”Jag arbetar med forskare och utforskar mysteriet med hur medvetandet överlever den kroppsliga döden”

 Man brukar säga att alla som är synska inte är medium, men att alla medium är synska. Laura Lynn Jackson tillhör den sistnämnda kategorin. Redan som liten flicka kunde hon känna av andra människors energier och därigenom få information om deras förflutna, nutiden och framtiden. Det är hennes medialitet och förmågan att få kontakt med bortgångnas andar som har gjort att hon anses vara ett av världens främsta medium.

Laura Lynne Jackson har vigt sitt liv åt att utforska vår förbindelse med den andra sidan och hjälpa människor att hantera svåra förluster. Sedan hon började arbeta som medium har hon hjälpt tusentals människor att få kontakt med familjemedlemmar, släktingar och vänner på andra sidan.

– Mina mediala gåvor använder jag som verktyg för att kommunicera med personer som har lämnat denna jord. Jag vidarebefordrar denna information genom en läsning under vilken jag blir en kanal mellan den andra sidan och personen jag gör läsningen för. Jag blir en budbärare, ett instrument – en väg där energi och information kan flöda från den ena sidan till den andra.

Den mest fantastiska lärdomen som hon fått genom sin kontakt med andra sidan säger hon är att var och en av oss, hur små och obetydliga vi än anser oss vara på den här stora planeten, har ett meningsfullt syfte med livet – ett syfte som innebär att vi ska lära oss älska och hjälpa varandra på våra livsresor.

Skeptisk till gåvan

Redan som liten flicka var Laura med om vad de flesta av oss skulle kalla ”övernaturliga händelser”. Hon kunde bland annat känna av andra människors energier och se vilken färg de hade på sin aura, och som elvaåring fick hon ett starkt varsel om att hennes morfar snart skulle gå bort – en förutsägelse som slog in bara några dagar senare. Trots allt detta valde hon först en annan livsväg. Under collegetiden spenderade hon ett läsår på Oxford University i England där hon studerade Shakespeare. Därefter sökte hon – och kom in på – två juristutbildningar, innan hon bestämde sig för att göra det hon verkligen brann för, vilket var att undervisa.

Under hela hennes karriär som lärare i engelska på en gymnasieskola på Long Island i USA pockade den andra sidan på, och till slut fann Laura ingen annan råd än att lyssna. Men helt säker var hon inte – det tog faktiskt många år innan hon började acceptera sina förmågor full ut, som inkluderar klarseende (att få visuell information utan att använda ögonen), klarhörande (att förnimma ljud på andra sätt än genom öronen), klarvetande (att veta någonting som inte går att veta) och klarkännande (att känna saker utan att använda mänskliga sinnen).

– Till en början var jag bekymrad över mina förmågor, till och med skeptisk till dem, så jag försökte få dem bekräftade, berättar hon.

Laura ansökte om att bli testad så att hon skulle kunna volontärarbeta som medium för Forever Family Foundation - en ideell organisation som hjälper människor i sorg, särskilt föräldrar som har förlorat sina barn. Då organisationen är väldigt beskyddande gentemot de sårbara personer som kommer till dem för att få stöd, är deras urvalsprocess rigorös. Laura klarade deras tester och har i skrivande stund arbetat för dem som medium i mer än 15 år.

Men Laura sökte mer bekräftelse, och under 2011 genomgick hon en blindundersökning i åtta steg som genomfördes av forskare vid Windbridge Research Center i Arizona.

– Jag blev ett av endast ett litet antal auktoriserade forskningsmedium i USA. Jag har arbetat med forskare ända sedan dess och utforskat mysteriet med hur vi är sammanlänkade och hur medvetandet överlever den kroppsliga döden, säger hon.

En resa mot ett nytt liv

Lauras första bok, Ljuset mellan oss, kom ut på svenska 2016, och i den skrev hon om sin resa som medium och de lärdomar hon fått på vägen.

– Den boken innehöll berättelser om människor som med min hjälp upptäckte de många sätt som de är förbundna med den andra sidan på – den omfattande väv av ljus och kärlek och energi som existerar precis bortom våra fem sinnen, säger Laura.

Hon berättar att en stor del av den boken handlade om henne och hennes historia, medan den nya boken Tecken – Universums hemliga språk, handlar om läsaren och den väg och det liv som är oss alla tillgängliga om vi bara vet vad vi ska söka efter.

– Den handlar om att koppla ihop dig med en mycket enkel men mäktig tanke – att universum alltid skickar tecken och budskap för att kommunicera med dig och leda dig mot en högre livsväg. Den handlar om hur många mirakulösa och vackra sanningar som passerar obemärkta i våra liv och hur vi, med ett subtilt men meningsfullt skifte i vår uppfattningsförmåga kan börja lägga märke till dem.

 

Text: Sofia Ekholm

Kort om boken:

Tecken – universums hemliga språk är inte bara en samling otroliga berättelser om människor som mottagit tecken från sina andliga guider och bortgångna släktingar, det är också en guide i hur du kan lära dig ta emot och tolka de tecken som kommer till dig från andra sidan. För som författaren till boken, mediumet Laura Lynne Jackson säger, så krävs det inget medium för att få kontakt med världen bortom vår – det är möjligt för oss alla om vi bara vet hur vi ska göra och vad vi ska leta efter.

Laura beskriver boken som en resa mot ett nytt sätt att betrakta våra liv. Bara det faktum att du håller boken i din hand (eller funderar på att köpa den) är ett tecken.

 

Author photo credit Noa Griffel

Kort om författaren:

"Jag blir en budbärare, ett instrument – en väg där energi och information kan flöda från den ena sidan till den andra."

 

Namn: Laura Lynne Jackson

Familj: Maken Garrett som är advokat, två döttrar och en son

Ålder: 47 år

Bor: Long Island, New York

Yrke: Engelsklärare och medium, jobbar bland annat för The Windbridge Institute och Forever Family Foundation

Favoritböcker: Många liv, många mästare av Brian L. Weiss, The color purple av Alice Walker och Alkemisten av Paulo Coelho