Diana Cooper:
”Allt vi upplever är en förberedelse för den gyllene tidsåldern”

Diana Cooper och Tim Whild, författarna bakom periodens bok Ärkeänglarnas guide till uppstigningen, kan vid första anblicken kanske ses som en lite annorlunda duo, men när man lär känna dem bättre inser man snart att de är otroligt lika, inte minst på grund av sitt gemensamma syfte att hjälpa människor genom uppstigningen.

De båda brittiska ljusarbetarna träffades för första gången när Tim kom till en boksignering som Diana hade för sin bok Discover Atlantis. Vid denna tid arbetade Tim som trädgårdsmästare och hans ovanliga förmåga att få kontakt med och lyssna in naturen blev en naturlig ingång till hans och Dianas vänskap och samarbete. Redan vid signeringen talade Tim om att han hade planer på att börja undervisa om uppstigningen, men det dröjde fyra år efter deras första möte innan Dianas andliga följeslagare, ärkeängeln Metatron, talade om för henne att Tim var redo, och hon frågade honom om de skulle skriva en bok tillsammans.

Diana föddes i Himalayas berg den 7 september 1940, samtidigt som första bomben föll över London. Att inkarneras till den platsen vid just den tidpunkten ser hon som ett tecken på att hon ska fungera som en länk mellan öst och väst i uppstigningsprocessen.

Även om det dröjde ända till Diana var 42 år innan hon fick sitt uppvaknande säger hon att det alltid har varit hennes syfte och roll att förkroppsliga ljuset och fungera som en motvikt till mörkret. Hennes första möte med ärkeängeln Metatron skedde när hon befann sig på botten efter en uppslitande skilsmässa och bad universum om ett tecken. Inom några ögonblick uppenbarade sig ängeln framför henne och tog därefter med Diana på en resa för att visa henne sin framtid. Hon beskriver det som en ”otrolig upplevelse då hon verkligen insåg att det finns så mycket mer därute”. Efter den häpnadsväckande upplevelsen utbildade sig Diana till hypnoterapeut och med bistånd av Metatron och sin andliga guide Kumeka har hon arbetat för mänsklighetens uppstigning sedan dess.

Tim berättar att han så länge han kan minnas har haft kontakt med den andliga världen, men att det var först efter en mototcykelolycka när han var 18 år som hans liv förändrades på djupet.

– Jag var död i 20 minuter och när jag återvände till kroppen hade det skett en aktivering.

Tim, som vuxit upp i en familj där spiritualitet alltid varit helt naturligt, började nu visa stort intresse för familjens andliga boksamling. Han slukade allt han kunde hitta och det tog inte lång tid innan han snubblade över Dianas böcker om änglar och uppstigningen. Efter boksigneringen då de möttes för första gången höll de kontakten och det var även med Dianas hjälp som Tim 2008 gick igenom ett andligt uppvaknande, då han upptäckte att han var den fysiska aspekten av Thoth, en överstepräst på Atlantis.

– Sedan dess har jag helhjärtat ägnat mig åt jordens och alla levande varelsers utveckling och uppstigning, säger han.

Med tiden har Diana och Tim förstått att de hade ett nära samarbete när de levde på Atlantis, och att universum nu har fört dem samman för att återigen hjälpa människorna uppleva den gyllene tidsåldern. De påpekar att det både krävs tid och ansträngning att nå en högre frekvens och att hålla sig på den andliga vägen, men att de verktyg som boken tillhandahåller hjälper till att centrera, skydda och visa vägen mot ljuset.

– Världen förändras så snabbt runt omkring oss men boken är utformad för att lära människor allt de kan komma att uppleva under uppstigningen. Kunskap är en styrka, säger Tim.

Den globala pandemin som vi alla upplever just nu är enligt Diana en del av uppstigningen. Hon kallar det för ”en fantastisk tid där allt vi upplever är en förberedelse för den gyllene tidsåldern”.

– Covid är en initiering av hjärtat, säger hon och förklarar att det faktum att vi människor tvingas stanna hemma och möta oss själva på ett djupare plan än vad vi är vana vid kommer att förändra världen.

– Alla läxor som kommer till oss nu handlar om att frigöra hjärtat. Att inte må så bra är en del av processen och har att göra med den påverkan de stigande energierna har på människan.

Ärkeänglarnas guide till uppstigningen är Dianas och Tims första gemensamma bok, och den av alla Dianas böcker som först översätts till svenska. De hoppas att den svenska publiken även kommer att kunna läsa uppföljaren, i vilken de går ännu djupare rörande alla våra 12 chakran och dess stora och enormt viktiga betydelse för vår frekvenshöjning. Duon har redan en trogen läsarskara här i Sverige, och de var faktiskt på besök här för att träffa sina fans i februari 2020 – samma helg som covid slog till på allvar i världen. När de kan återvända till Sverige vet de inte, men de hoppas att det blir snart.

Om ni skulle dela med er av tre sanningar var till er svenska publik, vad skulle ni säga då?

– Håll ditt inre ljus högt, din frekvens ren och klar och dina manifestationer tydliga, säger Tim.

Diana ber oss lita på vår magkänsla, att inte förvänta oss att vi ska mötas av ett gyllene ljus och att helt och fullt våga tro på att om vi ber om änglanärvaro så kommer den att komma. Hon avslutar:

– Lita på att änglarna tar hand om dig, och var beredd på att släppa taget om egot och sätta tilliten till det högsta bästa, avslutar Diana.

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

Kort om boken

Vi är på väg in i den femte dimensionens frekvens, men vad innebär det för oss, djuren, naturen och jorden som helhet? Svaren får du i boken Ärkeänglarnas guide till uppstigningen: 55 steg till ljuset, som tar med dig på en universell resa bortom allt du någonsin kunnat föreställa dig.

Boken är skriven av Diana Cooper och Tim Whild, två spirituella ledare vars syfte är att dela med sig av ny, högfrekvent information om uppstigningen så att du kan påskynda din resa mot ljuset. I boken hittar du mängder av övningar som visualiseringar, meditationer och instruktioner på hur man utför healing och manifesterar med hjälp av ärkeänglarna.

Du får också veta hur du kan återaktivera dina 12 chakran och vara en avgörande del i förändringen som leder fram till det nya paradigmet.

diana cooper tim whild

Kortfattat om Diana och Tim

Namn: Diana Cooper

Ålder: 80 år (föddes den 7 september 1940 i Himalaya)

Stjärntecken: Jungfru

Yrke: Andlig vägledare, välkänd för sitt arbete med änglar, ljusorber, Atlantis, enhörningar och uppstigningen. Bästsäljande författare till över 30 böcker som givits ut på 28 språk, samt skapare av en rad andliga kortlekar

Livsmotto: ”Slå följe med änglarna och mästarna”

Hemsida: www.dianacooper.com

 

Namn: Tim Whild

Ålder:  48 år (föddes den 14 augusti 1972 i Dorset, England)

Stjärntecken: Lejon

Yrke: Expert på ljusarbete och uppstigningen, använder gamla tekniker från Atlantis för att hjälpa människor över hela världen som jobbar med sin egen och andras andliga utveckling. Håller kurser och Skypesessioner samt gästbloggar regelbundet på Dianas blogg

Livsmotto: “Lev utifrån hjärtat så mycket du kan”

Hemsida: www.timwhild.com