Själen talar ett enkelt språk – lita på den

När jag skulle träffa Elizabeth var jag lite osäker på vad jag skulle finna för spännande saker. Ingenstans kunde jag läsa att hon var astrolog fastän det är det första man tänker när man läser hennes bok, blogg och nyhetsbrev. Men jag skulle snart bli varse (läs krönikan jag skrev denna period). Om vi andra har kosmos i oss, vilket vi har – medvetet eller omedvetet eftersom vi lever och andas, så genomsyrar Elizabeth kosmisk energi. Jag skulle nästan kunna säga att hon helt enkelt är!

 

Elizabeth berättar att hon är född i Australien och alltid har bott där. En stor ö långt bort från andra världsdelar.

Men jag har alltid varit attraherad av Globen, hela vår värld. Redan som 10-åring fick jag vara med om stora resor och komma i kontakt med människor i andra länder. Jag har alltid varit intresserad av människor över alltifrån.

Jag är inte bara en australiensare. Jag känner en stark samhörighet till så många andra platser. Ta Egypten till exempel, det är ett av mina andliga hem. Även Petra i Jordanien och hela Asien med Vietnam, och vi får inte glömma Angkor i Kambodja. Det finns väldigt gamla energier på dessa platser och jag känner mig hemma där. När jag besöker de så mediterar jag och fyller på mina depåer.

 

Du har en spännande syn på oss människor som en slags länk mellan dåtid och nutid.

Jag brukar likna oss människor som akupunkturnålar. När vi reser till platser som vi älskar så aktiverar vi marken där genom vår närvaro. Vi behöver besöka dessa platser, lära oss om vårt förflutna för att förstå vår framtid.

 

Grundläggande värderingar och ovanliga minnen

När Elizabeth berättar om sina minnen från barndomen hajar jag till och tänker först ”nu hörde jag fel”, men det gjorde jag inte:

Jag kommer ihåg saker väldigt tydligt från när jag var liten. Jag kommer ihåg min födelse och stunden precis efteråt, hur jag blev vägd, sköterskorna och dofterna i rummet. Och bilderna jag har med mig är just från mitt eget perspektiv, att jag tittar upp. Jag kommer ihåg min första födelsedag och det är som att jag observerade mitt eget liv, som att anteckna vad jag såg, hörde, kände. Det här har fått mig att förstå hur mycket vi plockar upp som barn.

Jag har också alltid känt väldigt starkt för jämställdhet och har aldrig förstått skillnaden mellan pojkar och flickor. Vi är alla intuitiva själar i grund och botten.

 

Hur kom du in på den andliga och kosmiska banan?

Som liten kunde jag känna vad andra människor tänkte, vilket inte alltid var det bästa för mig. Jag lade tidigt band på min intuitiva förmåga, som så många andra.

Som ung utbildade jag mig och skaffade jobb inom näringslivet. Jag gifte mig tidigt -och skiljde mig i 25-års åldern. Uppbrottet fick mig att ta ett steg tillbaka och fundera på vem jag är och vad jag vill med mitt liv.

 

Hur kom du fram till din kosmiska natur?

Då, runt skilsmässan, upplevde jag mycket märkliga saker om natten. Min kropp vibrerade och jag hade ingen kontroll över den. Detta höll på i flera månader och jag trodde det var något som var fel med mig.

Elizabeth har alltid varit intresserad av mysticism men vid den här tiden i hennes liv hade hon ingen koppling till eller förståelse för livets olika dimensioner.

En natt ändrade jag attityd mot det som hände och istället för att stå emot det frågade jag mig själv ”är detta bra för mig kanske?”. Det var en katalysator. Vibrationen steg i kroppen, slussades ut ur mitt huvud och tog mig med in i en tunnel av ljus. Det var som att jag befann mig i vatten, men jag tog ändå ett djupt andetag och fylldes av en härlig känsla.

Jag började se saker, miljöer, städer från en annan dimension - inte från vår värld - och insåg att vi är så mycket mer än det fysiska. Jag började också förstå att det är inte första gången jag är med om detta, jag har nog varit i den här dimensionen i tidigare liv.

Den här insikten fick henne att ta sitt liv på allvar och plöjde både böcker och kurser för att lära sig mer. I början jobbade hon med olika varianter av healing; reiki, ljud och färger. Ett par år senare, 2003 släppte hon sitt tidigare liv och fokuserade på sitt livssyfte fullt ut. Sedan dess har hon försett en växande skara följare med en vecko-prognos om den kosmiska energin, hur den förflyttar sig, förändras och påverkar oss under de sju kommande dagarna. Hon kallar dessa energiprognoser för ”The Tip-Off” och de har vuxit sig väldigt populära runt om i världen. Under de 16 år hon har skrivit dem har hon inte missat en enda vecka!

Jag undrar vad det är som gör dessa nyhetsbrev så attraktiva? Jag inser att jag kanske låter lite skeptisk men ställer ändå frågan;

Hur kan ett budskap vara så träffande till så många? Du har ju hundratusentals följare över hela världen!

Om bara några dagar ska jag själv få smaka på svaret, men innan dess berättar Elizabeth:

Jag har aldrig studerat astrologi. Kanske borde jag göra det, men de gånger jag har påbörjat något sådant så har en stark ingivelse fått mig att avstå. Jag har en enorm närhet och djup kontakt med kosmos och kosmisk energi och litar på att den räcker. Det är inget arbete för mig, kontakten med kosmos sker omedelbart och direkt oavsett dag, tid och plats.

Hon har onekligen en unik förmåga att intuitivt läsa av energimönster, tolka planeternas och stjärnornas rörelser och budskap och relatera dess betydelse för sina följare runt om på vår jord. Hennes förmåga bygger på erfarenheter av studier i kosmiskt medvetande både i detta och tidigare liv.

Du bor på en mycket speciell plats. Berätta om marken du går på.

Jag bor i Adelaide i södra Australien. Här finns hur mycket bergkristall som helst. Vi kan bokstavligen plocka den direkt från naturen. Bergkristall förstärker oss och hjälper oss att växa.

Hur använder du bergkristall i din vardag?

Jag tycker mycket om stenen i sin råa, oslipade form och den naturliga gamla energin den har. Den lite mjölkiga kvartsen är feminin och den håller jag regelbundet i min hand, min vänstra hand, så aktiverar den rymden omkring mig. Jag tar även hand om stenarna och rengör dem ibland.

Finns det några speciella datum eller kosmiska händelser som du vill tipsa våra medlemmar om här framöver?

2019 började lugnt utan någon retrograd rörelse, så vi har fått vara ”ifred” i flera månader nu. I mars får vi en tydligare riktning. 2019 är ett ”År 3” (2+0+1+9=12, 1+2=3) vilket betyder att förändringen är konstant. Just det här året tvingar fram förändring. Så bli inte fast i några rutiner.

Men jag som försöker hitta rutiner för att få lite ordning i livet, ska jag strunta i det då?

Om du känner dig distraherad, hitta något att fokusera på och var konsekvent varje dag. Det kan t.ex. vara att vakna vid samma tid. En rutin är ok.

Nu i februari så tar vi hand om det som hände i januari. Den månförmörkelsen, superblodmånen 21 januari, skapade en kosmisk portal som sammankopplar likasinnade öppna själar på jorden. Februari bär också med sig en superfullmåne (19:e) – årets största. Vi jobbar på helt enkelt.

I mars kommer mycket energier i aktivitet och då förflyttas vårt medvetande igen. För de som är redo att vakna upp så är mars en bra månad!

Om du får dela med dig av tre sanningar, vilka skulle det vara?

  1. Personligt ansvar – stå för dina handlingar, skyll inte ifrån dig
  2. Lev som du lär – gör det du säger att du ska göra
  3. Personlig sanning – lita på dig själv

Text: Alexandra Jerselius

 

Kort om boken

Du är unik och speciell och du behövs! Så börjar Elizabeth Peru sin bok Du är en kosmisk budbärare. En bok för dig som känner att det finns en större plan för ditt liv och längtar efter ett högre syfte där du kan använda dig av din naturliga begåvning. Att känna till mer om din förbindelse med universum och förstå din roll som kosmisk medborgare kan ge dig svar på många frågor.

Läs en längre presentation av boken HÄR.

Elizabth Peru_600pxl

"I mars kommer mycket energier i aktivitet och då förflyttas vårt medvetande igen. För de som är redo att vakna upp så är mars en bra månad!"

/ Elizabeth Peru