Derek Rydall:
”Källan till överflöd finns inom oss”

– Är jag för passionerad? Säg till i så fall! säger Derek mitt under intervjun. Visst lyser hans passion och driv igenom när han pratar men inte gör det någonting, tvärtom är det härligt att lyssna på någon som drivet och kärleksfullt vill dela med sig av sin sanning i syfte att hjälpa människor dra till sig överflöd i livet.

Dereks liv har inte varit en dans på rosor, och är det inte hela tiden nu heller. Förra året omkom hans son i en olycka, en förskräcklig, tragisk händelse som omkullkastade livet för Derek och resten av familjen. Han säger dock att han inte hade klarat sig igenom detta utan erfarenheten av allt annat han varit med om och lärt sig under livets resa. En gång i tiden funderade han faktiskt på att bli munk – en tanke som väcktes efter en nära döden-upplevelse han var med om:

Under en snorkeltur i Karibien blev han instängd i ett korallrev och insåg till slut att det inte fanns något sätt för honom att klara sig levande ur situationen. I samma stund som han släppte taget om kampen för livet hände något speciellt. Han upplevde en blixt och såg sig själv utifrån, såg sitt rätta jag, det jag han hela livet försökt förändra och förbättra. Där och då förstod han att ingenting han någonsin gjorde skulle vara tillräckligt, men att det också fanns ett annat jag, ett jag som aldrig sårats eller förminskats, ett jag som redan var helt och perfekt.

– Då förstod jag att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka till att vara mitt gamla jag.

Det var efter denna dramatiska och omvälvande händelse Derek började fundera på att bli munk. Så blev det dock inte, istället stängde han in sig i sin lägenhet utan vare sig radio eller tv och mediterade, funderande över vad han hade varit med om och var han hade hamnat. Ju djupare in han kom i sig själv desto tydligare blev det för honom att allting som existerar i naturen redan är fullkomligt och inte behöver förändras för att passa in eller lyckas. Allt vi är och behöver finns redan inom oss.

Denna insikt ledde Derek vidare och det är på den han har byggt sin karriär som andlig inspiratör och coach. Han har arbetat med att coacha ledare för flera av de största företagen i USA i relationsskapande och kommunikation, bland annat American Express, Disney och CBS. Med boken Emergence blev han känd för den breda massan. Derek har kallats för en av världens främsta experter på attraktionslagen och hans syfte är att hjälpa människor leva ett liv fyllt av passion och mening, inspirera dem att följa sin inre röst och på så sätt uppnå sina innersta drömmar.

Derek menar att vi gör fel i vår strävan efter överflöd och det som hindrar oss från att ta emot är att vi hela tiden försöker separera oss från naturen. Istället behöver vi fokusera på att hitta tillbaka till känslan och förståelsen av att vi alla är ett.

– Vi är inte kroppen, vårt ego eller vår personlighet utan livet bakom allt detta. Det är det alla stora mästare velat lära oss under alla tider.

Vad är din definition av överflöd?

– Överflöd är allting som gör livet fantastiskt och vackert.

Han säger att det inte handlar om hur mycket man har utan om inställningen att allt som man behöver för att förverkliga sitt syfte och leva sitt öde, redan finns inom en.

– Man kan inte ge det man inte har, så man måste ta emot och sedan ge ut, för man får inte behålla det som man inte ger vidare.

Det han beskriver är lagen om cirkulation. Låter det invecklat? I boken beskrivs denna universella lag mer ingående.

Derek säger också att för att kunna ta emot allting som vi önskar oss behöver vi släppa övertygelsen om att vi är giriga eller dåliga människor som vill ta del av livets rikedomar. Det är också av största vikt att sluta tro att källan till överflöd finns att finna utanför oss själva.

– När vi gör det överlåter vi makten externt, fastnar och förlorar kontakten med källan.

Det gäller alltså att känna att allt är möjligt, släppa taget och inte försöka hämma överflödet utifrån den mänskliga hjärnans begränsande förmåga att föreställa sig vad som kan uppnås.

Hur gör du själv för att bibehålla ”flow”?

– Varje dag när jag vaknar mediterar jag, ber och gör andningsövningar. Under dagen ser jag till att stanna upp och återkoppla till mig själv och min inre kärna. Jag gör allting som står i boken, mer eller mindre, och varje dag välsignar jag hela världen och önskar den väl.

Vad har du för kommande projekt?

– Jag har mycket på gång, bland annat en rad böcker. En av dem heter heter Shadow dance och baseras på skuggarbete. Det är först när man omfamnar sina skuggor som man ser vad de är gjorda av och därefter kan gå vidare i sin utveckling, få tillbaka kontrollen över livet och möta andra med kärlek och medkänsla. När man omfamnar det negativa blir det positivt.

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

 

 

 

Kort om boken

I Attraktionslagen på djupet tar Derek Rydall denna naturlag ett snäpp djupare för att vi verkligen ska förstå och anamma principerna som leder till välstånd.

Det här är en guide som steg för steg visar dig hur du ska göra för att manifestera överflöd i alla områden i livet. En bok om att ha tillräckligt - mer än tillräckligt - i alla delar av livet. Mer än tillräckligt med tid, kärlek, samhörighet, pengar och kreativitet – oavsett vad du har varit med om och oavsett vilka omständigheter du befinner dig i just nu. Som Derek säger: ”Dina omständigheter har ingen makt att bestämma hur ditt liv ska vara”.

Vare sig du önskar mer tid, kärlek, närhet, pengar eller kreativa idéer, ingenting är omöjligt. Det kanske låter otroligt, men Derek menar att när du verkligen tar till dig principerna och källan till äkta överflöd så kommer du att förstå.

Namnlös design

Kortfattat om Derek

Ålder: 52 år (född 18 april 1968)

Bor: I en förstad till Los Angeles, Kalifornien

Född: Culver City, Kalifornien, uppvuxen i ”The Valley”

Familj: Fru, dotter, sonen omkom i en olycka förra året

Utgivna böcker: I could’ve written a better movie than that, There’s no business like soul business, Emergence och Attraktionslagen på djupet (The abundance project)