Kära häxa

Ohämmad, otämjbar, orubblig

Det här är en vägröjare för dig som vill ge plats åt din inre häxa och allt som hör till; de magiska ritualerna, spådomsverktygen, formlerna och visdomen.

En häxa är en kvinna i sin fulla kraft. Hon är klok, hon är en healer, hon är i takt med naturens cykler och månens faser. Märkligt nog har ordet "häxa" förknippats med negativa saker och har använts som förolämpning, smutskastning och för att skapa rädsla.

I den här boken förklarar Lisa Lister – en tredje generationens häxa i sitt släktled – historien bakom häxkonst, varför ordet "häxa" under tidigare århundraden har lett till att kvinnor torterats, dränkts och bränts på bål, och varför häxan nu vaknar igen hos kvinnor över hela världen.

Klubbpris: 249 kr
Ord. ca pris: 340 kr
Du spar: 91 kr
Bestnr: 125188
Avbeställ senast: 7 maj 2023

289 krKlubbpris: 249 krLäs mer

beställ direkt

När du klickar på Beställ direkt läggs Periodens bok i varukorgen och skickas hem till dig i ett samlat paket med de andra varorna du kanske vill handla. Beställ direkt för att:
  • få rabatter på pluserbjudandena
  • få hem boken snabbare (annars skickas den när perioden är slut)
Glöm inte att du får fri frakt på order över 500 kr.
FÖRFATTARE

Lisa Lister

”Intresset för häxor och häxkonst exploderar. Allt fler har behov av att utforska vem de är.”

Läs mer om författaren här.

Det är dags att vakna; res dig och ta din plats!

Boken Kära Häxa är en vägröjare för dig som vill ge plats åt din inre häxa och allt som hör till; de magiska ritualerna, spådomsverktygen, formlerna och visdomen.

En häxa är en kvinna i sin fulla kraft. Hon är klok, hon är en healer, hon är i takt med naturens cykler och månens faser. Märkligt nog har ordet "häxa" förknippats med negativa saker och har använts som förolämpning, smutskastning och för att skapa rädsla. I den här boken förklarar Lisa Lister – en tredje generationens häxa i sitt släktled – historien bakom häxkonst, varför ordet "häxa" under tidigare århundraden har lett till att kvinnor torterats, dränkts och bränts på bål och varför häxan nu vaknar igen hos kvinnor över hela världen.

Kära häxa är boken som kommer hjälpa oss att minnas, återta ägarskapet av ordet Häxa och kraften som hör till. Den är omfattande och tar oss tillbaka till häxans historia, nutid och framtid. Vi får lära oss om många olika grenar av häxkonst och deras grundprinciper och förstå mer om häxans årshjul. Lisa lyfter även fram den uråldriga visdom som är relevant för att väcka häxor, bland annat hur man utvecklar de fem olika aspekterna av häxan: Naturkraften, Kreatrixen, Helaren, Oraklet och Trollkvinnan.

Lisa är en kraftfull själ med hjärtat på rätt ställe. Hon är inbjudande, inkluderande och skriver på ett lättsamt sätt med en positiv energi som smittar av sig. Kära Häxa är en omfattande hälsning till dig som vill ge plats åt häxan i dig.

En bok fylld med energin som behövs för att odla sin egen magi!

Har du också hört kallelsen – ropet från det gudomliga feminina som uppmanar dig att resa dig, tryggt förankrad i ditt sanna väsen? Kallelsen som uppmanar dig att lita på din magkänsla, din intuition, kraften i ditt sköte och dina medfödda visdomar? Då är boken Kära Häxa av Lisa Lister något för dig.

Häxa. Är det en gammal gumma med vårta på näsan som står krokigt böjd över en rykande kittel och rör om, eller en stark kvinna som omfamnar alla sina sidor och tar vara på all sin inre visdom för att skapa en bättre värld för alla och envar? Nummer två, förstås. Men den gamla bilden av häxan lever i mångt och mycket kvar. Nu, när vi närmar oss slutet på den patriarkala tidsåldern är det dock dags att framhäva den sanna bilden av häxan, så att hon kan få ta den plats hon alltid varit menad att ha. Och du har ett ansvar och en roll i allt detta.

Det finns en häxa i varje kvinna och när vi kommer i kontakt med vår inre visdom och intuition händer magiska saker. Men även häxor behöver lite guidning och handfasta tips, och det får du i denna bok! Här går Lisa Lister igenom häxans historia, sin egna berättelse om hur hon vuxit i sin roll som häxa, häxans rötter och traditioner samt ett gäng olika riktningar inom häxkonsten som finns. Du får också kunskap om hur du:

 

  • förbättrar din intuition
  • kan jobba med örter, kristaller, tinkturer och ta hjälp av djurandar
  • skapa ett eget altare i harmoni med säsongerna och månens cykler
  • kan arbeta med naturens element och använder örter och kristaller
  • jobba med de olika elementen för att fördjupa kontakten med din omgivning
  • lever efter häxans årshjul, högtiderna och månens cykler
  • använder verktyg som orakelkort, scrying och runläsning.

Det här är en bok som hjälper dig att plocka fram häxan i dig, så att du kan återupptäcka och omfamna all din kraft och påbörja det magiska helande och manifesterande häxarbetet. Det är en inbjudan från Lisa att prova på och odla din egna magi, oavsett vad det innebär för just dig att vara häxa. Egentligen är det inga konstigheter, för som Lisa säger:

– För att få kontakt med din inre visdomskälla behövs inga mellanhänder. Det räcker att stå på Moder jord, tillbringa en stund i stillhet eller skapa en formel eller besvärjelse.

Häxkraft och tvivel

Att omfamna och stå i sin häxkraft kommer dock inte alltid att vara lätt, men när du väl har börjat vet du att det är rätt väg att gå. Även Lisa, som är tredje generationens häxa, kämpar titt som tätt med att stå stark i världen. Hon säger att hon också ”darrar, stammar och kommer av sig” men att det inte spelar någon roll.

– Med tiden har jag lärt mig att det kvittar hur jag gör. För att återta mina krafter är det faktum att jag deltar, huvudsaken.

Så hon fortsätter att delta: ofullkomlig och oredigerad, trots att hon hellre skulle vilja krypa ner under täcket med en bok. För det handlar om att inkludera allt. Att våga vara allt. Att våga vara det som andra försökt trycka ner och bort. Att ännu en gång våga välja systerskap och feminin kraft.

Det är dags att inse att vi kvinnor är källan. Dags att lita på oss själva, våra visdomar och våra krafter. Att sluta be om ursäkt för vår uppriktighet och grubbla över vad omvärlden tycker om oss.

Så hur vill Lisa (vars sätt att skriva är både lättsamt och underhållande) att den här boken ska läsas?

– Läs den från pärm till pärm, eller använd den som ett verktyg för spådom, säger hon.

Hon vill inte att hennes böcker ska fungera som pekpinnar eller rättesnören:

– Min förhoppning är helt enkelt att tända en igenkänningens gnista inom dig.

Så alla som känner sig manade där ute, det är dags att vakna och återta begreppet häxa och släppa fram den del av oss som under patriarkatets tid censurerats, ignorerats, bestraffats och demoniserats. Är ni med?

Text: Sofia Ekholm