Magiska mål är Christinas passion

Christina Skytts passion är att lära människor bli den bästa versionen av sig själva och ta tillvara på sin fulla potential genom att lyssna inåt och lära känna sig själv på djupet. Hennes egen resa i självkännedom startade runt 30-årsåldern, då ett inre skav gav sig tillkänna och hon började ifrågasätta sitt liv. Var den perfekta tillvaron som hon skapat verkligen hennes dröm eller byggde den på andras förväntningar och krav?

Christina växte upp i en familj med höga prestationskrav och förväntningar på hur man skulle vara och vad man skulle ägna sig åt. Till följd av detta såg den ambitiösa Christinas liv i 30-årsåldern ut som en riktig framgångssaga: Hon hade en lyckad karriär, ett vackert hem, massor av vänner, ett fantastiskt äktenskap och reste över hela världen. Inuti började det dock eka tomt och hon frågade sig om ”detta verkligen var allt?”.

– Jag levde livet utan att lyssna på min inre röst och utan att sätta mina egna mål. Jag fortsatte att göra allt som förväntades av mig, men jag gjorde det utan att överhuvudtaget reflektera över vad jag själv egentligen ville. Jag levde det liv som jag hade fått lära mig att sträva efter.

Vid denna tid hände två saker som skulle visa sig vara avgörande för Christinas liv. Under en resa till San Fransisco ramlade hon över en lapp om coachning, som vid denna tid (2001) var väldigt nytt i Sverige. Hon fick även en bok om personlig utveckling av en vän och för första gången på riktigt började hon reflektera över sin situation och sitt liv. Hon ställde sig själv frågor i stil med ”Är det här den sortens liv jag har valt, eller har någon annan valt det åt mig?”, ”Vad vill jag egentligen uppleva i livet?”, ”Är det här den relationen jag vill ha?”, ”Trivs jag verkligen med det här arbetet?” och ”Är mina vänner verkligen vänner som jag kan räkna med eller är de bara bekanta?”.

– Det här blev min vändpunkt, säger hon. Jag insåg att jag måste ta ett aktivt ansvar för mitt liv och för första gången satte jag upp mål som verkligen var mina egna.

"Vi behöver ta oss själva på allvar och ge oss tid att fundera på vad det är vi vill - i hjärtat - och inte bara göra det alla runt omkring oss förväntar sig"

Christina kunde inte släppa tankarna på lappen om coachning. Till slut registrerade hon sig och påbörjade utbildningen i USA. Därefter gick hon bland annat kurser för Bob Proctor, och det var han som föreslog att hon skulle skriva en bok! Som han för övrigt skrev förordet till.  Bob var under sin levnad en stark förespråkare för att sätta livsförändrande, magiska mål och är en av dem som fått Christina att inse vikten av att lyssna inåt för att ta reda på vad man drömmer om.

– Vi behöver ta oss själva på allvar och ge oss tid att fundera på vad det är vi vill - i hjärtat - och inte bara göra det alla runt omkring oss förväntar sig, säger hon.

Det är en modig sak att göra. Och det är inte ovanligt att uppleva spridda reaktioner från sin omgivning.

– En del tyckte att jag blev jättekonstigt när jag började prioritera andra saker och inte längre spelade spelet som jag var så bra på.

Hon hade dock inget val:

– Är man inte autentisk så faller man ner i ett stort svart hål någon gång och det var dit jag kände att jag var på väg.

Christina har alltså gått från karriärsvärldens framåtsträvan och prestation till att hitta in i den inre och mer andliga världen. Hon har en stark tro och tillit till tecken och att universum leder oss.

– För mig är närvaron och öppenheten för att allt är möjligt viktig. Jag har som så många andra försökt kontrollera saker och ting men insett att det inte går. Jag tror att universum har en plan för vad vi ska göra när vi kommer hit, och mitt uppdrag är att visa andra ett enklare sätt att sätta och uppnå mål, samtidigt som du blir ditt bästa jag.

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

Kort om boken

Har du drömmar du vill uppnå, men vet inte riktigt hur du ska gå till väga? Eller har du kanske svårt att komma igång? Magiska mål ger dig verktygen du behöver för att förverkliga dina mål på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt.  

Magiska mål är så mycket mer än andra mål. Den viktigaste skillnaden är att magiska mål kommer inifrån och skapas genom själens kraft.

Att sätta magiska mål är en konst man kan lära sig. Baserat på lång erfarenhet har Christina Skytt skapat en process i nio steg som visar dig precis vad du ska göra från tanke till att fira dina framgångar. Boken innehåller många praktiska moment och en stor portion inspiration och pepp. Starta din resa mot dina drömmar idag!

Christina Skytt

Christina Skytt på 30 sekunder

Stjärntecken: Oxe

Född: 22 april 1964

Human design-typ: Manifestor

Familj: Maken Niclas barnen Emma, Alexandra, Richard och Bea.

Utbildning: Civilekonomexamen från Handelshögskolan, coachutbildning i USA samt utbildningar för Bob Proctor och Jack Canfield.

Yrke: Coach och författare, grundare till Power Goals Academy, håller kurser i personlig och professionell utveckling med världen som arbetsfält.