Periodens bok ANDENS MEDICIN

Andens Medicin

Uråldrig visdom möter modern neurovetenskap

Av Alberto Villoldo
Inbunden

Anden har väglett folk sedan urminnes tider för dess goda inverkan på vår hälsa. Även vetenskapen börjar inse att sådant som inte går att se kan läka oss.

”Andens medicin är utformad för att ge optimalt välbefinnande genom att fokusera på de bakomliggande orsakerna till fysiskt, mentalt och känslomässigt lidande i motsats till att endast behandla symptomen.”

/Alberto Villoldo

Klubbpris: 239:-
Ord. ca pris: 330:-
Du spar: 91:
Beställningsnummer: 121195

Språk Svenska
Medietyp Bok
Releasedatum 2017-03-22
Originaltitel One Spirit Medicine
Antal sidor 256
ISBN

9789187512377

Andra böcker av Alberto Villoldo

Anden, detta osynliga fält som omger oss alla, har väglett folk sedan urminnes tider och uppmärksammas nu återigen av många som upptäckt dess goda inverkan på vår hälsa. Även vetenskapen börjar inse att sådant som inte går att se kan läka oss.

Medan vår västerländska sjukvård endast behandlar den synliga, fysiska kroppen lägger schamanernas visdom till en viktig dimension genom att behandla även det osynliga ljusenergifältet.

”Andens medicin är utformad för att ge optimalt välbefinnande genom att fokusera på de bakomliggande orsakerna till fysiskt, mentalt och känslomässigt lidande i motsats till att endast behandla symptomen.” säger författaren Alberto Villoldo.

Andens medicin bygger på tre grundstenar. För att nå optimal hälsa behöver vi reparera vår hjärna (1), mage (2) och leda vår väg mot ett tillstånd av upplysning och gemenskap (3). Boken leder oss igenom dessa processer och varvar handfasta tips om en kost som sätter fart på kroppens självläkningsprocesser med urfolkens traditionella recept för hälsa innehållande bland annat olika ritualer, meditation och fasta.

Vill du köpa fler exemplar?

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

Anden – den osynliga världen
Andens medicin omfattar en holistisk syn på begreppet ”hälsa” och bygger på urgamla schamanska healingmetoder. Boken är uppdelad i fyra delar i vilka författaren skickligt väver ihop gamla urbefolkningars visdom med de senaste rönen inom vetenskapliga områden som neurologi och näringslära. Här får vi ett friskvårdsprogram att följa som inte enbart ger oss en nystart för 2017 utan även banar vägen för framtida hälsa!

Del 1 beskriver hur Andens medicin fungerar. Del 2 identifierar gifter vi kommer i kontakt med i miljön och i vår egen kropp och förklarar varför avgiftning av kroppen och hjärnan är avgörande för vårt helande. I del 3 lär du dig att ta hand om de dysfunktionella mentala och känslomässiga mönster som associeras med ilska och rädsla och vilka näringsämnen som förbättrar hjärnkapaciteten och din stresstålighet. Traditionella schamanska healingmetoder ingår också i denna del. I del 4 släpper du gamla, ohälsosamma tankesätt och lär dig frigöra dig från uttjänta föreställningar om ditt förflutna för att skapa en ny, befriande livsberättelse. I slutet av boken lär du dig att vara i stillhet och medvetenhet när du tar det sista avgörande steget på din väg mot Anden – sökandet efter en vision.

Alberto Villoldo skrev Andens medicin efter att ha blivit botad från flera livshotande sjukdomar han fått som följd av parasiter han dragit på sig under sina forskningsresor i Asien, Afrika och Sydamerika. Boken beskriver hans metod för tillfrisknande av både kropp och själ. Han kallar det en ny friskvårdsmodell som inte är beroende av medicinering för att läka fysiska problem eller humörsvängningar men väl av kontakt med ”den osynliga världen” – Anden.

Medan västerländsk vetenskap menar att kosmos är uppbyggt av energi och materia så anser urbefolkningarna att kosmos är ett levande, intelligent fält som de kallar Anden. I de hinduistiska vedorna kallas det här osynliga fältet för Akasha och inom psykologin kallar man det för det kollektiva medvetandet.

I vår uppkopplade, stressiga och materialistiska värld är det många som inte har tid att gå ut i naturen eller ens är i närheten av någon natur! Då, när människan är separerad från naturen och Anden, uppstår obalans i den naturliga harmonin vilket leder till sjukdom och olycka menar författaren.

Avgiftning och supermat
Den mänskliga hjärnan är inte byggd för att hantera det överflöd av gifter som har släppts ut i vår omgivning. Inte nog med att kroppen tar stryk. Gifterna hindrar oss dessutom från att uppnå den medvetenhet som krävs för att skapa hälsa. Man kan inte hela sina känslor om hjärnan är förgiftad med kvicksilver, bly eller pesticider. Därför är ett av de första stegen i programmet mot Andens medicin att avgifta hjärnan och börja äta supermat (mat med hög näringshalt som t.ex. grönkål) och vissa kosttillskott som t.ex. Omega 3. Detta sänker nivåerna av stresshormonerna adrenalin och kortisol och reparerar det område i hjärnan som är ansvarigt för inlärning.

Enligt Andens medicin är det även bra att avgifta matsmältningssystemet, att fasta ibland och att äta en i huvudsak växtbaserad kost för att hjälpa kroppens självläkningsprocess. De viktiga näringsämnena i gröna blad-växter, de så kallade fytonutrienterna, är inte bara hälsosamma för kroppen utan återställer också vår neurokemiska balans vilket får oss att behandla oss själva och våra nära och kära kärleksfullt och med omtanke.

7-dagars detox enligt Andens medicin
Frukost 1: En grön juice bestående av gröna bladgrönsaker (mestadels grönkål)
Frukost 2: Hälsosamma fetter såsom avokado och proteiner såsom ägg eller rökt lax (ingen frukt eller spannmålsprodukter som bröd eller gröt).
Lunch: Ångkokta grönsaker och ditt val av protein (fisk eller quinoa).
Middag: En portion protein och hälsosamma fetter. Försäkra dig om att avsluta middagen före klockan 18.00 för att tillåta kroppen att fasta i minst 12 timmar över natten.
För att göra rätterna aptitligare kan du lägga till olika örter, nötter, fröer och oljor. För tillagning använd endast kokosfett som tål höga temperaturer.

Medicinhjulet
Läran om medicinhjulet som finns i olika varianter hos urbefolkningar i både Syd- och Nordamerika är en viktig del i Andens medicin. Här får vi råd och tips till ökad mental och känslomässig hälsa genom att följa de fyra väderstrecken. Det börjar i söder med att vi läker våra gamla sår. I väster möter vi vår rädsla för döden och lär vi oss finna balansen mellan maskulin aggressiv energi och feminin, receptiv energi. I norr lär vi oss att vara stilla. Här observerar vi våra andetag och mediterar för att kunna agera. Slutligen når vi öster där vi kan börja om på nytt, fria från de gamla berättelserna om vilka vi är, utan förväntningar eller rädsla eller tvivel som begränsar oss. Med tålamod och hängivenhet måste vi bemästra lärdomarna från varje väderstreck innan vi kan ta emot Andens medicin.

Författaren ger flera exempel på människor som blivit hjälpta genom medicinhjulet och den slutliga och viktigaste övningen för att uppnå Andens medicin: ”En vision quest” – sökandet efter en vision. Här menar Villoldo att vi måste lämna tryggheten i hemmet och leva primitivt, utan våra smartphones och kaffe. Endast så kan vi möta oss själva och upptäcka vår egen vision av världen och vårt syfte på jorden. Allra helst bör vi ta ledigt för att vistas i naturen helt ensamma i tre dagar men om det inte finns möjlighet till det så går det också bra att utföra övningen i en park eller till och med medan vi arbetar.

Andens medicin förstärker kroppens förmåga att göra sig av med olika gifter, vare sig det är föroreningar i luften eller vattnet, maten eller den mentala förgiftning som består av ohälsosamt tänkande och gamla trossystem. Om vi tar oss igenom hela programmet lovar författaren att vi finner vår medfödda förmåga att hjälpa oss själva att läka på alla plan. Och genom att hela oss själva kan vi delta i medskapandet av ett hållbart sätt för alla att leva tillsammans på jorden.

Om författaren

”Det schamanerna har vetat i tio tusen år bevisar vi nu i laboratorier”

Samtalet med Alberto Villoldo håller sig inom schamansk och traditionell västerländsk vetenskap. Han säger
”I väst har vi ett sjukvårdssystem, inte ett hälsovårdssystem. Vi vårdar sjukdomar….”