”Med en andlig spark i baken”

När Livsenergi pratar med Gabrielle ”Gabby” Bernstein befinner hon sig i New York tillsammans med sin familj och det är bara några dagar kvar till jul. Hon upplevs som rättfram och besitter en väldigt oeuropeisk självsäkerhet. Denna självsäkerhet genomsyrar hela intervjun och blir inte minst  väldigt tydlig när hon berättar hur stolt hon är över sin senaste bok Attraktionskraften.

– Boken är en av de två bästa jag skrivit, säger författaren, som numera kan stoltsera med sju utgivna böcker om andlighet och personlig utveckling.

Gabrielle berättar att hon skrev boken för att hon själv vill må bra, och precis som hennes tidigare böcker representerar Attraktionskraften ett kapitel i hennes egen själsliga utveckling. Som vanligt delar hon frikostigt med sig av sina personliga erfarenheter i boken, och ni som är bekanta med Gabrielle sedan tidigare vet att hennes liv inte har varit någon dags på rosor, utan har kantats av missbruk, trauma, posttraumatisk stress och ångest – saker som hon fortfarande kämpar med dagligen för att hantera.

– Jag vet hur det är att befinna sig på livets mörka sida, men min tro på att det finns någonting mer bortom det vi kan se ger mig trygghet. Det har hjälpt mig att ta mig igenom svåra perioder med mycket mer lätthet, uppriktighet och medkänsla än jag annars skulle ha gjort. Men jag är fortfarande  i stort behov av en andlig spark i baken ibland.

 

Vad är ditt syfte med boken?

– Att få så många människor som möjligt att vakna, att öppna upp för det faktum att vi alla kan bli supermagneter och skapa det liv vi önskar, bara genom att ändra frekvensen på vår energi. Alla mina personliga livsutmaningar har lett till nya mirakel och lärdomar, och i boken ger jag exempel från mitt eget liv, på hur det är att leva i samklang med den andliga kraften och ha tillgång till en oemotståndlig attraktionskraft.

 

Vad är viktigast för dig när det kommer till att attrahera det du vill ha?

– Min intention är alltid att må bra först innan jag gör någonting annat. Och om det innebär att jag måste säga nej, så gör jag det.

 

Att säga nej är inte alltid enkelt, men sedan lite mer än ett år tillbaka är Gabrielles förta prioritet sonen Oliver. Att vara en närvarande förälder är viktigt för henne och någonting som hon jobbar på varje dag. Det tog dock några år för Gabrielle och hennes man att bli gravida, och i boken skriver hon om den svåra kampen som fick henne att tappa tron och fotfästet fler än en gång.

 

– Jag försökte ha kontroll över precis allt, men universum har alltid en plan som är bättre än vår egen. De tre åren jag försökte bli gravid lärde jag mig betydelsen av att överlämna mig. Jag lärde mig att fokusera på att må bra och stärka min tilltro till att universum skulle leverera min son vid precis rätt tidpunkt. När jag ser tillbaka blir det tydligt att det inte funnits någon bättre tidpunkt än nu för mig att bli mamma, men jag skäms inte över alla omvägar jag har tagit in i rädslan.

 

Just rädsla är det som hindrar många människor från att bli en supermagnet – finns det någon quick fix att ta till när man känner att man inte är i samklang med sitt inre och behöver skifta frekvens?

– I boken finns en övning som jag kallar ”Välj igen”. Den går ut på att du noterar dina negativa tankar och hur de får dig att må. Förlåt därefter dig själv för hur du känner och välj sedan en ny tanke, en tanke som du tror på och som får dig att må bättre. Fortsätt att välja nya tankar tills du känner att din frekvens har skiftat. Det är en väldigt krafttull övning.

 

Hur ser du på det faktum att du är en förebild för miljontals människor världen över?

– Det börjar sakta börjat sjunka in, och jag tar mitt ansvar på stort allvar

 

Vad är det bästa med att leva ett andligt liv?

– Enligt mig är det den trygga känslan av att jag aldrig är ensam, att jag blir konstant guidad, att osynliga dörrar öppnas samt vetskapen om att lösningar kommer min väg när jag behöver dem.

 

Text: Sofia Ekholm

Intervju: Alexandra Jerselius

 

Kort om boken

Är du redo att göra dina önskningar till verklighet? Attraktionskraften ger dig verktygen för att styra ditt liv i en riktning bortom din vildaste fantasi. Med universums hjälp kan du lära dig att skapa det liv du vill ha. Framförallt kommer du att få lära dig att fokusera på att må bra. När du mår bra kommer du att utstråla en närvaro av glädje som lyfter andra i din omgivning. Att lära sig vara i kontakt med sin sanna attraktionskraft förändrar allt. Först när du är det kan du fullt ut fokusera på vad som är viktigt i livet. Att lita på din attraktionskraft ger dig tillgång till en oändlig källa av energi, glädje och välbefinnande.

Läs mer om bokenR.
Gabby Bernstein squared

Kort om författaren

Gabrielle Bernstein

"Jag försökte ha kontroll över precis allt, men universum har alltid en plan som är bättre än vår egen."

 

Titel: Andlig aktivist, inspirationstalare, livscoach, kundalini-instruktör, författare

Född: 1 november 1979 (skorpion)

Familj: Maken Zach Rocklin och sonen Oliver, född i december 2018

Bor: På landet i Litchfield County två timmar norr om New York. Har också en liten lägenhet i New York City

Intressen: Laga och äta mat, umgås med vänner, pilates, läsa böcker om andlighet och psykologi

Favoriträtt: En medelhavsinspirerad kycklingrätt, risotto, paella. ”Jag är ganska strikt med min kost och äter varken socker eller mjölkprodukter.”

Favoritförfattare: ”Min goda vän Dani Shapiro är en fantastisk författare, och jag tycker mycket om hennes senaste bok Inheritance.”

Hemlig talang: Kan cykla enhjuling

Bästa egenskaper: ”Jag är modig, snäll och har gjort mycket bra. Jag älskar mig själv.”

Livsmotto: ”Be kind”