Klicka på boken för läsprov

En kurs i mirakler - Avkodad

- Pam Grout 

Här har du en tolkad och klar version av den något mer komplicerade klassikern "En kurs i mirakler", även kallad EKIM, som är ett 669 sidor långt självstudieprogram som hjälper läsaren till andlig utveckling. I denna tolkning av Pam Grout går hon igenom varje lektion, en för varje dag över ett år, på sitt sätt. Är du redo att öppna dörren till en ny värld? Det krävs bara ett kapitel om dagen - en ynka sida text och några minuters övning för att du ska få de verktyg som gör att du kan krossa de mentala föreställningar som håller dig fängslad och byta fokus från det begränsade till det obegränsade.

 

Klubbpris: 249 kr
Ord. ca pris: 340 kr
Du spar: 91 kr
Bestnr: 123502

Avbeställ senast: 10 maj, 2020

 

beställ direkt

När du klickar på Beställ direkt läggs Periodens bok i varukorgen och skickas hem till dig i ett samlat paket med de andra varorna du kanske vill handla. Beställ direkt för att:
  • få rabatter på pluserbjudandena
  • få hem boken snabbare (annars skickas den när perioden är slut)
Glöm inte att du får fri frakt på order över 500 kr.

Pam Grout

"Problemet är att vi allihop blickar ut i världen med jättekomplex i bagaget, vilket leder till den dåliga vanan att vi alltför ofta lägger tid och uppmärksamhet på det vi inte vill ha."

Läs mer om författaren HÄR.

 

 

Färdigserverade mirakler i bokform

Vad skulle du säga om du visste att det fanns en tolkad och klar version – bara att konsumera och praktisera – av den mer komplicerade klassikern En kurs i mirakler (EKIM). Det är precis vad Periodens Bok erbjuder.

För dig som inte vet vad En kurs i mirakler är kan vi börja med att berätta att det är ett 669 sidor långt självstudieprogram som hjälper läsaren till andlig utveckling. Ja, det är lika styltigt och svårtuggat som det låter, MEN – det fungerar. Pam är bara en av alla de människor som kan vittna om hur boken har förändrat hennes liv.

– När jag började följa lektionerna på riktigt så började mitt liv också att förändras och jag upplevde alla möjliga slags mirakel, säger hon.

Alla har vi komplex och bagage

Kursen bygger på tanken att medvetandet skapar den materiella världen. Den menar att vi människor på förhand bestämmer hur vi vill uppleva vårt liv och väljer vad vi vill se. Problemet är att vi allihop blickar ut i världen med jättekomplex i bagaget, vilket leder till den dåliga vanan att vi alltför ofta lägger tid och uppmärksamhet på det vi inte vill ha.

– För att förändra sin livsinriktning krävs det att man aktivt ser och förväntar sig en annan verklighet. Som med alla dåliga vanor kan den förändras med daglig, medveten träning. Därför går jag igenom kursens lektioner på nytt varje år, säger Pam, som nu gjort den över 20 gånger.

Djupsinnig humor

Pam har alltså tagit sig an en av de heligaste (och tyngsta) böckerna om personlig och andlig utveckling som finns och gjort budskapet tillgängligt för den moderna människan som varken har tid eller ork att ta till sig tegelstenen till originalbok. Hon har kokat ner ”Mirakelkursens” budskap och går igenom lektionerna på ett tydligt, lättläst, kortfattat och inte minst humoristiskt och underhållande sätt.

 

 

Att boken är rolig och rapp betyder inte att den saknar äkthet och djup – tvärtom. Pam bjuder friskt på sina egna erfarenheter, samt berättelser hämtade från vänner, populärkultur och läsare. Dessa varma, inspirerande och tankeväckande historier samt Pams medryckande språk gör den här boken svår att lägga ifrån sig.

Verkligheten är en mental konstruktion

Precis som originalboken innehåller En kurs i mirakler - Avkodad en lektion för varje dag på året, och kan antingen användas sida vid sida med den, eller för sig själv. Pam har döpt om de 365 lektionerna och gett dem namn som exempelvis När universum börjar säga ”Hörru, tjejen!”, Jag är ljuset, baby, Mitt ego är nego och Glöm budorden – välkommen till festen. Oseriösa rubriker kan en del kanske tycka, men Pam vet precis vad hon gör och på detta sätt vill hon visa att det går att ha roligt samtidigt som man förändrar sitt liv.

I kapitlet om ”det pladdrande puckot” (som i Mirakelkursen heter Mina tankar betyder ingenting) till exempel så guidas du till insikt i att pratmakaren där inne i huvudet inte är du, samt att se att verklig frihet kommer i samma ögonblick som vi tillåter oss att gå bortom tankarna.

– När vi verkligen bestämmer oss för att vi vill se saker på ett nytt sätt låter välsignelserna inte vänta på sig, säger Pam.

Är du en av dem som ofta och gärna drar på dig offerkoftan? Då föreslår Pam lektion 135, Mitt hemliga vapen (Om jag försvarar mig attackeras jag i EKIM) som hon kallar för ”det perfekta botemedlet” när hon känner sig förorättad av någon annans kommentarer.

Är du redo att öppna dörren till en ny värld? Det krävs bara ett kapitel om dagen – en ynka sida text och några minuters övning – för att du ska få de verktyg som gör att du kan krossa de mentala föreställningar som håller dig fängslad, och byta fokus från det begränsande till det obegränsade.

Text: Sofia Ekholm