kärleken, men även historiska berättelser som till exempel den om conquistadorernas våldsamma framfart bland inkafolket och schamanernas, förvånande nog, förlåtande syn på dessa händelser. I slutet av boken, i kapitlet Ljuskrigarens dagliga utövande, får du exempel på praktiska övningar för att bli en ljuskrigare, en ärlig och modig man eller kvinna som tjänar och skyddar den heliga drömmen.
Är du beredd att transformera dina drömmar om trygghet, beständighet och villkorslös kärlek? I så fall har Periodens Bok allt du behöver för att leva livet till fullo!

Text: Malin Kihlberg