Dr Bradley Nelson:
”Jag vill att människor ska kunna aktivera de självläkande förmågor de är födda med”

Dr Bradley Nelson, författare till boken Emotionskoden, är holistisk kiropraktor och anses av många vara världens främste expert inom energimedicin. Han var bara 13 år när han fick upp ögonen för sitt livskall i och med att han diagnosticerades med en icke behandlingsbar och potentiellt dödlig njursjukdom.

När den konventionella läkarkåren konstaterade att det inte fanns någon behandling vände sig Bradleys föräldrar till alternativmedicinen. Osteopaterna Dr Alan Bain och Dr Ida Harmon hade sin mottagning i en trailer i utkanten av staden där familjen bodde. Deras kunskap blev Bradleys räddning. På mindre än en månads tid botade de njursjukdomen med sina holistiska metoder, och därmed väckte de en längtan hos Bradley att följa i deras fotspår.

– Jag bestämde mig där och då för att jag ville bli doktor när jag växte upp, men inte vilken doktor som helst utan en SÅDAN doktor, berättar Brad.

Åren gick dock och drömmen om att bli doktor blev allt vagare. I college började Brad ägna sig åt dataprogrammering, vilket han tyckte mycket om. Han upptäckte också att han var förtjust i att göra affärer och bestämde sig därför för att bli affärsman. Bara några månader innan han skulle påbörja utbildningen på Brigham Young University tog hans far upp frågan om han inte skulle bli kiropraktor istället, eftersom han alltid pratat om det när han var yngre. Efter att tillsammans med sin fru vägt fördelar och nackdelar mot varandra, skrivit listor och bett om tecken från högre makter bestämde Brad sig efter en tid för att byta bana och göra som hans far föreslagit. Det som hade fått honom att bestämma sig var att han hade mottagit ett vad han beskriver som kristallklart budskap i sömnen som löd: ”Det här är en helig kallelse.”

Återupptäcker sitt livssyfte
Så istället för att börja på affärsutbildningen började Bradley studera till kiropraktor.

– Det var en av mitt livs mest fantastiska upplevelser, säger han. Och tack vare mina klasskamrater blev det en verkligt upplysande erfarenhet.

Ända sedan college hade Bradley ägnat sig åt dataprogrammering, och det skulle visa sig att han skulle få mycket nytta av sina kunskaper i framtiden, dock inte på det sätt man kanske föreställer sig.

– Jag kommer ihåg att mina lärare sa att hjärnan är den mest sofistikerade datorn som existerar i universum och jag minns att jag tänkte: ”Wow. Om hjärnan verkligen är en dator, kommer vi någonsin att kunna få tillgång till all data som finns lagrad därinne, och om det går, så fantastiskt det vore.”

Tanken på att mänskligheten någon gång, i och med att teknologin framskred, kanske skulle få tillgång till hela hjärnans kapacitet, fortsatte att mala inom honom.

– Inte visste jag då att tillgången till den omedvetna databasen skulle påverka både mitt jobb och resten av mitt liv!

Brads karriär som kiropraktor tog fart. Allt eftersom åren gick verkade problemen som hans patienter sökte hjälp för bli allt mer komplexa, men även hans förmåga att hjälpa dem förbättrades. Fler och fler patienter som led av vad den västerländska medicinen kallar ”obotliga” tillstånd, som exempelvis fibromyalgi, kroniskt trötthetssyndrom, lupus och till och med cancer, sökte sig till honom för att få bot. Hela tiden fortsatte han att säga till sina patienter att han inte botade sjukdomar och att han inte heller gjorde anspråk på att bota dem.

– Jag försöker helt enkelt finna obalanserna i kroppen. Jag tror att dina symptom beror på obalanser i din kropp. Om vi kan hitta dessa obalanser, och ordna dem, kanske dina symtom försvinner.

Och de flesta symtom försvann, på de flesta av dem som sökte hjälp.

En dröm att nå fler
Parallellt med sitt arbete med patienterna började Brad hålla föredrag om energimedicin, samt utvecklade metoder i energimedicin som kunde hjälpa till att identifiera och rätta till obalanser i kroppen. Ju längre tiden gick desto tydligare blev det för Brad att detta var någonting som alla måste få ta del av. År 2002 fick han ett budskap från ovan som sa åt honom att tiden var inne för honom att sälja sin praktik och istället ägna sig åt att sprida sina healingmetoder till resten av världen.

Två år senare bytte Brad inriktning och började skriva Emotionskoden för att nå ut till fler människor än han kunde behandla på sin klinik. Boken publicerades 2007 och gjorde för alltid Bradley Nelson till ett namn att räkna med inom energimedicinen. 2020 gavs den ut i en nyuppdaterad och utökad utgåva, vilket är underlaget för den absolut första versionen på svenska som ges ut nu, våren 2021.

– Människor på varenda kontinent använder sig numera av Emotionskoden för att göra sig av med sitt emotionella bagage, och det bästa är att de också hjälper sina nära och kära att göra detsamma, säger Brad.

Idag utbildar Brad och hans anställda människor i Emotionskodmetoden runt om i hela världen, och bidrar därmed till en friskare och mer medveten befolkning.

– Det är verkligen fantastiskt. Jag tror att allt som har hänt mig har förberett mig på att bli den här budbäraren, att ge människor förutsättningarna för att heala sig själva genom tillgång till Emotionskoden och Kroppskoden. Jag vill att människor ska kunna aktivera de självläkande förmågor de är födda med.

 

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

 

 

 

Kort om boken

Äntligen på svenska! Här kommer den nya, reviderade och utökade upplagan av den moderna klassikern inom energimedicin: Emotionskoden – Lär dig verktygen för energihealing som gör dig frisk och lycklig, skriven av den berömde holistiske läkaren och föreläsaren dr Bradley Nelson.

I boken beskriver dr Nelson hur vårt omedvetna fungerar, avslöjar hur instängda emotioner från det förflutna kan påverka oss negativt och skapa såväl fysiska som emotionella smärtor, sjukdomar och problem. Emotionskoden är en kraftfull metod som på ett enkelt sätt hjälper oss att bli av med det osynliga emotionella bagage som vi alla bär på i större eller mindre omfattning.

Här får du alla verktyg du behöver för att lära dig identifiera och släppa ut instängda emotioner, eliminera ditt emotionella bagage och öppna din kropp och ditt hjärta för de positiva energier som finns runt omkring oss. Lär dig knepen och bli din egen healer.

bradley-nelson 600 px

Kort om Bradley

Bor: St George, Utah

Född: Great Falls, Montana

Utbildning: Life Chiropractic College West, San Lorenzo, Kalifornien

Familj: Hustrun Jean (som jobbar tillsammans med Brad) och sju barn varav två som fortfarande bor hemma

Hemsidor: http://drbradleynelson.com

https://discoverhealing.com