Häxkonst

Omfamna din inre häxa

I boken Häxkonst – Omfamna din inre häxa tar författaren Juliet Diaz med dig på en vacker och magisk resa för att komma i kontakt med ditt mest autentiska jag, bejaka magin inom dig och leva i enlighet med din sanning. Hon delar också med sig av metoder och tekniker för att skapa äkta magi, konstruera dina egna magiska verktyg, samt hur du får kontakt med kraften i din inre häxa.

Välkommen att ta del av en förtrollad och helig resa in i dig själv där du får möjlighet att upptäcka dina inre styrkor och magiska färdigheter. Fylld med magi, inspiration och kärlek är Häxkonst din guide och följeslagare på den spännande resan mot verkligt självledarskap.

Klubbpris: 219 kr
Ord. ca pris: 320 kr
Du spar: 101 kr
Bestnr: 124249
Avbeställ senast: 17 oktober 2021

juliet diaz

Juliet Diaz

"Magin finns där även om vi inte tror på den – magin försvinner aldrig. Den är en del av oss. Magin är vi."
Läs mer om författaren här.

Häxkonst för den moderna människan

Häxor och häxkonst har fascinerat människor i alla tider, men det var länge sedan det var så populärt som nu. Överallt talas det om häxor och allt fler träder fram, men vad betyder det att identifiera sig som häxa? Enligt Juliet Diaz - healer, sierska och herborist - har häxor förmågan att läka sig själv, förändra sitt liv och förverkliga sina drömma.

I boken Häxkonst – Omfamna din inre häxa tar hon med dig på en vacker och magisk resa för att komma i kontakt med ditt mest autentiska jag, bejaka magin inom dig och leva i enlighet med din sanning. Hon delar också med sig av metoder och tekniker för att skapa äkta magi, konstruera dina egna magiska verktyg, samt hur du:

  • får kontakt med kraften i din inre häxa
  • utformar formler och ritualer samt tillreder magiska brygder för exempelvis kärlek, beskydd, healing och manifestering
  • förstärker din energi genom att arbeta med skuggboken och magiboken
  • skapar ett altare och dekorerar efter säsongerna
  • arbetar med månen och häxornas högtider
  • får kontakt med dina förfäder och kan ta del av deras visdom, inspiration och kärlek

Välkommen att ta del av en förtrollad och helig resa in i dig själv där du får möjlighet att upptäcka dina inre styrkor och magiska färdigheter. Fylld med magi, inspiration och kärlek är Häxkonst din guide och följeslagare på den spännande resan mot verkligt självledarskap.

Omfamna din inre häxa

Låt oss presentera en bok för dig som alltid känt dig lite dragen till eller nyfiken på häxkonst. Den är skriven för dig som vill veta mer om vad det innebär att vara en modern häxa, och hur du ska göra för att få tillgång till dina inre magiska häxkrafter. Här finns allt du behöver veta för att med hjälp av uråldriga metoder utöva sann häxkonst och därmed verka som en ljusbärare - en förändringskraft för såväl dig själv, din omgivning och Moder jord.

Boken Häxkonst – Omfamna din inre häxa är skriven av Juliet Diaz som själv ingår i en lång släktlinje av häxor med läkande krafter från Kuba.

– Vi tror på att man kan läka sinne, kropp och själ med hjälp av naturens läkemedel och andlig vägledning från förfäderna, säger hon.

Men man behöver inte komma från en familj med häxor eller ha blivit invigd i en hemlig rörelse för att bli häxa. Enligt Juliet är häxeri inget hokuspokus och handlar heller inte om vad man köper, vad man har på sig eller hur man framställer sig på sociala medier. Att vara häxa innebär att ”förkroppsliga sin inre sanning i all sin prakt”, och därigenom få förmågan att läka sig själv, förändra sitt liv, förändra världen och förverkliga sina drömmar.

Juliet säger att det har tagit henne många år av magiutövande för att bli en fullfjädrad häxa, men eftersom magin lever inom oss alla kan du också svara på kallelsen, ta makten över din sanning och sprida ljus över världen.

– Genom den här boken ger jag dig vägledning på din magiska resa och hjälper dig att komma i kontakt med din inre häxa. Jag delar även med mig av metoder och tekniker för att skapa äkta magi, säger hon.

Magiska metoder

Boken är uppdelad i fem delar. I del ett får du ta del av grunderna, det vill säga vad magi innebär, hur du frigör din inre kraft och konsten att älska dig själv. Här hittar du också ett kapitel riktat till dig som är helt ny inom häxkonst. I del två förses du med alla de verktyg som behövs för att komma i gång med det magiska arbetet. Här står det om meditation, manifestering, om månens betydelse för häxor samt häxornas heliga högtider. Här tas även vikten av grundning upp och hur man gör för att verkligen kanalisera sin egen energi och hålla sig skarp, balanserad och stark.

– En häxa måste till exempel kunna tömma huvudet för att fokusera på sina intentioner, och ha koll på hur man bär sig åt för att höja sin energi, hur man hämtar kraft ur elementen och hur man gör något av den kraften, säger Juliet.

Örter och Moder jord

I del tre kommer vi till de praktiska övningarna, och hur du genom hängivet arbete kommer att börja känna dina magiska krafter. Här får du också veta hur du ska gå till väga för att komma i kontakt med dina förfäder och deras visdom samt om energirensning och beskydd. Här kommer också en häxas två viktigaste ägodelar in; skuggboken och magiboken.

I bokens sista delar är det dags att botanisera i häxans magiska örtagård och lära känna den lite bättre. Målet är att lära sig använda örterna i sitt arbete för att uppnå saker som framgång, rikedom, läkning, tur och kärlek samt hur man skapar formler och stärker sina synska förmågor. Här tar Juliet också upp den viktiga delen av att vara häxa som innebär att skydda, stärka och hjälpa jorden att läka och bjuder på tio konkreta metoder för vad du kan göra. Vi får också ett spännande avsnitt av frågor och svar inom häxkonst, såsom ”Är häxkonsten ond?” och ”Finns det olika typer av häxor” plus andra saker som varje häxa bör känna till innan hon ger sig in i magins värld.

”Magi ska vara roligt!”

Trots ansvar och integritet uppmanar Juliet oss starkt att inte ta för allvarlig på häxeriet.

– Magi ska vara roligt, ett vackert mysterium man välkomnar i sitt liv. Se resan som ett mål i sig och låt dig svepas ut på en färd genom en värld av obegränsade möjligheter, säger Juliet.

Hon är övertygad om att magin lever inom och omger oss alla, och att vissa av oss kanske bara behöver skruva upp kraften en aning.

– Magin finns där även om vi inte tror på den – magin försvinner aldrig. Den är en del av oss. Magin är vi. De enskilda enheterna i vår värld – havet, träden, bergen, djuren och människorna – är bara en aspekt av verkligheten!

 

Text: Sofia Ekholm