Emma Vidgen: “Astrologi ger människor mening och hopp”

Astrologen Emma Vidgen har varit fascinerad av stjärnor och planeter sedan barnsben, trots att hon fick skäll för att vara ”världens slarvigaste jungfru”. Hon brinner för att göra esoteriska metoder tillgängliga och roliga, och med boken Din egen astrologi vill hon hjälpa fler människor att ta till sig astrologins skatter i livet.

Emma bor i Australien, och precis som här i Sverige, ökar där intresset för astrologi och ses inte längre som något alternativt.

Varför tror du att intresset ökar?

– Jag tror det beror på att människor i osäkra tider söker något som kan hjälpa dem förstå livet och ge dem mening och hopp. Det kan astrologi ge.

Hur ser din egen inre resa ut?

– Jag blev intresserad av astrologi under uppväxten. Mina föräldrar var öppna för alternativa saker som meditation, healing, astrologi och brukade besöka medier, så det var inget konstigt. Jag tappade dock den delen av mig i sena tonåren när jag började skriva och fick jobb för olika magasin. Det var inte förrän i 30-årsåldern, då jag kände mig utbränd och som att någonting fattades i livet, som intresset vaknade igen. En örtspecialist förklarade för mig att mitt nervsystem var överstimulerat och att jag behövde komma ner i varv för. Jag avråddes från att träna och istället ägna mig åt yinyoga och meditation. Det tog inte lång tid innan jag började återupptäcka delar av mig själv genom astrologin, bland annat genom en astrologisk läsning. Jag upplevde att astrologen var medial, men hon fick all information från min födelsekarta och det gjorde mig nyfiken att lära mig mer.

Eftersom Emma har en hel del Pluto i sitt horoskop och därmed har en tendens att ”snöa in” på saker, gav hon sig hän att lära sig allt. Det är sex år sedan nu, och sedan dess har hon även hunnit bilda familj.

Du har två små barn. Hur kombinerar du ditt andliga liv med familjen?

– Moderskapet har lärt mig att bli mer flexibel och kreativ när det kommer till mindfulness –att hitta stunder att vara närvarande under dagen, med eller utan barnen. När jag väntar på tåget försöker jag till exempel att inte titta på telefonen, utan använder tiden att meditera. Jag försöker också vara närvarande när jag är med mina barn, och att leka är ju en slags meditation i rörelse. Mitt andliga utövande ser inte alls ut som förut, det har utvecklats. Istället för att försöka hålla kvar sitt gamla liv i det nya tror jag det är bättre att med självmedkänsla och acceptans kapitulera till det som är.

Vad fick dig att skriva boken?

– När jag studerade astrologi kunde jag inte hitta en bra bok som förklarade de grundläggande koncepten på ett förståeligt sätt. Jag läste mycket av den fantastiske astrologen (och en stark profil inom evolutionär astrologi) Steven Forrest, men hans böcker har några årtionden på nacken, och jag blev sugen på att bygga vidare på hans grundfilosofi och göra den här sortens astrologi tillgängligt för dagens människor.

Använder du astrologi i ditt personliga liv?

– Ja. Astrologin är ett ramverk som hjälper mig att förstå mig själv och människorna i min omgivning, samt universums rytm. Astrologi ger en förståelse för skeenden och kan verka förberedande, även om man inte kan förutspå något exakt. Den påminner en om att allt har en början, en mitt och ett slut, vilket kan vara fint att ha med sig när man befinner sig i en svår period.

Intervju: Alexandra Jerselius
Text: Sofia Ekholm

Kort om boken

Din egen astrologi är din guide till att tyda budskapen som skrevs i stjärnorna när du föddes: ditt födelsehoroskop. Boken visar hur astrologi kan hjälpa dig att hitta din livsväg och förstå vad du behöver ifråga om allt från mer givande relationer och självförverkligande, till att packa upp ditt karmiska bagage och hitta ditt livsändamål.

Med hjälp av enkla tekniker och lättförståeliga begrepp visar astrologen Emma Vidgen hur du kan utnyttja kraften i ditt horoskop och lära dig av både dåtid och nutid.

FÖRFATTARE emma vidgen

Emma Vidgen på 30 sekunder

Stjärntecken: Jungfru (18 september 1982)

Yrke: Astrolog, meditationslärare och journalist (skriver bland annat om astrologi i Grazia och Gritty Pretty)

Bor: Sydney, Australien, med 3-årig dotter, 1-årig son, make och katt

Motto: ”Good enough, is good enough”

Emmas 3 tips för att leva mer astrologiskt!

- Börja läs horoskop utifrån din ascendent! Alltså istället för ditt stjärntecken. Det blir lite som att vrida på en karta för att få rätt riktning.

- Följ månens cykler – det är ett enkelt sätt att bli mer insatt! Skriv till exempel ner hur din energi är under månens olika faser.

- Experimentera genom att planera saker beroende på energi och månens cykler! Under mörk måne – tiden innan nymåne – är det exempelvis optimalt att städa och rensa ur!