Händernas kraft

Mudror för bättre energiflöde, hälsa och andlig utveckling

Mudror är en ofta förbisedd österländsk tradition som tar energin i våra händer på allvar och utnyttjar den för ökad hälsa, livsglädje och harmoni. Om vi förstår hur vi kan kanalisera energin i handen så kan vi skapa oanad förändring i livet. Med enkla handrörelser och handställningar kan vi generera energiflöden för olika fysiska, känlomässiga och mentala behov.

Händernas kraft är en komplett och fullt illustrerade mudra-guide med mycket praktisk och inspirerande insikt i hur man använder dessa subtila och vackra gester. Boken bjuder också på många användbara mudra-rutiner för vanliga fysiska och känslomässiga hälsoproblem, från ångest och trötthet till artrit och huvudvärk.

Klubbpris: 219 kr
Ord. ca pris: 310 kr
Du spar: 91 kr
Bestnr: 124692
Avbeställ senast: 14 augusti 2022

199 krKlubbpris: 219 krLäs mer

beställ direkt

När du klickar på Beställ direkt läggs Periodens bok i varukorgen och skickas hem till dig i ett samlat paket med de andra varorna du kanske vill handla. Beställ direkt för att:
  • få rabatter på pluserbjudandena
  • få hem boken snabbare (annars skickas den när perioden är slut)
Glöm inte att du får fri frakt på order över 500 kr.
Swami kvadrat

Swami Saradananda

"Jag tror att människor blir mer och mer medvetna, och det är ju så att när man blir medveten om någonting så ser man det överallt. Så börjar man lägga märke till mudror så kommer man upptäcka att de finns överallt."

Läs mer om författaren här.

Magiska mudror – vägen till strålande hälsa och inre frid

Mudror är en gammal och ofta förbisedd österländsk tradition som innebär att man utför speciella handställningar som skapar energiflöden och ökar hälsa och välbefinnande. Swami Saradanandas bok Händernas kraft är en komplett och fullt illustrerad mudra-guide som ger en mycket praktisk och inspirerande insikt i hur man använder dessa subtila och vackra gester för att stimulera livet på alla möjliga områden. 

Boken bjuder också på många användbara mudra-rutiner för vanliga fysiska och känslomässiga hälsoproblem, från ångest och trötthet till artrit och huvudvärk. 

I boken lär författaren ut grunden för en mudrapraktik och visar varför och hur man utför de olika handställningarna. Hon delar också upp mudrorna i de olika elementen – eld, luft, eter, jord och vatten – med specifika hälsoegenskaper och fokus på en viss del av handen, t.ex.:  

Eldmudror:  

Element: eld 

Del av handen: tummen 

Chakra: solarplexus 

Bra för: ökad styrka och självkänsla 

Fysiska kopplingar: matsmältning, muskler och syn 

Till varje mudra hör en sång, en meditation, en andningsövning (pranayama), en yogaposition (asana) eller en visualisering. 

Händernas kraft är en ypperlig chans att dyka ner i ett område som kan ge oväntat fina resultat på din hälsa! 

Använd energin i dina händer för ökad livsglädje och harmoni!

Hur kan enkla handrörelser, så kallade mudror, hjälpa dig bli mer närvarande, skapa mer frid i sinnet och bättre flöde kroppen? Det berättar Swami Saradananda i boken Händernas kraft – en nischad ämnesbok med rikligt och omfattande innehåll om en uråldrig teknik som levt vidare genom tiderna och än idag hjälper människor transformera sina liv till det bättre.  

Swami Saradananda har ända sedan hon började med yoga 1967 intresserat sig för mudror och deras välgörande inverkan, och mycket av det som hon har observerat under sina år som yogalärare har hon samlat i den här boken. Men vad är då en mudra? Jo, det är en handställning som stärker och renar sinne och kropp genom att främja det fria flödet av naturligt läkande energi/livskraft (prana). Resultatet? Strålande hälsa och inre frid!  

Mudror används inom många meditationstraditioner och fungerar som läkande redskap i ett antal terapeutiska behandlingsmetoder, men den här boken baserar sig huvudsakligen på mudrorna i den indiska yogatraditionen.  

Otaliga fördelar för såväl kropp som sinne

Använder du dig av mudror regelbundet kan du förbättra ditt allmänna välbefinnande och komma åt dina dolda energireserver. Bland de fysiska fördelarna kan nämnas ökad rörlighet och bättre balans (speciellt i händer, handleder, axlar och armar). När det kommer till den mentala biten kommer du uppleva förbättrad koncentration och mental skärpa. Du kan även ta mudrorna till hjälp för att övervinna känslomässiga svårigheter som ilska och sorg, och inspireras till förlåtelse och medkänsla. Som verktyg inom yoga och meditation bidrar de till att utveckla djup ro och inre frid samt en känsla av att vara ett med universum.  

Steg-för-steg-instruktoner till praktiska tekniker

I boken hittar du praktiska tekniker som gör allt ovanstående – och mer därtill! – möjligt att uppnå, och det enbart med hjälp av dina egna händer! Teknikerna för det drygt 70 mudrorna är lätta att lära sig och absolut säkra att utöva på egen hand. För dig om spenderar dagarna bakom en datorskärm är flexibilitetsövningarna för att bygga upp styrka och rörlighet i första kapitlet ovärderliga. Bokens resterande sex kapitel är vigda åt mudror förbundna med handens olika fingrar och handflatan. Varje finger är nämligen kopplat till energin i ett av de fem elementen (eld, luft, eter, jord, vatten) i indisk filosofi, medan handflatan är förbunden med sinnet. Därför är också energin i varje del av handen unik och påverkar kroppen på sitt specifika sätt.  

Varje enskild mudra inleds med en kort beskrivning om varför och när du ska utöva mudran. Därefter följer enkla instruktioner för hur du placerar fingrarna samt kommentarer om mudrornas effekt och hur de fungerar rent praktiskt. Varje mudra åtföljs av antingen ett förslag på hur du kan använda den vid exempevis yoga, meditation eller andningsövningar, eller en tillhörande chanting eller visualisering som förstärker dess effekt. Precis som Swamis tidigare böcker varvas steg-för-steg-foton på hur du ska gå till väga med vackra, inspirerande illustrationer. Den är verkligen en fröjd för ögat och en stor hjälp för utövaren! 

Släpp prana fri – grip tag i framtiden

Oavsett vem du är eller identifierar dig som är Händernas kraft – Mudror för bättre energiflöde, hälsa och andlig utveckling en bok som med enkla medel (och en nypa självdisciplin från din sida) kan förändra hela ditt liv genom att lösa upp energiblockeringar och bli en klar kanal som prana kan flöda genom. Alla kan ha nytta av den – rena nybörjare, äldre som yngre till vana yogis som vill fördjupa sin praktik ännu. Det enda som krävs är ett par händer, nyfikenhet och villighet att ge det ett försök. Har du det ligger en ny framtid inom räckhåll för dig.  

Text: Sofia Ekholm