Klicka på boken för läsprov!

Medietyp Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Releasedatum 2018-07-04
Originaltitel F**K IT
Författare John C. Parkin
Översättare Anders Bellis
Antal sidor 256
ISBN

9789188633170

ÅT HELVETE MED DET

Den fulländade andliga vägen

av John C. Parkin
Inbunden

Genom att börja säga Åt helvete med det som ett magiskt mantra kan du förändra ditt liv. Det hjälper dig att släppa dina inre hinder, ignorera vad andra tycker och äntligen fokusera på det du har lust med. I denna inspirerande, humoristiska och samtidigt andligt seriösa bok föreslår John C. Parkin att Åt helvete med det är det perfekta västerländska uttrycket för de österländska andliga idéerna om att släppa taget, ge upp och hitta verklig frihet.

En liten varning: att börja känna sin energi
kan vara beroendeframkallande.

/JOHN C. PARKIN

Klubbpris: 239:-
Ord. ca pris: 330:-
Du spar: 91:-
Beställningsnummer: 122504

Sista datum för avbeställning: 29 juli, 2018

Fler exemplar

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

Andlighet bara ÄR. Du behöver inte GÖRA någonting.

Periodens bok, Åt Helvete med det - Den fulländade andliga vägen, virvlar in som en frisk fläkt bland alla självhjälpsböcker i hur man bäst lever sitt liv för att må så bra som möjligt. Vi är så vana vid att förvänta oss att en hälsosam och andlig livsstil innebär en massa krav och måsten. Därför känns det så befriande att läsa en bok som lär oss att det enda riktiga för Chi, livsenergin, är att släppa taget, lita på livet och bara vara!
Författaren John C. Parkin har en lång andlig bakgrund och han menar att det i de flesta fall inte hjälper att ingripa i livets skeenden. Vi behöver inte kontrollera allt eller ens övervaka utgången av det som sker i våra liv. Vi får lov att lägga fötterna på bordet, luta oss tillbaka och strunta i precis allt.
Så sluta upp med att anstränga dig så mycket, säg helt enkelt ”Åt Helvete med det” till allt du kämpar med och du ska se att livsflödet snart sätter fart på livsandarna!

Vänd ryggen åt förpliktelser, krav och förväntningar
Den senaste bantningskuren höll inte vad den lovade, trots dagliga visualiseringar och affirmationer om överflöd har du inte blivit rikare, ditt idoga planerande och hårda arbete för att klättra i karriären har inte givit frukt och fastän det dagliga schemat av meditation, mantran och att praktisera Tao ger andlig mening känns det kravfyllt. Återta då styrningen av ditt eget liv och frigör en massa tid åt roligare aktiviteter genom att säga Åt Helvete med det!
Det uppmanar John C. Parkin (JCP) som är ett levande exempel på att denna icke-metod fungerar! För 10 år sedan sa han upp sig från ett toppjobb på en reklambyrå i London och flyttade till Toscana i Italien med sin fru Gaia och deras tvillingsöner. Sedan dess lever han det liv han vill genom att hålla kurser baserade på sin Åt-helvete-med-det-metod. Han menar att så fort man slutar upp med att anstränga sig så förfärligt så rullar livet på väldigt bra av sig självt.

Det är själva anspänningen som ofta sätter käppar i hjulet för oss. Med mindre anspänning och större avslappning löser sig det mesta av sig självt. Den andliga teorin om enhet du vet, den att vi alla och allt är ett, stämmer visserligen enligt författaren men vi kan lika gärna säga Åt Helvete med det åt den med! Det bara ÄR så. Acceptera det och njut av livet! 😊

Så, om du till exempel slutar upp med att anstränga dig för att bli smalare så slappnar kroppen av och det sker naturligt. Detsamma gäller alla områden i livet. Vill du bli rik? Sluta bry dig om pengar. Vill du göra karriär? Sluta kämpa för att hitta ett bättre jobb. Vill du vara andlig? Det behöver du i så fall inte göra någonting alls för att vara, menar JCP. Det ÄR du redan!

Sluta ansträng dig och se till att ha roligt
Boken är humoristiskt skriven och avdramatiserar på ett befriande sätt begreppet andlighet. JCP är son till anglikanska predikanter och har en över 20 år lång bakgrund som aktiv andlig sökare vilket ger hans budskap tyngd. Han vet vad han talar om när han säger Åt helvete med det för han har gjort det själv och funnit att det fungerar!

Författaren börjar med att beskriva allas vår upptagenhet av och vårt sökande efter ”meningsfullhet” för att därefter presentera den andliga process med vilken vi smidigast kan säga Åt helvete med alltihopa.

Fem metoder i denna process som gör att du på bästa sätt kan anamma det sanna Åt-helvete-med-det-tänket presenteras här, nämligen
1) Avslappning,
2) Att släppa taget,
3) Acceptans
4) Opartiskt betraktande och
5) Medveten andning.

Vår relation till meningen med livet och alltings meningsfullhet gör oss beroende. Vi tror att om vi bara hittar den sanna kärleken eller får det ena eller andra jobbet så ska vi bli lyckliga. När vi väl tror att vi funnit dessa så håller vi fast vid dem hårt. Detta eviga sökande, strävande och fasthållande är i själva verket kontraproduktivt, menar JCP.

Ett sätt att släppa taget om alltings meningsfullhet är att se sig själv och den jord vi lever på i perspektiv. Du är en av 7 miljarder människor på den här planeten och du kanske lever i 85 år. Människan har funnits här i 100 000 år och jorden är 4,5 miljarder år. Inse hur liten du är i det större sammanhanget och hur kort tid du är här för att njuta till fullo. Sluta bry dig och se till att ha roligt, uppmanar författaren.

Intala dig att du kan leva väldigt bra utan allt det du verkligen vill hålla fast vid: Jobbet, pojkvännen, ditt sinne för humor, din hund. Även om det skulle vara smärtsamt så går de alla att leva utan. För att stå ut med den tanken, utveckla iakttagaren inom dig, uppmanar JCP. Liksom en övervakningskamera ser denna iakttagare allt, men den har inga åsikter eller känslor angående alla de tankar som poppar upp i ditt huvud.

Följ det naturliga livsflödet med Chi
I nästa del av boken beskriver författaren hur du bäst säger Åt helvete med det till specifika delar av livet. Att säga Åt helvete med det till pengar till exempel kan vara svårt men börja med att se pengar enbart som ett utbyte av varor och tjänster och gläds åt själva utbytesproceduren så lossnar det säkert.

Vi är inte onda eller goda. Vi är både och. Vi känner inte bara glädje och frid utan även sorg och ilska. Så sluta sträva efter perfektionism och börja säg Åt helvete med självbehärskning och disciplin. Tänk istället att varje känsla du får är okej. Det är verklig acceptans!

Vi är ofta så försjunkna i tankar på antingen det förflutna eller framtiden att vi inte har tid över för att uppskatta något i nuet. Att säga Åt helvete med det gör att du får lättare att leva i nuet vilket får ångesten över allt som kan gå fel att släppa. Kroppen slappnar av och spänningshuvudvärken går över! Att säga Åt helvete med det öppnar livsflödet, Chi, på ett magiskt sätt. Det fungerar som akupunktur genom att lösa upp energiblockeringar. Du får alltså mer energi och behöver förmodligen inte lika mycket mat och sömn som tidigare, förutspår JCP. Dessutom lindras och botas sjukdomar och åldersprocessen saktar ner på köpet!

Boken avslutas med illustrerade övningar för att hjälpa Chi på traven vilket ytterligare befäster din nya Åt-helvete-med-det-livsstil genom att balansera energin. Det är viktigt att andas ända ner i magen för att få maximal effekt av övningarna. Vissa övningar görs sittande, andra stående och åter andra när du är i rörelse. Varje övning syftar till att ge dig en känsla för nuet och hjälpa Chi att flöda fritt. Dessutom får du bättre blodcirkulation vilket är bra för kroppen.

Den stora andliga sanningen i den här boken bygger på att ingenting spelar så stor roll. Men var inte orolig. Du kommer inte att få en purken tonårings Jag-skiter-i-allt-attityd för det. Sökandet är över och med acceptans, avslappning och insikt om att det finns både ont och gott, kärlek och rädsla (men fördenskull ingenting att vara rädd för), infaller det naturliga livsflödet. Du kan pusta ut. Du får lov att bara vara.

 

 

 

 

Pluserbjudande

Med periodens erbjudande får du flera förmånliga pluserbjudanden.