Kristy Robinett, medium och författare till Det underbara livet efter detta:

JAG HAR FÅTT GÅVAN AV ALLA "CLAIRS"

Kristy och jag talas vid en fredag den 13:e. Jag frågar henne hur hon tänker kring vidskepelser rund dagen och då berättar hon att hon är född fredagen den 13:e. Därför väljer hon att se denna dag som någonting positivt, även om hon undviker att gå under stegar.

Vi har ett fint och öppet samtal och jag får en känsla för att Kristy är en varm och positiv person som omfamnar livet som det är, med sina med- och motgångar. Hon verkar leva väldigt mycket i vågor av dessa känslotillstånd som en naturlig effekt av sitt yrke. Påfrestande tänker jag, men hon håller humöret uppe.

Jag förstår att du har många gåvor, inte bara ett vanligt medium. Berätta.
- Jag har fått gåvan av alla ”clairs”. Jag kan alltså uppfatta andevärlden genom smak, känsel, syn, hörsel och doft. är Jag ser till exempel andar som fysiska varelser, med hårfärg, kläder, ja allt, kanske är det för att bekräfta att det jag ser är rätt, eller för att inte skrämma mig.

Det låter lite som filmen ”6:e sinnet”.
- Ja precis! Faktiskt. När den filmen kom kände jag att ”det var första gången någon i filmvärlden fick till det, så som det verkligen är.” Åtminstone så jag upplever det.

Att smaka andevärlden låter spännande, kan du ge något exempel på det?
- Absolut. Häromdagen fick jag en stark smak av spaghetti med tomatsås och vitlöksbröd. Det var en väldigt god och tydlig smak om än lite plötslig ;). Men i det mötet jag satt var det beviset som behövdes för att bekräfta andevärlden för min klient.

Att känna av andevärlden på alla dessa sätt, hur kan det påverka din vardag?
- Jag kan absolut känna av det i kroppen och det kan sitta kvar ett tag efter en läsning. Det händer att min läkare frågar vem jag just har gjort en läsning för eftersom mina ”problem” jag kommer med sällan har med min egen kropp att göra.

Du hjälper polis och samhälle i hela USA och Mexico att utreda brott. Hur stor del av din tid ägnar du åt det?
- Det är flera fall om året och jag stöttar dem frivilligt utan lön genom att ge polisen information från Andra Sidan. Att gå in i ett fall tar väldigt mycket energi och det kan ta otroligt lång tid att lösa det. Jag medverkar oftast i så kallade ”kalla fall”, äldre brott som begåtts men som inte lösts ännu. Och polisen är alltid väldigt glad att få bolla nya upptäckter och bevis med mig för att få en aning om de är på rätt spår eller ej.

- Men jag vill tillägga att det inte är jag som löser fallen. Polisen gör ett digert arbete i en miljö som förväntar sig snabba lösningar, något som är i stort sett omöjligt.

Du pratar om andar, spöken och änglar. Vad är skillnaden mellan dem?
- Spöken har inte gått över helt ännu. De är fortfarande kvar på första nivån av sin resa och känns igen för att de är lite mer grå och skugglika. Andarna har gjort hela sin själsresa och öppnat en stig för att kunna ta sig in och ut ur andevärlden som de vill. Andarna är visuellt klarare än spöken.

Din syn på själens resa efter döden är något annorlunda än det man ofta hör.
- Ja, kanske det. Det jag har varit med om och hör från andra sidan visar inte att alla kommer direkt till himlen när vi dör. Vår resa fortsätter. Om man är sur och vresig som person på jorden så följer vresigheten med till själens nästa fas. Men man behöver inte förbli så utan kan välja att växa och utvecklas även där.

Så hur kan en resa efter döden se ut?
- Vår fria vilja följer med oss, så efter ditt sista andetag väljer du själv var i ”trappan” du vill befinna dig. Du kanske har lite mer kvar att lära innan du är redo för himlen. Det är det som är vår själsresa.

Vad tror du vi har för syfte här på jorden?
- Intressant att du frågar det. Jag har nämligen ändrat mitt perspektiv på livssyftet efter ett mycket speciellt möte. Jag hade besök av ett par vars dotter kom igenom från andra sidan. Hon hade alltid haft problem med sin hälsa i livet och strävade efter att bli en ”normal” människa, att gifta sig och skaffa barn. Hon läste allt hon kunde om bäbisar och var helt uppslukad av det. Till slut blev hon till sin stora lycka gravid, men hon blev väldigt sjuk under graviditeten och dog bara några timmar efter att barnet fötts. Mycket sorgligt. Men i mötet berättade hon för sina föräldrar att ”Jag skulle lära mig allt detta om barn och bäbisar på jorden så att jag kan ta hand om de här i himlen. Det är det jag gör nu.”

- Det vi kan lära ur detta är att vi komplicerar till det här med syfte. Under tiden vi letar efter vårt syfte på jorden gör vi i princip ingenting. Ditt livs syfte är kanske inte kopplat till din tid här på jorden. Vi är på en ständig resa både på denna sida livet och nästa. Det vi utför här tar vi med oss över och om du följer det du älskar att göra så kommer du leva ditt syfte.

Jag blev nyfiken när du sa ”Jag är en helt vanlig mamma, förutom att barnen inte kan komma undan med någonting.” Vad menar du med det egentligen.
- Som mamma eller förälder har vi redan en stark intuition och ”vet saker” utan att veta hur. Om vi förstärker det sinnet så är det mer jag. Jag vet väldigt mycket. Mina barn kan inte ljuga för mig om att de har gjort sina läxor. De kan inte undanhålla saker för mig. Ett mer sorgligt exempel, vi har just gått igenom en jobbig period med vår dotter. Jag förstod att hon gjorde illa sig själv, något ingen kunde tro. Men en stark intuition och mina förmågor visade sig rätt och idag mår hon bra tack och lov.

En annan sak jag reagerade över på din hemsida är att du tipsar om boende för dina klienter. Hur långt reser människor för att träffa dig?
- Ja du, de reser från hela världen! Jag sa till Chuck, min man, häromdagen att det är helt otroligt att någon reser ända från London för att få träffa mig i 50 minuter.

Hur skulle du beskriva dig som person?
- Vimsig med glaset halvfullt större delen av dagen =).

Så kan det vara. Kristy ger dock inget vimsigt intryck i vårt samtal och hon känns äkta, varm och öppen för livet.

Text: Alexandra Jerselius

10295747_10152415856919872_2497979807478663188_n

DET FINNS ETT LIV EFTER DETTA, OCH DET ÄR UNDERBART

Kort om boken
Det underbara livet efter detta innehåller en samling hjärtevärmande berättelser och besvarar många frågor om livet efter detta.  Läs mer.