Änglaexperten Kyle Gray:

"Vi är förbannade av perfektionism"

På skotsk dialekt och med ett piggt leende hälsar Kyle Gray på mig genom datorn: ”Förlåt att jag är lite sen. Jag störs av internet på natten och kopplar därför ur det, men nu är det igång igen.”

Kyle sitter fortfarande i sina yogakläder efter morgonträningen. Det här är ”Änglaviskaren” på 29 år som vinner allas hjärtan vart än han går; Storbritannien, Danmark, Tyskland... En regelbrytare som inte är rädd för att berätta sin sanning så som den framstår för honom i kontakten med änglar och andevärlden. Han delar med sig av tankar om renhet och rädslor och om attityden och förhållningssättet som hjälper oss att etablera en tillförlitlig och tydlig relation med änglarna. Fint, enkelt och effektivt.

Förutom författare och änglaexpert, vem är du? Hur skulle du beskriva dig själv?
- Jag är en regelbrytare i själ och hjärta. Det är min energi. Jag är också en kul person. Eller, jag tycker verkligen om att ha roligt. Jag är seriös om att ha roligt!

Du ser inte ut som en person som lever ett liv med änglar. Hur reagerar du åt det?
- Många tänker att andlighet handlar om att vara jungfrulig, såsom fullständigt ren och vit. Men ärligt talat, det är en falsk och förlegad bild. För mig är andlighet att nå en nivå av äkthet. Att vara den du verkligen är och inte den du borde vara. Jag har alltid uppmuntrats att stå för mitt eget uttryck och menar att andlighet är för alla. Den exkluderande tiden är över.

Hur är din inställning till att be om hjälp?
- De flesta människor har svårt för att be om hjälp, istället förväntas de vara självständiga och självförsörjande. Vi är förbannade av perfektionism ;). Att acceptera och ta emot hjälp är en av de största utmaningarna inom andligheten.

Hur bröt du förbannelsen om perfektionism?
- Jag insåg att om jag inte tar emot hjälp från andra så kommer jag inte nå min fulla potential.

"Änglarnas kraft" är din andra bok. Hur kom det sig att du ville skriva den, vad var det du ville berätta?
- Jag älskar att be böner och änglarna älskar att höra dem. Men, jag har också insett att de flesta som ber gör det utifrån sorg, rädsla och förlust. Först när något går fel tar folk till bönen som då blir väldigt utlämnande och tung. Vi kan få ut så mycket mer av relationen med änglarna och det vill jag sprida.

Hur förstod du att ordval och attityd hade en stor betydelse för vilken reaktion och gehör du fick från änglarna?
- Jag har haft möjligheten att arbeta med många, många människor och gjort läsningar för dem. Jag har också läst alla änglaböcker du kan tänka dig och insett att de flesta är fast i ett föråldrat sätt att tänka kring bönen, mer som en desperat inställning ”Snälla, hjälp mig!”.
- Änglarna vill så gärna älska och stötta oss, så om vi kombinerar våra böner med en positiv attityd och utgår från kärlek så förändras allt.

Du rekommenderar att man som bön ska tacka som om önskan redan var uppfylld. Kan inte det uppfattas som arrogant, att man tar hjälpen för given?
- Det kan uppfattas som arrogant om du har en begränsande inställning, men det handlar om hur du känner. Änglar älskar när vi säger TACK. De älskar när vi ser saker från nya perspektiv. Det finns inte ett uns av arrogans i det förhållandet.

Hur är rädsla vs glädje kopplat till bön?
- En bön är för många en sista utväg. För mig är det tvärtom. Jag ber när saker går bra, inte bara när jag har det tufft och svårt. Med den inställningen i kontakt med änglarna har vi kommit en bit på vägen redan i det ögonblicket vi ber om hjälp. Till exempel brukar jag alltid råda människor som är nya i sin kontakt med änglar att säga: “Tack änglar för att ni påminner mig om min närvaro.” Så enkelt är det! Och jag har fått uppleva att när du ber den bönen kan de mest fantastiska saker hända.

Är det möjligt att få omedelbara svar från änglar för att förstå om de hör oss, lite som en närvarokoll?
- Absolut. Jag kallar det för att ”checka in”. Generellt sett, varje gång vi ställer en fråga till oss själva, universum eller änglarna så är vi egentligen inte redo att lyssna. När vi ber om vägledning måste vi vara öppna för att se förbi vårt sinne och vår agenda. Vi måste vara öppna för det svar vi får och vi gör oss redo genom att checka in.

Jag försöker förstå skillnaden mellan en ängel och…
- …en ande. Jag förstår precis. En ängel är en gudomlig energi som vi kan ha en personlig relation till. En ängel är en ande som aldrig har levt, som aldrig har haft ett ego. Så ren du kan tänka dig och ”ett med gud”. Jag brukar säga att en ängel är ”Gud förklädd.”
- En ande har en annan nivå av intelligens. Den har levt ett fysiskt liv och dött, den har ett mänskligt minne.
- Däremot så tror jag på att barn som inte riktigt fick leva, alltså som dog kort inpå sin födsel, kan bli änglar. Och så har vi ju två ärkeänglar som en gång var mänskliga profeter, men deras ego är så undangömt att det nästan inte finns längre.

Och vilka relationer har respektive till oss?
Enkelt sagt, änglar ger vägledning av typen ”så här ska du gå tillväga, så här ska du utvecklas”. Andar kommer med budskap, t.ex. ”här är jag”.

Trots unga år har du redan en vishet som tar många ett helt liv att förstå. Vad har du kvar att lära här på jorden?
- Jag är en student liksom alla andra. Jag behöver lära mig att bemästra mitt fysiska jag, t.ex. har jag fortfarande en agenda som jag behöver kunna se förbi och våga öppna mig för vägledning. Vi är alla lika. Jag är inte en lärare, utan en vän.

Vad tror du att vi har för syfte här på jorden?
- Att vara lyckliga. Vi behöver inte leta efter lyckan längre, den finns redan inom oss. Det är vårt naturliga tillstånd att vara lyckliga och andligheten tar oss tillbaka till vårt inre.

Du skriver på en ny bok, vad handlar den om?
- Den handlar om en ny nivå av ljusarbete och är starkt influerad av schamanism. Det är en helt annorlunda bok som tar upp hur vi behöver möta våra mörka sidor och våga stå för den vi är.

Text: Alexandra Jerselius

Kyle-Grayport

ONLY LOVE
Yrke: änglaexpert
Ålder: 29 år
Familj: mamma och två katter
Bor och uppväxt i: Glasgow, Skottland
Läser: mycket Stephen Hawkins just nu, samt om schamanska trummor och så David Keil’s Functional Anatomy of Yoga.
Intressen: yoga och träning är mina favoritsysselsättningar just nu.
Äter: gärna ägg och sötpotatis. Jag är vegetarian men har just börjat äta lite fisk.
Mantra: ONLY LOVE (som också är tatuerade på hans knogar, reds anm.)

Änglarnas kraft

Kyle Gray, Storbritanniens änglaexpert nr. 1, har hittat nyckeln för att skapa den bästa dialogen och det bästa samarbetet med änglarna. De finns vid vår sida hela livet och väntar bara på en bön, en önskan om hjälp från oss så att de kan skrida till verket. Allt handlar om att förstå änglarna och prata med dem på rätt sätt. Kyle berättar också om olika änglar och deras specialområden så att vi kan vända oss till rätt ängel i rätt stund.

Läs mer.