Själsligt lexikon

Världen för sinne, kropp och själ är ett eget universum där ord, begrepp och betydelser lever sitt eget liv med en innebörd som inte alltid finns någon annanstans. Därför tänker vi att det borde finnas en plats och ett behov för ett Själsligt lexikon. På den här sidan kommer vi bygga på med alla möjliga ord som vi när själen, som vi tycker om eller som vi märker används i sfären inre hälsa och utveckling.

Vi hoppas att du vill bidra med dina tankar till ordens förklaring i en kommentar, så att vi tillsammans får grepp om alla perspektiv. Du får även gärna lämna tips på ett annat ord du tycker att vi ska ta upp till beskrivning!

Affirmation

En affirmation är en av dig medvetet vald mening som hjälper dig att tänka positivt, och skapa mer av det du har eller vill ha i ditt liv. En väl vald instruktion till dig själv som du upprepar regelbundet och genom det omprogrammerar ditt undermedvetna. Exempel på affirmationer: • ”Jag är stolt över mig själv och allt jag åstadkommit.” • ”Jag värderar mig själv och mina kunskaper högt.” • ”Jag är värdig såväl kärlek och omtanke som framgång.” • ”Jag står upp för mina känslor, åsikter och behov.”  • ”Jag säger ja till nya möjligheter.” Vi hoppas att du vill bidra med dina tankar till ordets förklaring i en kommentar, så att vi tillsammans får grepp om alla perspektiv. Du får även gärna lämna tips på ett annat ord du tycker att vi ska ta upp till beskrivning!

Bön

En bön är ett samtal med en högre makt – exempelvis universum, Källan, Gud, änglar, förfäder eller vad det är man tror på/bekänner sig till. Ofta handlar bönen om att man vill be om någonting, att något ska hända eller inte hända, eller så tackar man för någonting som redan har hänt eller någonting man har fått. Be kan man göra var som helst – hemma, i skogen, på stan eller bussen, eller om man bekänner sig till en religion i den kyrka/tempel som man då besöker för att utöva sin tro. Bönen kan äga rum tyst inom en eller uttalas högt. En del knäpper sina händer, för ihop handflatorna framför hjärtat eller öppnar upp händerna i en mottagande gest framför sig när de ber, men det finns inga givna regler – ditt samtal med det du tror på sker genom hjärtat ♥️.

Självkärlek

Att älska sig själv och veta att man är värd det allra bästa. Att ge sig själv det man behöver och vill ha. Att tillgodose sina behov på ett kärleksfullt sätt – såväl fysiskt som känslomässigt – och avlägsna sådant som man inte mår bra av eller som hindrar en från att utvecklas och blomstra. Att ge kärlek och omvårdnad till sitt inre barn, att alltid stå på sin egen sida, vara sin egen bästa vän och inte låta någon eller något trycka ner en eller dämpa ens inre ljus. Att tillåta sig leva och stråla och älska och omfamna sin storhet här på jorden. Kort och gott – att kärleksfullt fylla sin egen bägare så att man därefter kan tjäna världen.