Jenny Smedley
Andlig healer, regressionsterapeut och författare

Jag sår frön om änglarnas närvaro

När Jenny Smedley och jag talas vid slås jag av hennes varma ton och närvaro i samtalet. Hon är genuint ödmjuk inför livet och tar det inte för givet. Vi börjar där jag känner att vi måste; vid tillfället då Jennys liv förändrades i en handvändning – från djup depression till livsglädje.

Du har en väldigt annorlunda och intressant änglahistoria. Berätta om hur allting började.
— Första gången jag hade ett änglamöte förstod jag inte vem eller vad det var som talade till mig. Det hände under en period då jag var otröstligt deprimerad. Jag hade en underbar man, en fantastisk son, hästar… Livet var bra, så jag hade verkligen ingen aning varför jag mådde så dåligt. Helt plötsligt en dag när jag var ensam hemma så hör jag en väldigt övertygande röst säga till mig ”slå på TV:n”. Jag gjorde det och hamnade i ett program med en sångare som jag aldrig hade sett förut, men att få syn på honom gjorde mig väldigt glad!
— När min man och min son kom hem den dagen och fann mig på så gott humör blev de förvånade över denna snabba och stora förändring. Jag behöll mitt goda humör i flera veckor efter det!

Kom du fram till vad det var som påverkade dig så kraftigt?
— Ja, jag undrade ju varför den här personen, sångaren, hade en sådan effekt på mig. Jag hade en stark känsla av att jag kände honom väldigt väl, men hans nuvarande namn tycktes inte passa mina minnen. Jag kände igen honom från ett tidigare liv, och så fort jag insåg det försvann min depression som i ett ögonblick, vilket var en underbar befrielse. Depressionen var egentligen en gammal sorg som behövde få komma till uttryck.

Hur har denna händelse påverkat din relation med änglarna?
— Först ett halvår efter händelsen förstod jag att rösten som bad mig sätta på TV:n var en ängel från mitt före detta liv. Efter det har änglarna gradvis kommit att vara i framkanten av allt jag gör.

Vilken roll har före-detta-liv för dig?
— Det är kärnan i allt jag gör och centralt i allt som jag tror på. Var och en av oss har en själsängel och den är ganska annorlunda än andra änglar. Själsängeln har varit med oss från den allra första gnistan av liv i oss, genom liv och mellan liv. Den har till uppgift att se till att vi kommer ihåg vem vi är och att vi är här för en anledning. Om du inte följer vägen som är avsedd för dig så kan du komma att få tydliga påminnelser från din själsängel, så tydliga att de till och med kan upplevas som lite elaka. Vår utmaning är att se bortom vårt mänskliga tillstånd och låta vår själ utvecklas i rätt riktning. Det kan vara att bli en otroligt fin förälder, skapa fantastiska trädgårdar, bli en viktig nyckelperson eller annan kändis som ska sprida ett budskap.

Om man ska hålla utkik efter änglar förstår jag på dig att man verkligen ska hålla alla sinnen öppna?
— Ja. Ett änglamöte behöver inte vara särskilt dramatiskt. Det kan vara väldigt litet och till synes obetydligt. Det handlar om timing! Jag har ett exempel när min mamma dog, helt utan förvarning. I bilen på väg till henne sa jag till min man att jag vägrade tro att hon hade lämnat oss utan att ge mig ett tecken. Precis då skjuter ett stjärnfall rakt över vägen precis ovanför oss. Min man utbrast ”Herre jösses!”. Det kan vara så att när människor dör är det svårt att ge ett tecken. De behöver änglarnas hjälp.

Vilka kanaler vill du säga att änglarna använder för att ta kontakt?
— De tar till alla möjliga kanaler. Min kontakt med änglarna går främst genom datorn. De hjälper mig att måla digitala änglabilder och sprida andliga små frön till mina följare.
— Om du ber om något så kommer du att få ett svar. Hur vet man aldrig.

Har du något nyligt exempel på när du fick ett budskap från änglarna?
— Ja. Min hund är gammal och hennes hälsa är inte på topp. För en liten tid sedan var jag orolig att hon var riktigt dålig och åkte till veterinären. På vägen slog en Kungsfiskare (fågel) i fönsterrutan. Normalt sett lever de vid floder och åar, men där jag bor finns inget sådant. Kungsfiskare för med sig ett budskap från änglarna om att ”Lita på att det som händer har en djupare mening.” På vägen passerade vi en gata som hette Kingfisher close och väl inne hos veterinären fanns en stor målning av en Kungsfiskare på väggen. Iakttar man samma budskap vid upprepade tillfällen är det ännu ett tecken på att änglarna försöker säga dig något. Tydligare än så här kunde de knappast vara! Idag mår min hund bra.

Berätta om din relation till träden och naturen.
— Jag älskar träd, kanske för deras stabilitet och styrka. Speciellt förtjust är jag i gamla bokträd. Om man kramar ett träd med rätt intention, virar armarna runt stammen eller bara lägger huvudet mot trädet, så kan du få något från dem. En del träd kan du höra. Om du sitter kvar sjunker du nästan in i trädet. Under en meditation på det här sättet kan du känna att du går uppför trädet och in i universum. Det är en enormt
energigivande upplevelse.

När jag lägger på efter samtalet med Jenny märker jag att jag ler. Den här kvinnan är rätt så häftig i all sin enkelhet. Ordentligt rotad, vis och ödmjuk. Kanske är det därför hon är så omtyckt av media i sitt hemland…?

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

Änglarnas kärlek och vilja att hjälpa är villkorslös och oändlig. De står alltid beredda för stöttning och hjälp oberoende av fråga, orsak, personlighet och beteende. Det finns ingen anledning att tvivla på det.

I Vardagsänglar förmedlar Jenny Smedley trygghet om änglarnas närvaro och deras önskan om att få ha kontakt med oss på jorden. Hon ger förnyat hopp till de som undrar om de har en ängel. Du har inte bara en, du har flera! Och hon ger goda råd om hur man kontaktar sina änglar, upprätthåller kommunikationen och vidareutvecklar den med djupare insikt.

Med många varma och berikande berättelser hämtade ur livet får läsaren förslag på hur en änglakontakt kan ske, hur en ängel kan visa sig och stötta oss på jorden. Från världens alla hörn får vi svar på att alla har tillgång till det gudomliga.

Läs en längre presentation av boken HÄR.

JSmedley (kvadratisk)

I kontrakt med änglarna

Titel: Andlig fröplanterare

Ålder: 68 år

Bor: Norfolk, ett län nordöst om London

Familj: Min man som jag varit gift med i 50 år, en son som är 44 och tre barnbarn. Och så har vi fem miniatyrfår i trädgården.

Gillar att läsa: Lee Childs böcker om Jack Reacher. Jag spenderar så mycket av min tid i den andliga världen och får en paus med hans böcker.

Favoritsysselsättning: Jag och min man spenderar all fritid i vår trädgård. Men jag tycker också om att måla och att rista på stenar.

Favoritplats: Hemma, oavsett var hemma är.