”Det enda sättet att läka är att ta reda på orsaken” 

Dr Bradley Nelson – holistisk kiropraktor och en av de främsta i världen inom energimedicin – fick upp ögonen för sitt kall redan som 13-åring när han diagnosticerades med en icke behandlingsbar och potentiellt dödlig njursjukdom. Vägen dit har varken varit självklar eller spikrak, men vem kunde ana att hans intresse för dataprogrammering skulle hjälpa honom att första människans energimässiga komplexitet?  

Det är två år sedan Livsenergi senast träffade Dr Brad - då i och med lanseringen av Emotionskoden. Denna gång heter boken Kroppskoden och Brads förhoppning är att den ska öppna upp helt nya möjligheter när det kommer till healing och självläkning.  

– Om man vill leva så friskt man kan så länge som möjligt så tror jag detta är en viktig nyckel. Det undermedvetna har alla svaren, säger han. 

Kroppens databas 

Det undermedvetna ja. Låt oss stanna kvar där lite. Enligt Brad är det där alla svaren på varför vi mår som vi gör finns – det vill säga de underliggande orsakerna till våra symptom – och han liknar det undermedvetna vid en databas. Brad jobbade som programmerare under 1980-talet innan han ändrade sin bana och dedikerade sitt liv åt healing, så system och datorer låg nära till hands för att kunna kartlägga logiken i människans uppbyggnad. Och ofta är det även en bra liknelse för att få andra att förstå kroppskoden.   

Under många år dokumenterade Brad alla de underliggande orsakerna till sina patienters obalanser i en dator som växte sig till en värdefull informationsbank. Han var länge ”som besatt” av sitt arbete att kartlägga den underliggande orsaken till problem och det var ett stort genombrott när han fick svart på vitt på att känslomässiga trauman kan orsaka fysiska symptom. Processen har varit både lång och fascinerande och med tiden blev databasen alltmer effektiv. Trots att patienterna som kom till honom bjöd på alltmer komplexa och svåra problem blev det lättare att härleda var de kom ifrån och därmed också att lösa dem.  

Healing i trailer 

Låt oss återvända till Brads ungdomsår och det avgörande tillfället som fick honom att inse att han ville ägna sitt liv åt healing i någon form. Som vi nämnde i ingressen drabbades han i 13-årsåldern av en enligt läkarna obotlig njursjukdom. Brads mamma var dock före sin tid på många sätt – hon intresserade sig för läkande örter och alternativa behandlingsmetoder – och på hennes initiativ sökte de hjälp hos ett par som var osteopater och hade sin mottagning i en trailer utanför staden. Mindre än en månad efter att Brad träffat dem första gången hade de botat honom genom att kommunicera med det undermedvetna och få svar på vad som är fel eller i obalans. Det här är precis vad Brad och flera tusen emotionskod- och kroppskodutövare världen över gör i dag, bara med lite olika metoder. 

Undersöker Alexandra!

Dr Brad jobbar konstant med att försöka få människor att inse att vi behöver ta reda på grundorsaken snarare än att – som den västerländska medicinen uppmanar oss – dämpa symptomen utan att ta reda på varför de uppstått.  

– Det bästa är att hitta och frigöra obalanser innan de skapar sjukdom, säger han.  

Själv kollar han sig med kroppskoden varje dag, och under samtalet upptäcker han en obalans i en av meridianerna som har med kreativ osäkerhet att göra. Han löser den och vet nu med sig att han nu har scannat sin kropp för att fungera optimalt för dagen. Han gör också en kroppskodundersökning av Alexandra som har ont i en arm. Orsaken ligger så långt tillbaka i tiden som 20 generationer och beror på en emotion av sorg som en gammal mormor bar på och som har förts vidare i hennes släktled. Det är fascinerande att se, och det väcker inspiration och lust att själv prova på.  

– Det enda sättet att läka är att ta reda på vad som orsakat de obalanser som upplevs, och min mission och mitt syfte är att sprida den här healingmetoden i världen så att fler kan ta del av den. 

Intervju: Alexandra Jerselius 

Text: Sofia Ekholm 

Kort om boken

Att lära sig identifiera brister och obalanser i kroppen och hur man kan korrigera dem förser en med möjligheten att återställa sin naturliga läkningskraft. I den här boken delar dr Nelson med sig av metoden, verktygen och systemet som behövs.  

Kroppskoden är en karta till läkning med avstamp i djupa insikter om människokroppen. Med konkreta instruktioner, välbeprövade tekniker och tydliga illustrationer är metoden lätt att lära sig och applicera i vardagen. Läsaren får också ta del av många personliga berättelser om hur kroppskoden har hjälp människor på olika sätt. Metoden är inte bara till för att förbättra hälsan. Den kan också användas för att reparera relationer, avslöja blockeringar för ett liv i överflöd eller hjälpa oss att få det som vårt hjärta längtar efter.  

bradley nelson kroppskoden

Bradley Nelson på 30 sekunder 

Stjärntecken: Oxe (född den 16 maj 1962) 

Bor: St. George, Utah 

Född: Great Falls, Montana 

Utbildning: Life Chiropractic College West i San Lorenzo, Kalifornien 

Familj: Hustrun Jean (jobbar tillsammans med Brad) + sju barn 

Dold talang: pilot 

Hemsida: discoverhealing.com, drbradleynelson.com 

Instagram: officialdrbradleynelson 

Facebook: Dr Bradley Nelson