Den praktiske mystikern fixar verktygen för andligt uppvaknande!

Maureen är i New York City. Klockan är 6.00 där och man kan se att det är mörkt utanför hennes fönster. Det ser mysigt ut. Maureen är på gott humör och färdigpreppad inför den lektion hon ska hålla under förmiddagen. Vi får en lång pratstund om allt möjligt, från kärlekshistorier till föräldraskap och terrorattentat, och i alla sammanhang berör vi hennes absoluta favoritämne – att skapa verktyg för att stötta människor i sin andliga utveckling och uppvaknande.

Maureen växte upp med sin familj på en stor lantgård i mellanvästern i USA där de odlade långa europeiska slanggurkor. Hennes pappa var den första att odla och sälja den här gurkan i USA.

Hennes föräldrar var katoliker och hon gick i katolska skola, men redan tidigt hade hon andra tankar om världen än vad den katolska läran sa.
– Jag var alltid intresserad av det okända. När alla andra barn läste serietidningar så läste jag esoteriska böcker, speciellt en vacker bok som hette Lives of the saints.

Maureens andliga intresse ökade med åren. Efter högskolan började hon jobba inom näringslivet och höll sin andliga sida aktiv parallellt. Vägen till författare gick via ett seminarium hon turnerade runt med i hela USA under flera år. Det handlade om hur man kan använda helig geometri för att manifestera och resulterade i hennes första bok som hette Be a genie.

Fullt upp alltså med den här hobbyn vid sidan om ett heltidsjobb, man och fyra söner hemma?
– Ja. När du gör det du älskar att göra så får du energi. Jag skiljde mig från min man 1994, så i början reste jag bara på de helger som barnen var hos sin pappa.
Efter flera år hamnade Maureen i en situation på jobbet som fick henne att inse att det var dags att välja spår. Hon såg chansen att få jobba med sin hobby på heltid och tog tillfället i akt.

Var står vi idag i förhållande till den femte dimensionen?
– De flesta lärare där ute säger att vi är på väg in i femte dimensionen. Ingen verkar vilja inse faktum att vi faktiskt redan är femdimensionella och att vi går fram och tillbaka mellan olika dimensioner. Jag tror att den största aha-upplevelsen om 5D är idén om att vi kan vara femdimensionella och sedan växla tillbaka till 3D igen.
– När du bestämmer dig för att vara uppmärksam på den femte dimensionen så kommer du se en massa saker som du tidigare skulle avfärda som konstigt men som i själva verket är det nya normala.

Berätta om ditt smeknamn – Den praktiska mystikern.
– Jag har alltid lyckats plocka ner det abstrakta och sätta det in i ett praktiskt sammanhang, det är därifrån smeknamnet kommer. Och det stämmer väldigt väl. Jag vill vara väldigt praktisk, jordnära och hjälpa människor att förstå att det här är inte bara ”hittepå”, det är verkligt och påtagligt.

Maureen har till exempel tagit fram ett väldigt enkelt program som vem som helst kan använda var och när som helst för att komma i kontakt med sitt högre jag. Programmet är beskrivet i boken.

Du är också väldigt hemmastadd i 11e dimensionen - akashaarkiven. Berätta hur du ser på de olika dimensionerna.
– Vi kan se på dimensioner på samma sätt som vi ser på musik. Det finns olika vibrationer. Precis som en hund kan höra en högre ton än vad du och jag kan höra är de högre dimensionerna där och tillgängliga för oss om vi vet hur vi ska ta oss dit.

Berätta kort om akashaarkiven.
 Informationen i akashaarkiven är för själens tillväxt. För att komma in i dem följer vi förslagsvis ett protokoll. Det finns olika protokoll som liknar varandra, och jag följer ett som jag har fått tillgång till. Arkiven har bara varit tillgängliga för allmänheten i ca 20 år. Då öppnades en portal av den anledningen att vi var i slutet av en era i en tid då teknologin och andligheten inte matchade varandra. Teknologin hade sprungit iväg och andligheten behövde komma ifatt. Genom att öppna upp akashaarkiven fick fler möjlighet att växa spirituellt.

Vad skulle du säga är så spännande med akashaarkiven?
 Det mäktigaste med att besöka akashaarkiven är rådet man får. När du ställer en fråga till arkivet, t.ex. varför är min bror arg på mig, så får du dels ett svar, dels får du råd om vad du ska göra åt det. Det rådet kan vara väldigt utmanande och häftigt.

Varför ska vi sikta på den femte dimensionen?
 Först ska jag ge dig en bön:

”Jag ber om en dag av himmelriket på jorden
för mig själv och för alla jag kommer i kontakt med.”

 Den snabba och enkla förklaringen på den femte dimensionen är just ”himmelriket på jorden”. Det är de där riktigt bra dagarna där allt flödar som det ska, kommunikationen är smidig och allting flyter ihop till en enhet. Den första egenskapen som den femte dimensionen har är precis så. Den andra egenskapen är att man är i ett så skönt tillstånd att saker och ting inte bekymrar eller stör en, där vi inte dömer något, det finns ingen karma - vilket är enormt. I femte dimensionen kan vi vila i att t.ex. knepiga situationen kommer ta hand om sig själv. Det är ett stort skifte i hur vi brukar tänka.

Vad hoppas du att läsarna kommer ta med sig från boken?
- Min första önskan är att de förstår att de redan har varit i femte dimensionen, för det kommer ge dem vetskap om att de kan ta sig tillbaka dit.
- Den andra saken jag önskar är att läsarna tar med sig massor av verktyg som de kan använda och växa med. Det finns en hel del av det i boken.
- För det tredje så tänker jag att de kommer att få ett nytt ramverk för att definiera sina erfarenheter och det kommer att hjälpa dem att se sina upplevelser i nytt ljus. Och varje gång de reagerar över att de säger ”hrm, det var konstigt”, att de kan fånga sig själva i den stunden och ställa frågan ”vänta här nu, vad är det som händer egentligen?”. När vi vänder på den frågan så får vi hur mycket information som helst.

Vad mer vill du säga till Livsenergis medlemmar?
 Börja be den enkla bönen ”Jag ber om en dag av himmelriket på jorden för mig själv och för alla jag kommer i kontakt med” och iaktta hur din värld förändras.

Text och intervju: Alexandra Jerselius

Maureen har både en blogg och ett nyhetsbrev på https://maureenstgermain.com/

Kort om boken

Du kan förändra dina energimönster och medvetet välja att leva i glädje, kärlek och vänlighet varje dag. På den platsen får problem och konflikter mindre betydelse och vi har lättare att låta orättvisor gå förbi.
Där existerar inte polarisering och ”gott och ont” byts ut till dynamiskt, multidimensionellt tänkande. Det är ”Den femte dimensionen”, eller himmelriket på jorden.

Du känner redan igen den för du är ofta där, men trillar gärna tillbaka till det linjära tredimensionella sättet att tänka.  Maureen J. St. Germain har verktygen för att komma i kontakt med ditt högre jag och leva i 5D allt oftare.

Läs mer om bokenR.
St Germain_Maureen_600pxl

Kort om författaren
Maureen J. St. Germain


"Jag var alltid intresserad av det okända. När alla andra barn läste serietidningar så läste jag esoteriska böcker."

Familj: fyra vuxna söner och en partner

Ålder: jag är åldersfri =)

Uppväxt i: Elyria, Ohio med 5 syskon

Tid i 5D: ca 80% av min tid

Hur hon håller sig i andlig trim:
- Jag ber min bön varje dag och så har jag en rutin att arbeta med mitt Dagliga fokus. Det är ett blad där jag fyller i min intention med dagen och veckan som kommer, vad jag är tacksam för och vad jag uppskattar extra mycket just nu.