”Ilska är en indikation på behov inom oss som vi måste ta itu med”

Våren här en hektisk tid för Matt Kahn. Efter mycket om och men lyckas jag få till en tid med honom innan han är på väg vidare att hålla nästa kurs. Jag är så nöjd över vårt möte! Sällan har jag träffat en så genomskön människa. Han är ett levande exempel på den visdom han generöst delar med sig av och lever verkligen som han lär. Jag ser fram emot att se mer av honom.

 

När du var 8 år gick du igenom ett spontant uppvaknande. Vad ledde fram till den upplevelsen tror du?

- Jag bar en massa känslor inom mig från alla möjliga människor i min omgivning, så det blev en stor press inombords som till slut gav vika, som en vulkanisk explosion.

Det låter som att du hade en tuff tid innan dess?

- Ja, jag tog livet allt för seriöst. Men jag vill påstå att jag hade en tuff tid både innan och efter mitt uppvaknande. Jag har ägnat hela mitt liv åt att lära mig vad som är verklighet.

Det är en av Matt Kahns styrkor att kunna se vad som är universums verklighet och vad vi människor inbillar oss. Mycket av hans lärdom kommer från utbildningsresan som för 14 år sedan fick honom att hoppa av universitetet i förtid för att låta Universum undervisa honom på riktigt.

- Jag är en väldigt öppen kanal och kanaliserar ständigt sedan länge tillbaka.

Du kallar dig för empatisk healer, vad betyder det?

- Det betyder att jag använder mina egna känslor som en karta för att känna in människorna framför mig. Jag har inte så mycket egna tankar i huvudet utan de kommer från människorna omkring mig. Universum har tränat mig i att förstå vilken information mina känslor skickar.

Var kommer din starka drivkraft ifrån?

- Den kommer från min hängivenhet, passion och kärlek för det gudomliga. Den har funnits där ända sedan jag var ett litet barn. Jag har alltid känt samhörighet med och en stark passion att tjäna universum.

Hur spelar religion in i ditt liv?

- Jag är uppväxt inom judendomen men har aldrig känt någon andlig koppling till religionen. Visst gav den små pärlor av visdom, men det spirituella kommer från andligheten. Religion är ofta förenat med regler, andlighet är förenat med utforskande.

En av dina deviser är ”Alla Är En”- vi är alla sammankopplade. Den tanken är relativt lätt att ta till sig, men när man tänker djupare så blir det komplext. Kan du förklara det på något sätt?

- Livet handlar inte om vem jag är och vilka de är. Det blir komplext för oss på jorden eftersom vi vill se våra tankar i bilder men kan bara föreställa oss en bild åt gången. I min upplevelse är alla bilder och all medvetenhet samma sak. För mig är det inte en vision, utan en känsla. En känsla som är större än vilken bild som helst.
- Helt ärligt är det otroligt simpelt. Vem som helst kan uppleva det.

Ok, men hur?

- Ja, det är just det. Vad behöver vi uppleva, lära oss och praktisera för att det simpla ska kunna bli vår verklighet?

Jag inser att jag rusar på, vill ha svar, men blir knuffad tillbaka igen. Svaren finns hos mig, hos dig, hos var och en av oss. Det är bara att jobba vidare. Jag undrar om Matt också kan känna sig på ruta ett ibland, tillbaka till start.

Misströstar du ibland? Hur gör du för att komma på banan igen?

Livet är inte rättvist. Det enda som är rättvist är att du och jag har fått möjligheten att välja. Jag tillåter allt som händer att göra mig till en bättre människa. Jag letar alltid efter lösningen istället för att låta vansinnet komma åt mig. Ingenting kan göra mig galen eller irriterad.

Hur hanterar man sig själv när man blir vansinnig?

- Det finns tillfällen när min intuition säger till mig att stanna upp och andas, tanka energi. Det handlar om att skicka kärlek till sitt hjärta. Vansinne eller raseri är en indikation på att vi har behov att ta hand om på ett andligt plan. Det kan liknas vid när en bil får bensinstopp. Energin tar slut, men många människor har inte fått lära sig hur man tankar den igen.

Så, en sak handlar om hur man tankar, men vad med de som inte ens har förstått att de behöver tanka?

- Ja, hur kommer livet väcka deras uppmärksamhet tror du? Det är då alla alarmsignaler vrids upp. Det kan visa sig som depression, sömnbesvär, sjukdom… och på alla möjliga olika sätt. Jag hjälper människor att få dessa budskap innan livet delar ut dem, vilket ger dem en mycket lättsammare resa.

- Själv fick jag otroligt många budskap och jag var förvånad över hur många prövningar jag behövde för att förstå vad det handlade om.

Du säger att när människor utövar våld och beter sig illa är de djupt inne i sina healingprocesser…

- Ja, när jag iakttar våldsamma människor så kan jag se att de energimässigt befinner sig i en healingkris, men de är helt omedvetna om det. De tar sin sorg och skada och projicerar den genom våld till en skada för någon annan. Det är en förklaring, men ingen ursäkt för att låta våld existera. Min intention är att hindra tillväxten av våld.

Allt för dig är kärlek. Kommer du kunna svara om jag frågar dig vad du hatar?

- Ja, det kan jag. Kör på! Jag hatar att känna mig frustrerad. När jag var liten var jag väldigt frustrerad och visste inte vad jag skulle göra åt det. Frustrationen fick mig att känna mig fast. Det är den värsta känslan jag vet.

Vilka sanningar vill du skicka med Livsenergis medlemmar?
  1. Allt du känner har en djupare mening.
  2. Du har kapacitet att göra precis det du önskar, den enda som håller dig tillbaka är du själv.
  3. Du är kärleken som lever inom dig.
  4. Alla gör alltid det bästa de kan, i ett givet ögonblick.

 

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

I boken frklarar Matt Kahn att egot ofta ses som något oönskat ont som vi borde göra oss av med men sanningen är att själen och egot inte är separerade från varandra eftersom båda är sprungna ur gudomlig intelligens. Vi bör alltså inte strunta i egot, inte ignorera eller svartmåla det, utan istället integrera det i själen. Matt Kahn skriver att ALLA känslor, även de mest negativa, är här för att hjälpa oss. Han hävdar till och med att de är gåvor!

 

Läs en längre presentation av boken HÄR.

Matt-Kahn_600 pxl

 

"Musik och andra konstnärliga uttryck är dofter av det gudomliga."

 

Titel: författare, andlig lärare och empatisk healer

Bor: i Seattle, Washington

Ålder: 42 år. Jag har alltid drömt om att bli vuxen. Nu när jag är drygt 40 har jag den bästa tiden i mitt liv!

Älskar: Skratt. Skrattet är en läkande stig där vi kan förstå vår utveckling och se livet från ett större perspektiv.

Vad skulle du inte kunna leva utan? Musik. Jag älskar musik, det är mitt liv. Musik och andra konstnärliga uttryck är dofter av det gudomliga. Att skriva, se på film…

Vilken musikstil föredrar du? Jag gillar till musik som väcker känslor. När jag är upprymd lyssnar jag på Sunshine Reggae och när jag är mer inåtvänd lyssnar jag t.ex. på Portishead.