Lee Harris:
”Jag har uppnått mitt syfte och nu är det dags att se det spridas i världen”

Precis som många andra framstående andliga lärare och medium hade Lee Harris en utmanande uppväxt. Förutom att han var ett väldigt känsligt barn – ”för känslomässig för mitt eget bästa” – som tog in omgivningens energier, led han av övervikt och bulimi. Glåpord och mobbning var en del av hans vardag. Det är därför inte konstigt att han var rädd för vad människor skulle tycka och säga när han trillade in på den andliga vägen, och upptäckte att han hade välsignats med speciella gåvor.

Lees första kontakt med Z-guiderna, vars budskap ligger till grund för boken Den andliga kompassen, ägde rum en morgon i Londons tunnelbana, då han dyster till sinnes satt och funderade över sin dåvarande relation.

– Jag satt och tänkte på en konflikt jag hade med min dåvarande partner – jag blev arg bara av att tänka på den och jag var helt säker på att det var jag som hade rätt – när en röst fick mig att stanna upp.

”Det är ett intressant perspektiv, men du har fel”, sa rösten.

Han hade aldrig hört den rösten tidigare och den kom definitivt inte från honom själv. Den hade sitt ursprung ungefär 25 centimeter ovanför och lite till vänster om hans huvud.

Lee beskriver upplevelsen som väldigt ödmjuk och jordande, eftersom den fick honom att inse att man inte behöver vara en speciell typ av människa för att vara andlig och få kontakt med större energier.

Mötet måste ha varit livsomvälvande?

– Ja, men också konstigt! Jag har fått frågor om jag var rädd, men absolut inte. De kändes bekanta, och jag var mer rädd för vad andra människor skulle tycka.

Att guidernas röster kunde bero på mental sjukdom slog honom förstås, men han viftade ganska snabbt undan den tanken eftersom det de sa var mycket kloka saker som han hade nytta av.

– Eftersom jag är praktiskt lagd testade jag dem genom att ställa frågor och be om svar. Jag frågade dem om universum och om människor i min närhet, och svaren gav mig insikter som övertygade mig om att det verkligen var på riktigt.

Vilken andlig bakgrund hade du när du mötte Z-guiderna?

– Jag hade ägnat mig åt personlig utveckling och metafysik i sju år. Men en speciell händelse borde ha get mig en indikation på vad som skulle ske. När jag var 16 år gick jag till en tarotläsare. Jag minns att jag älskade att få information om vad som var möjligt i framtiden, och om vad som hade hänt i det förflutna, eftersom det fick mig att lita på att det var sant.

Mötet med tarotläsaren aktiverade Lees förmågor och han började så smått göra tarotläsningar åt vänner och bekanta. Först var det bara på skoj men efter ett tag tog det mediala arbetet upp så mycket av hans tid att han var tvungen att välja väg. Så, Lee sa upp sig och började som han säger ”ta skäligt betalt” för att vägleda människor på heltid. På den vägen är det, och idag är han en framgångsrik intuitiv andlig lärare och medium som genom sin följarskara online når över hundratusen människor varje månad. Till hans populära retreater och seminarier kommer människor för att utvecklas, bli medvetna och få hjälp med att leva och älska fullt ut.

Känner du att du har ett syfte i livet?

– Vet du, jag känner att mitt syfte har förändrats. Fram tills för ett par år sedan handlade det om att läka mig själv och utvecklas personligt, men också att tjäna andra. Det gick hand i hand. Ju mer jag arbetade som healer desto mer förändrades även jag och jag känner mig nu mer som en slags ambassadör. Min mission är att ge människor de verktyg de behöver för att skapa det liv de är här att leva, att fortsätta vara så användbar som möjligt för människor och hjälpa dem att bli kreativa, skapande varelser.

Han berättar vidare att hans jobb ger honom mycket glädje, och att om han dog imorgon skulle han dö som en väldigt nöjd skapare.

– Så kändes det inte för 20 år sedan. Nu har jag uppnått mitt syfte och det är dags att se det spridas i världen.

Lee har alltid varit en väldigt kreativ person. Som ung ägnade han sig både åt teater och musik, som han fortfarande älskar. När han valde den andliga vägen var han rädd för att förlora sin kreativitet. Istället visar det sig att han har haft mycket nytta av den i sitt arbete, speciellt sin musikaliska talang. Han brinner även för att måla, samt att driva företag.

– Jag har insett att företagande är ett kreativt skapande och att om man gör det väl kan det vara en energirik och givande upplevelse för både en själv och för andra, säger han.

Z-guiderna är konstant närvarande i Lees liv. De kan vara ganska rättframma och krassa i sin framtoning och Lee försöker anpassa uttrycket i deras budskap så att vi människor lättare kan ta till oss dem. Under åren som gått sedan de först dök upp har de, precis som Lee, förändrats en hel del. Vi får veta att Z-guiderna egentligen är 88 guider. Från början var det tre stycken som utmärkte sig, alla med namn som började på Z. Idag delar de sin oändliga visdom som en enhet med en gemensam röst.

Har du eller guiderna någonting ni vill säga till de svenska läsarna?

– Z-guiderna säger att de är glada över att vara här och en del av denna konversation. De säger att de som kommer att läsa boken gör det för att de ska minnas. Alla som kanaliserar eller utför liknande jobb gör det för att minnas en del av sig själva. De är också glada att boken kommer ut i Sverige.

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

 

 

 

Kort om boken

Känner du dig manad att ta nästa steg mot ditt högsta jag, bryta dig loss från begränsningar som håller dig tillbaka i livet? Kanske Den andliga kompassen är tecknet du väntat på? Den kompletta guiden som förser dig med de verktyg du behöver för självutveckling och inre transformation.

Författaren Lee Harris har varit medial sedan ung ålder, och den visdom han delar med sig av i boken har han fått till sig genom sina andliga guider, som kallar sig för Z-guiderna. På ett sakligt, rakt och skarpsinnigt sätt levererar de kunskap som kan hjälpa oss inom de mest vardagsväsentliga områdena; inre kraft, självuttryck, livssyfte, känslomässig läkning, välbefinnande, kärlek, sex, pengar, och hur vi kan försonas med våra familjer.

– Allt du behöver göra är att ta dig till startpunkten för din utvecklingsresa och sedan börja gå. Därifrån kommer universum att anpassa sig efter dig, ge dig massor av tecken, signaler och lyckliga omständigheter som vägleder dig på din resa, säger Lee.

lee harris

Fakta om Lee Harris

Yrke: Intuitiv andlig lärare och medium

Ålder: 45 år

Bor: Kalifornien (född i Birmingham, uppvuxen i Windsor, England)

Familj: Maken Steven Washington

Hemsida: LeeHarrisEnergy.com

Personligt motto: Vi kan dö vilken dag som helst – ”Det låter makabert men det håller mig på tårna. Om jag varje dag påminner mig själv om att jag inte vet när jag ska dö hjälper det mig att leva ett mer vaket och närvarande liv och inte ta livet för givet.”