”Där det finns ont finns alltid gott

Ambika Wauters är en lugn, glad färgstark dam med ett långt och rikt liv i bagaget. Det var nära att vi inte skulle få ta del av hennes berättelse då tekniken spelade oss ett spratt och slog ut Ambikas mailadress som har fungerat i årtionden. Men vi hittade fram till varandra till slut och hade ett långt prat på hög frekvens och mycket positiv energi mellan Tuscon, Arizona och Stockholm.
I bakgrunden där hon sitter ser man ett myller av färgsprakande tavlor. Alla har hon gjort själv.
Jag har massvis med änglatavlor, hela huset är fullt, även i bilen finns ett par stycken. Änglarna rotar mig och jag känner deras välsignelse, inspiration och vägledning, berättar hon.
De första drygt 100 av dessa tavlor lade grunden till en viktig milstolpe i Ambikas liv. För cirka 10 år sedan hamnade hon i en situation då affärerna började sina, hon hade helt plötsligt allt för mycket tid och för lite inkomster och visste inte vad hon skulle göra.
 Jag lovade mig själv att inte ge upp det som gör mig lycklig. Så jag funderade på vad som gör mig lycklig.
 Alla dessa bilder är gjorda under julens 12 heliga nätter. Då tog jag mig tid att måla. Annars livnär jag mig som homeopat och lärare. Men när jag gjorde dessa tavlor insåg jag att jag älskar att måla! Så, för att lösa min situation och bibehålla det som gör mig lycklig skaffade jag mig ett jobb som täckte mat och husbehov … och så målade jag. Jag hade över 100 änglabilder till slut.
Resultatet är Ljusets änglar. Och intressant nog, så fort hon hade skrivit på kontraktet så började uppdragen inom hennes vanliga sysselsättning ta fart igen, efter tröga 1,5 år.
 Det var så uppenbart och jag insåg att det tydligen var den svackan som krävdes för att jag skulle börja måla igen! När vi tycker att en situation har sänkt oss rejält och mattan har ryckts undan våra fötter behöver vi fundera på vad det kan vara frågan om. För där det finns ont finns alltid gott.
Änglarna framträdde i dina målningar, det var ju inte förutbestämt att du skulle måla just änglar. Hur ser din historia med änglarna ut?
 När jag var ca 3 år gammal gav min mamma mig en ängladocka och så beskrev hon vad änglar var. Hon berättade att jag har en ängel på min axel som alltid är med mig. Min mamma dog när jag var drygt 20 år, och det hon sa har alltid betytt mycket för mig.
Omkring 1990 skrev jag min första bok, den handlade om chakrasystemet. Förläggaren sa till mig att jag borde skriva om änglar, vilket förvånade mig. Men hon var bestämd. Det var hon som såg att jag hade den kontakten.
Det var upprinnelsen till The angel oracle (publicerad 1995 första gången) som idag finns översatt till 14 språk och har sålt i över 2,5 miljoner exemplar runt om i världen.
 Min kontakt med änglarna har utvecklats under många år. Jag skulle säga att de senaste 30 åren har varit extra rika och relationen har utvecklats i takt med att jag har släppt negativitet och valt kärlek i alla situationer.
Hur känner du änglarnas närvaro?
 Det är ett sjätte sinne, en medvetenhet. Jag vet vad som faktiskt pågår i den fysiska världen på grund av fenomenet omkring mig. Och när jag är tyst och stilla så hör jag dessa meddelanden högt och tydligt.
Hur kommunicerar du med änglarna?
 Jag tar gärna en utgångspunkt i chakrasystemet. Vårt halschakra styr över öronen, halsen och munnen, och metafysiskt kallas det chakrat för Guds mun. Det finns ett talesätt bland oss mystiker att änglar viskar i våra öron. Det finns t.ex. tavlor från renässansens tid som avbildar änglar som talar i helgonens öron. Jag tror på det och när jag ställer en fråga och hör ett svar så tar jag det som vägledning.
 Jag tror att änglarna jobbar med oss hela tiden. De är budbärare åt det gudomliga och de kommer med lösningar och svar på våra önskningar… bara vi ber dem.
Vi konstaterar båda två att oraklet Ljusets änglar är ett bra verktyg för det. Ambika berättar vidare om hur det tog form:
 När jag målade tavlorna så undrade jag hur detta fantastiska kunde framträda på en bit papper. Jag fick en ingivelse att ge dem namn och började fråga dem ”Vem är du?” ”Vad heter du?”. Och så fick jag svar. De gav mig sina namn och egenskaper och jag antecknade.
Ljusets änglar innehåller de änglar som jag fick till mig just där och då, änglar för att läka, vägleda, välsigna och ge näring. De kommer från mitt hjärta.
Hur skulle du beskriva dig själv?
 Jag är en mogen kvinna. Jag tror på frihet och möjligheten att välja. Jag tror på det vackra, vänlighet. Jag tjänar världen på det bästa sättet jag kan, som homeopat och lärare, som en vän. Jag gillar tystnad och trivs bra i ensamhet. Då är jag som mest kreativ. Och så tycker jag om att ha roligt, att ha lediga dagar och åka på små semestrar.
Hur ser ditt liv ut nu jämfört med när du var yngre?
Jag har rest väldigt mycket i mitt liv. Jag ägnade 30 år åt att resa runt i världen. Jag bodde i England i 10 år, många år i Spanien och Afrika, har rest i Indien, Egypten, Turkiet, Grekland… Nu reser jag inte så mycket längre. Jag gillar min trädgård och min studio, mina vänner. Min värld är mycket mer fridfull och etablerad nu.
 Jag lever ett lyckligt liv. Jag är tillfreds och frisk.
Vilken ängel står dig närmast?
Ärkeängeln Mikael. Min födelsedag är några dagar ifrån hans heliga dag och han representerar rättvisa – i världen och i vårt medvetande. Han är helgonet för den svage. Han tjänar samhället.
Om vi kokar samman all din erfarenhet från det metafysiska, vilka är dina tre bästa råd för att skapa mer harmoni i livet?
 Vilken fin fråga. Jag tror på styrkan i Bönen, jag tror på Vänlighet. Var snäll. Man har ingen aning om vad folk har för sorger. Och att Fördjupa din medvetenhet inåt. Offer och skuld är låga medvetandenivåer. Lär känna vem du är, vad du är gjord av och väck din kontakt med den andliga sfären, det heliga, det goda. Det kan hjälpa oss igenom mycket smärta och lidande som följer med livet.
Vad vill du säga till alla änglaintresserade människor i Sverige?
 Jag önskar er glädje, hälsa, framgång och ett rikt liv. Och uppmuntrar att skicka det vidare, vart än du går i världen. Skapa världen med ditt sinne öga.

Kort om boken

Änglar strävar efter att expandera våra liv. De vägleder och helar oss, leder oss framåt, belyser vad som behöver göras och håller oss på rätt kurs. Detta vackert illustrerade änglaorakel innehåller en inspirerande bok med tillhörande kortlek - allt förpackat i en gyllene ask. Lär känna dessa 52 änglar ur många olika perspektiv och fyll på din kunskap om änglakontakt.
Läs mer om boken HÄR.
Ambika_Wauters_600 pxl

 

"Jag tror på styrkan i Bönen, jag tror på Vänlighet. Var snäll. Man har ingen aning om vad folk har för sorger."

 

Yrke: Homeopat och lärare

Ålder: 74 år

Bor: Tuscon, Arizona

Född: San Diego, Kalifornien

Familj: Har varit gift men lever ensam idag

Intressen: Att måla, odla sin trädgård, laga mat, resa och skriva