Anthony William, medicinskt medium och författare

Ta hand om din lever!

"En ohälsosam lever orsakar oerhört mycket lidande och besvär."

Anthony William gav ut sin första bok 2015. Knappt fyra år senare har han blivit ett fenomen som är uppskattat och eftertraktat över hela världen. Idag lanseras hans fjärde bok i serien Medial Läkning på svenska. Boken Leverns okända kraft tar ett steg ifrån de tidigare böckerna och fokuserar på levern – organet som ingen vill kännas vid men som är vår allra bästa vän för att bibehålla och återställa en god hälsa.

Jag har försökt få kontakt med Anthony William många gånger för en intervju. Varje gång får jag samma svar – ”Han är djupt fokuserad på att skriva sin nästa bok.” Nu har jag börjat acceptera det och lämnar honom ifred.

Med fokus på sitt livssyfte - att hjälpa människor att övervinna sjukdom och ohälsa - kan han hjälpa miljoner människor till ett rikt liv med alla de upplysande böcker han skriver på löpande band. Vi får så mycket glädje av den uppsjö av information han delar med oss.

Om levern har han mycket att säga, men det allra viktigaste kan sammanfattas så här:
— När du hjälper levern förändrar du en massa saker i kroppen.

Om medicinska experter kunnat ana hur stor del av befolkningens lidande som kan spåras till en överbelastad lever skullde det revolutionera vår syn på (...) vår häsla."

Fokusera på att levern ska må bra och bli av med en mängd olika besvär, sjukdomar och tillstånd. Ingen är intresserad av sin lever, men om man bara visste allt den orsakar när den är överbelastad så skulle man tänka annorlunda.

De flesta känner till att levern agerar som ett filter i kroppen. Det betyder att den får ta hand om en hel del skräp av det vi får i oss, och med lite eftertanke kan vi påverka hur mycket det är. Anthony säger så här:
— Vi ska inte vara rädda för att leva men levern överhettas av alla dessa gifter den ska ta hand om.

Men som sagt, levern är ett anspråkslöst organ som inte gör mycket väsen av sig och det är lätt att glömma bort. Efter att ha läst Leverns okända kraft förstår man storheten i detta organ och vill gärna hjälpa det på vägen.

Nyligen har filmen HEAL på Netflix fått mycket uppmärksamhet – en film med berättelser från andliga ledare, läkare och kroniskt sjuka som ger oss en inblick i det starka sambandet mellan vårt psyke och vår fysiska hälsa. I filmen intervjuas Anthony och han pratar bland annat om en vanlig missuppfattning som får enorma konsekvenser. Han säger:

"Kroppen har förmågan att läka sig själv. Det måste vi förstå."

Det är ett ganska fundamentalt påstående och något vi behöver tro på, förstå på djupet. Om man då blir sjuk säger han:
— Att få reda på orsaken till sjukdom och symtom är första hälften av resan – att förstå den verkliga anledningen till din värk och plåga. Den andra halvan är att lära sig vad du ska göra åt det.

"900 av 1000 personer har problem med sin lever. De vet bara inte om det."

Det här är inte alltid så lätt eftersom det finns så många sjukdomar och tillstånd som man inte känner till orsaken till. Och det blir inte lättare när man i de fallen skyller på kroppen i brist på kunskap. Anthony säger att begreppet autoimmunitet är ett Stort Misstag i avseendet att det gör stor skada för väldigt många människor. Det är ett sätt att hitta en syndabock när medicinsk forskning och vetenskap inte kan hitta orsaken till sjukdomar och symtom. Men det får konsekvenser.

Att säga till någon som mår dåligt att ”din kropp förstör sig själv” sänder helt fel signaler. Det är lätt att tappa hoppet om sin egen kropp i det läget.
— Sanningen är att kroppen älskar sig själv ovillkorligt! Den kommer inte att svika dig, den är din bästa vän.

Anthony skickar med oss några råd för att ta hand om våra besvär, vad de än må vara:
— Prova olika saker. Ha medkänsla med dig själv. Fall inte offer för sådana misstag som att kroppen attackerar sig själv. Ta emot den här informationen och bygg upp dig själv igen.

Text: Alexandra Jerselius

Källor: www. hayhousehealsummit.com

Läs mer om Anthony William HÄR.

Kort om boken

I Leverns okända kraft förklarar Anthony William hur vi kan få bukt med många hälsoproblem genom att fokusera på att hålla levern frisk. Levern är ett av våra smartaste och samtidigt mest underskattade organ. Och om vi bara hade mer kunskap skulle vi ta hand om den bättre.

Anthony delar med sig av ny kunskap om leverns funktioner och krafter och berättar att 9 av 10 människor har en överbelastad lever utan att veta om det, vilket ger upphov till så vitt skilda sjukdomar och symtom som gallsten, eksem, psoriasis, diabetes, gikt, akne, fettlever, viktproblem, hjärndimma, sömnlöshet, värmevallningar och mycket mer.
Läs en längre presentation av boken HÄR.

William-Headshot-2014-Specific-use

Anthony William

Några tips och råd för att hjälpa levern:

 

Tips 1

Om ditt liv är för hektiskt för att ändra kost eller göra en längre kur för levern så är den här enkla morgonrutinen en stor hjälp för levern. Gör den en dag i veckan, då och då eller varje morgon.

  • Drick mycket vätska (vatten, grönsaks- eller fruktjuice) direkt när du vaknar
  • Ät inget fett förrän till lunch så att levern får vila hela morgonen.

Obs! Det här är ingen fasta. Du får äta vad du vill utom mat som innehåller fett.

Tips 2

En skvätt lime eller några gurkskivor i vattnet väcker och aktiverar vattnet så att det blir ännu mer välgörande.

Tips 3

Lägg dig ner i fem minuter med handen på levern medan du andas in vitt ljus. Välgörande och avslappnande både för dig och levern.