Medietyp Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Releasedatum 2019-01-30
Originaltitel Walking in Light
Författare Sandra Ingerman
Antal sidor 304
ISBN

9789188633231

JORDMEDICIN

Naturfolkens källa till daglig healing och energi

av Sandra Ingerman

Inbunden

Klubbpris: 239:-
Ord. ca pris: 330:-
Du spar: 91:-
Beställningsnummer: 122839

Sista datum för avbeställning: 17 februari, 2019

Den läkande närheten till naturen

Hos många människor finns idag en önskan och en längtan om närhet till naturen och en återgång till ett enklare liv. Periodens bok Jordmedicin är en vägledning till att leva på ett schamanskt vis - i kontakt med ditt inre jag och med jorden. Schamaner uppfattar allt som existerar som levande, som att det har en ande. Och allt är sammanbundet i livets väv, i vilken du och jag också är inflätade.
Sandra Ingerman är författare, familjeterapeut och världsberömd lärare i schamanism sedan 30 år tillbaka med en passion för att lära människor att återkoppla till naturen.
Genom övningar som inre resor, ceremonier och öppet formulerade frågor lär hon dig att odla din inre trädgård och att väva in det osynliga i ditt dagliga liv för att läkas inifrån och ut i samklang med naturen. Hon ger liv åt den osynliga världen av kraftdjur och andehjälpare som bidrar med healing och återhämtning till trötta och stressade nutidsmänniskor.

Fler exemplar

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

DAGLIG HEALING PÅ SCHAMANENS VIS

Jorden är vårt hem och vi människor mår bra när vi hämtar näring från och vårdar den. Jordmedicin beskriver både naturens egen läkande kraft och den vi kan få tillgång till i mötet med de osynliga hjälpare som lever där. Besök i olika dolda verkligheter ger oss nycklar till vårt inre som får oss att växa och finna mening med våra liv.
I ursprungsbefolkningar över hela världen har det funnits schamaner, medicinmän och medicinkvinnor som både väglett sitt folk känslomässigt och hjälpt dem att läka fysiskt från olika sjukdomar. De hade (och har fortfarande för det fåtal som fortfarande är verksamma) multipla roller som healers, läkare, präster och prästinnor, psykoterapeuter, mystiker och historieberättare.
Sandra Ingerman, som sedan många år tillbaka lär ut deras olika läkekonstformer, skriver att den främsta diagnosen vid sjukdom, enligt de traditionella naturfolken, har att göra med förlust av själslig kraft. Det innebär att en person har förlorat en del av sin själ på grund av ett trauma. Då måste man ge sig ut på en så kallad soul retrieval, en inre resa där man återhämtar sin förlorade själsdel.

 

”Naturen är vår främsta healer och andliga bundsförvant.”

/SANDRA INGERMAN

Den inre resan

Den inre resan kan göras av många olika skäl och är ett av de främsta verktyg som författaren lär ut. Sandra menar att det är ett fantastiskt sätt att få självinsikt. Resan börjar alltid på samma sätt, man sitter eller ligger ner medan man spelar en entonig eller monoton musik som gör att hjärnvågorna saktar ner så att man kommer in i ett avslappnat, transliknande tillstånd. Därefter visualiserar man en vacker plats som man sedan alltid utgår från när man påbörjar sina olika resor med olika syften.
Du kan göra inre resor för att tolka dina drömmar, bli av med trauman, sorg efter att ha förlorat en närstående, rädsla, besvikelse eller ilska, liksom för att bekämpa en fysisk sjukdom. Ett syfte kan vara att hitta det som ger ditt liv mening. Jordmedicin är fylld av övningar och exempel på sådana inre resor du kan göra för att lära känna dig själv och din roll här på jorden.
Resorna kan gå till olika dolda världar. I alla dessa osynliga verkligheter lever våra andehjälpare, som till exempel ditt kraftdjur eller naturvarelser som växters eller träds andar, som kan hjälpa dig lösa problem och ge dig råd så att du vet vilka steg du behöver ta för att skapa positiv förändring i ditt liv.

Komplexa problem kräver inte nödvändigtvis komplexa redskap, menar Sandra Ingerman. Övningarna i boken verkar enkla men är väldigt kraftfulla om man utför dem konsekvent under en tid. De hjälper dig att odla ditt inre liv vilket också leder till en bättre värld i ditt yttre liv. Att skapa ceremonier är ytterligare något som verkar läkande och transformerande eftersom en speciell kraft uppstår då. De kan hjälpa oss att klara av större förändringar som byte av arbete, en brusten relation eller en flytt till exempel. I boken beskrivs utförligt hur du går tillväga.
Att läka med naturens hjälp handlar mycket om att vara observant på och tacksam för det vi har. Det var till exempel vanligt att de gamla naturfolken hedrade de fyra väderstrecken. Så kan även vi tacka himlen ovanför oss, jorden inunder oss och vattnet, luften och elden. Det kan kännas bra att lämna offergåvor i naturen som tecken på kärlek och uppskattning.

Påverka energin bakom tankar och känslor

Var medveten om vad du utstrålar till världen genom att ge akt på dina känslor och tankar. Om du till exempel blir arg i en situation, stanna upp, ta ett djupt andetag och uttryck din känsla så lugnt och vänligt som det går. Formulera samtidigt intentionen inom dig att du vill omvandla energin till en som är fylld av kärlek och ljus! Fyll ditt inre landskap med kärleksfull vänlighet och sänd ut den till världen. Använd affirmationen: ”Just nu känns det såhär. Jag har rätt till mina känslor. Tack för att energin bakom mina känslor transformeras till ljus som strålar ut till världen.”
Andas med djupa andetag och var uppmärksam på hjärtat så märker du också en tydlig förändring i din energi. För att skydda dig från andras negativa energi, återsänd den utan illvilja. Tänk ”retur till avsändaren med kärlek.”
Andra sätt att förändra energi är att stå i vinden och låt den blåsa bort allt du vill släppa taget om. Eller låt vatten rinna över dina händer och skölja bort jobbiga tankar och känslor. Tänd ett ljus och föreställ dig att lågan omvandlar dina negativa känslor. Eller gräv ner dina problem i jorden och håll en intention om att omvandla energin i problemet till kärlek.
Acceptera dig själv och bekräfta att du gjorde det bästa du kunde i just den stunden. Ha inte orealistiska förväntningar på dig själv. Imorgon kommer en ny dag och du får nya möjligheter. Det inre arbetet kräver att man tar en risk att misslyckas, och det är svårt för många. Släpp dina självdestruktiva föreställningar.
Enligt Sandra Ingerman är ljus det allra mest läkande på jorden och alla kan hela med ljus. Börja meditera för att fylla dig själv med ljus och gör en inre resa för att skapa ett mänskligt ljusnätverk. Ljuset transformerar oss. När vi lär oss att bli kanaler för ljus och villkorslös kärlek

Text: Malin Kihlberg