Georgia Coleridge

Energihealer och författare til Chakrabalans

Städerskan som rengör chakran

Georgia Coleridge är en sprudlande kvinna som på typisk brittisk accent pratar ivrigt om sin älskade hobby. ”Man ska jobba med något som är sin hobby. Jag bara älskar det jag gör!” säger hon. Och det märks. Inte bara är hon hängiven sina klienter, som en konstnär till sitt konstverk. Hon är också vetgirig som få och läser allt hon kan komma över.
”Jag är inte bara intresserad av chakra och healing, jag är helt förtrollad.”

Hur kom du in på den esoteriska banan?

- Min pappa har alltid varit väldigt öppen för möjligheter och var en tidig inspirationskälla men det var en händelse min man var med om som fick mig att förstå kraften i healing på riktigt. Därefter, när jag var ca 26 år, började jag gå som kund till healers och medium, men det var mest för att få bot på min onda mage och hals.

Berätta om händelsen din man upplevde.

- Min man hade haft enorma ryggproblem väldigt länge med mycket smärtor i perioder. Han var den största skeptikern till healing ni kan tänka er och förstod inte alls hur något han inte trodde på skulle kunna hjälpa honom. Men han ville ge det en chans och hade inget att förlora. Min pappa hade kontaktat Geoff Boltwood (Tareth), idag en respekterad healer och lärare men då, 1989, gav han ett ganska rufsigt och förvirrat intryck. Nick, min man, fick en stark reaktion under healingen, skrek rakt ut och hoppade upp i luften av den enorma värmen som kom emot honom. Sedan dess har han inte haft ett enda problem med ryggen.

Idag har Georgia mång fler bevis och vet att oavsett hur man reagerar under healing så är det väldigt effektiv för att avhjälpa smärta och värk, ångest sömnproblem, stress och mycket mer.

Har du alltid varit intresserad av healing och alternativa metoder för hälsa?

- Nej, nej. Jag skulle snarare säga att jag var mer lagd åt det skeptiska hållet när jag var yngre. Jag trodde inte på något alternativt utan var logiskt lagd och gick på Oxford University. I och för sig gick jag en massagekurs när jag var 18 år och jag har alltid läst väldigt mycket om healing.

Vad sysslade du med innan du blev healer?

- Jag jobbade som journalist för den brittiska, politiska veckotidningen The Spectator.

Berätta hur chakrasystemet och healing hänger ihop.

- Det hänger ihop på flera olika sätt. Dels använder jag chakran i handflatorna och fotsulorna när jag utför healing. Dels är mitt jobb att hjälpa människor få rätsida på sina energier och den bästa kartan för det är de sju huvudchakrana. Chakrasystemet är grunden i mitt healingarbete.

Du kallar dig själv för ”en städerska som rengör chakran”. Det är helt underbart. Kan du utveckla den idén?

- Det verkar som att jag kan känna in väldigt mycket från mina klienters chakran. Jag kan känna ett chakras tillstånd; om det är dimmigt, klart, kompakt, tungt, lättsamt osv. När jag placerar mina händer över ett chakra så reagerar min mage väldigt tydligt och ger mig svar. Jag kan också känna vad rensningen gör, att tillståndet i ett chakra förändras.

När Georgia berättar detta lyser en glädje igenom rösten. Jag förstår att hon tycker det är genuint roligt och mina egna tankar förs till tillfredsställelsen av att dammsuga ett riktigt smutsigt golv eller torka av en väldigt dammig hylla. Det är kul att få se kontrasterna och ett direkt resultat.

När förstod du att du skulle bli healer?

- Jag har som sagt länge haft intresset att gå till olika healers och medium som kund och hade egentligen ingen som helst tanke på att jag kunde byta sida och själv bli utövare. Så en dag, hos mitt medium Amaryllis kom min farfar igenom med ett väldigt tydlig budskap: ”Under sex månader har jag försökt berätta för dig att du ska bli healer och du ska skriva två böcker. Sätta igång nu!”

Och vad gjorde du då? Vad var ditt nästa steg?

- Först blev jag väldigt förvånad, skulle jag gå från kund till healer? Men visst, när jag väl landade i det så började jag utbilda mig, bland annat på College of Psychic Studies i London.

Har du några tips till våra medlemmar hur man kan hitta sina förmågor och styrkor?

- Vi behöver lära oss att lyssna på våra kroppar! Vi plockar upp mycket energier från människor vi möter som påverkar oss och de säger oss väldigt mycket, bara vi vet hur vi ska lyssna till den. Och så vill jag uppmärksamma alla på att om man har en ihärdig fysisk smärta som återkommer igen och igen så måste man ta tag i och bli kvitt den. Känn dig själv. Det är en vinn-vinn-situation.
- Ett hett tips är också att lära sig kinesiologi där musklerna ger oss svar på våra frågor. Jag använder kinesiologi hela tiden. Dowsing, att använda en pendel är en annan bra teknik.

Hur lyssnar du till din kropp?

- Jag har en historia med en väldigt känslig mage och mycket magsmärtor. Till slut, efter lång tid och många healingsessioner förstod jag att den ville säga mig något. Det var under en hemrensning med Terry O’Sullivan. Jag följde med honom i vårt hus under två dagar och då förstod jag att jag hade en medial förmåga. På varenda plats Terry reagerade, reagerade min mage helt galet. Då förstod jag att min mage är mitt känselspröt för ”dåliga” energier. Idag är det ett hjälpsamt verktyg.

Din lista på utbildningar i ämnet är väldigt lång.

- Ja, det har blivit så. Jag är inte bara intresserad av ämnet, jag är fullständigt fascinerad och läser och lär mig allt jag kan. Men jag ska samtidigt säga att det mesta har jag lärt mig genom mina kunder.

Jag har också hört att du ger healing till annat än människor.

- Det stämmer. Jag rensar hus och hem från negativa energier och healar även mark.

Du har ju själv erfarenhet av hus som behöver rensas. Berätta.

- Ja. År 2002 köpte vi ett hus som var fullt av spöken. Det var min man som återkommande påstod att ”det är något fel med det här huset”. Han kände det på sig och var ganska olycklig där. Till slut var jag tvungen att undersöka saken och frågade mitt medium Amaryllis om hon kunde hitta något. Vi fick då veta att det en gång hade bott en pojke där och för bara sex månader sedan hade han tagit sitt liv efter en lång och olycklig tid med mycket droger. När han dog var han väldigt förvirrad. Amaryllis hjälpte honom över till andra sidan.
- Men inte nog med det. Senare fick vi också veta att vårt hus var byggt i närheten av plats där det stått en gammal flygbas under andra världskriget. Många hade mist sitt liv där och det påverkade vår fastighet. Det var då Terry O’Sullivan kom till vår hjälp.

Du är vetgirig och ständigt sugen på utveckling. Vad är ditt nästa steg?

- Jag håller på att utforska världen av kristaller, testar och lär mig. Och så vill jag lära mig mer om goda vibrationer i hus och fastigheter. Redan nu hjälper jag till att rensa hus som behöver bli av med dåliga eller på något sätt störande energier. Det kan till exempelvis vara ett hus eller lägenhet som är svår att sälja. Då går jag igenom huset med ägaren och känner in vad som behöver rensas. Det har hänt flera gånger att det har hjälpt!

När mår du som bäst?

- Jag behöver ta hand om mig själv, jobba lagom mycket och inte leva för hårt. Och så måste jag ha roligt ibland, inte bli allt för seriös. Människorna jag omger mig med är också viktiga. Jag har en fantastisk man, underbara barn och härliga vänner som delar mitt intresse.

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

I boken Chakrabalans Hitta din inre kraft och fulla potential visar Georgia på ett roligt, spännande, väldigt utvecklande och ändå enkelt sätt hur du utforskar chakrasystemet som utgör en fantastisk karta över kropp och själ. Vi har hundratals chakran i kroppen som tillsammans utgör en karta över kropp och själ. I boken fokuseras det på de sju huvudchakran som sitter i en lodrät linje från ryggslutet till toppen av huvudet.

Läs en längre presentation av boken HÄR.

GCcolour 600px

"Jag läser otroligt mycket, jag älskar böcker.”

Georgia Coleridge

Titel: Energihealer

Ålder: 53 år

Familj: Min man och fyra barn på 19, 22, 25 och 27 år.

Bor: Delvis i Chelsea, London och delvis i ett hus på landet i Worcestershire.

Kommer från: Jag är född och uppvuxen i Fullham, London.

Gillar att läsa: Åh, jag läser så mycket, jag älskar böcker! Jag läser mycket healingböcker men även personliga berättelser om människor som har övervunnit svåra situationer.

Levnadsregel: Var positiv!

Dold talang: Jag sjunger mycket, men mest i duschen och i bilen, oavsett om jag är ensam eller ej.

Nästa bok du vill skriva: Den kommer handla om goda vibrationer i hus och hem, hur man kan rensa energier och skapa harmoni.