Juliet Diaz: ”Magin har räddat mitt liv flera gånger om”

Att komma från Kuba och växa upp i USA med en mamma som kallar sig häxa och ägnar sig åt magi till vardags är inte lätt, det kan Juliet Diaz intyga. Häxkonst och magiska ritualer var en naturlig del av familjens vardag, men trots det samt det faktum att Juliet kommer från en lång släktlinje av häxor med helande krafter, var det inte helt självklart att hon skulle bejaka den sidan av sig själv.

Precis som alla andra tonåringar sökte hon sin egen väg men landade till slut i att det var magi hon skulle viga sitt liv åt. Just sökandet är en viktig del av varje häxas resa, berättar hon under intervjun.

– Det är viktigt att ifrågasätta allting, det man läser, det man följer, vilka verktyg man använder, att man är trogen sina rötter och förfäder. Hela syftet med häxkonst är att vara i sin sanning.

På grund av media har många än idag en skev bild av häxor, något som Juliet strävar efter att ändra på.

– Häxor är vanliga människor med goda intentioner och beskyddare av jorden och vattnet.

Juliet brinner för att inspirera andra att komma i kontakt med sitt sanna jag och frigöra sig från såväl inre som yttre bojor och begränsningar. I sin strävan för att öppna upp för och skapa acceptans kring häxkonsten samt göra den tillgänglig har hon skrivit två böcker – Häxkonst och Plant Witchery. Under 2022 kommer hennes tredje bok, The Altar Within.

Vad är en häxa för dig, och vad menar du när du säger att vi ska omfamna vår inre häxa?

– Vi föds alla med den intuitiva, gudomliga gåvan och man ska omfamna att man är en helig människa på denna jord. Alla häxor är inte likadana, men generellt omfamnar de den de verkligen är och sin autentiska sanning. Som häxa behöver man inte följa några speciella regler, bara sitt inre.

– Ur mitt perspektiv handlar det om att omfamna hela sig själv, både goda och negativa känslor. Om vi bara omfamnar det positiva kan vi inte växa som människor eftersom vi trycker bort en del av oss själva. Att omfamna sin inre häxa handlar om att omfamna sig själv, helt och fullt, oavsett vad man är, oavsett vad andra tycker eller säger, att alltid sträva efter att vara sig själv fullt ut.

Hur var det för dig som är uppvuxen med häxor och healers omkring dig?

– Det är verkligen inte lätt att vara autentisk och älska sig själv. För mig var det svårt för jag levde i en våldsam miljö under min uppväxt. Men jag tror det är på grund av det som jag kunde skapa en bättre kontakt med mitt sanna jag, med min häxkraft och med universum.

Du berättar att era vänner tyckte ni var märkliga. Berätta, hur såg en vanlig dag ut när du var liten?

– Dagen börjad med att alla hälsade solen och renade hemmet med örter, kryddor och rökelse. Vi uppmärksammade och firade måncykeln som en normal företeelse.

Juliet berättar med skratt i rösten att man inte fick komma in i huset efter skolan innan hennes mamma hade renat alla barnen utomhus, och att grannarna tyckte de var galna som dansade utomhus underi regnstormarna.

– För oss är stormar renande och vi samlar vattnet för att ha att arbeta med. Det var fint att få ta del av det samtidigt som det var svårt, men magin räddade mitt liv flera gånger om, säger hon.

Hur ser en dag ut för dig idag?

– Min livsstil ger näring åt min kropp, sinne och själ. När jag vaknar så hälsar jag solen och tar sedan hand om växterna, barnen och katterna. Jag har nära 400 växter i mitt hem! Jag försöker skapa en atmosfär hemma som är magisk och kärleksfull för jag vet att barnens vardag är stressig. Jag älskar att laga mat och är i köket hela tiden. Jag försöker följa dagliga ritualer för att ha balans när livet rubbas.

Juliet berättar att hon flera gånger om dagen checkar in med sig själv och känner efter hur hon mår.

– Min kropp är mitt tempel! Det är lätt att glömma bort sig själv på grund av allt som pågår utanför oss eller så missar vi kroppens signaler. Så ska vi inte behandla oss själva – vi är heliga varelser!

Vad är viktigast att tänka på när man ska praktisera magi?

– Det är en resa mot att hitta sig själv. När man jobbar med magi kommer man i kontakt med sidor av sig själv som man inte ens visste existerade. Det är viktigt att ha kontakt med och vara en del av andevärlden, för den finns där hela tiden. Vi är aldrig ensamma. Det var i häxkonsten jag fann frid och kärlek, för det fanns inte i mitt liv när jag var liten.

Kan du rekommendera någon magisk ritual som fungerar varenda gång?

– Ljusmagi! Jag är väldigt bra på att manifestera och ljusmagi rekommenderar jag till alla, för ljus är så kraftfulla! Det spelar ingen roll vad man använder för slags ljus, allt man behöver är en kraftfull intention. Behandla ljuset som om det hade en själ, vilket du ska göra med alla ting. Prata med det som om det vore en nära vän, berätta med känsla vad du vill ha. Man behöver lära sig hur man ska kommunicera med sina verktyg, kunna framföra vad det är man vill. Tänd sedan ljuset och låt det göra sitt jobb!

Text: Sofia Ekholm

Intervju: Alexandra Jerselius

 

 

 

 

Kort om boken

Enligt Juliet Diaz – healer, sierska och herborist – har häxor förmågan att läka sig själv, förändra sitt liv och förverkliga sina drömma. I boken Häxkonst – Omfamna din inre häxa tar hon med dig på en vacker och magisk resa för att komma i kontakt med ditt mest autentiska jag, bejaka magin inom dig och leva i enlighet med din sanning. Hon delar också med sig av metoder och tekniker för att skapa äkta magi, konstruera dina egna magiska verktyg, samt hur du får kontakt med kraften i din inre häxa.

Välkommen att ta del av en förtrollad och helig resa in i dig själv där du får möjlighet att upptäcka dina inre styrkor och magiska färdigheter. Fylld med magi, inspiration och kärlek är Häxkonst din guide och följeslagare på den spännande resan mot verkligt självledarskap.

juliet diaz 2

Juliet på 30 sekunder

Yrke: Häxa, healer, sierska, herborist, författare

Bor: New Jersey, USA

Ålder: 40 år

Familj: Gift och har två tonåriga söner

Stjärntecken: Fisk

Motto: ”’Bara var dig själv.’ Det säger jag till mig själv hela tiden. Det är lätt att tappa bort sig.”

Bästa stället på jorden: ”Vattnet, varhelst det finns vatten. Jag är från Karibien och har en speciell kontakt med vatten, och jag är fisk!”

Intressen: ”Förutom mina växter och att läsa så kickboxas jag!”