Klicka på boken för läsprov!

Medietyp Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Releasedatum 2018-08-22
Originaltitel Medical Medium Thyroid Healing
Författare Anthony William
Översättare Linda Söderlund
Antal sidor 312
ISBN

9789188633200

MEDIAL LÄKNING

SKÖLDKÖRTELNS HEMLIGHET

Sanningen bakom Hashimotos och Graves sjukdom, hypotyreos, sömnlöshet, sköldkörtelknutor, autoimmuna sjukdomar och Epstein-Barr-virus.

av Anthony William
Inbunden

 

Klubbpris: 249:-
Ord. ca pris: 350:-
Du spar: 101:-
Beställningsnummer: 122497

Sista datum för avbeställning: 9 september, 2018

Förstå den verkliga orsaken till dina hälsobesvär!

Tips: Det är inte sköldkörteln som är boven i dramat.

Sömnproblem, värk och smärta i kroppen, ångest och depression, autoimmun sjukdom, hjärndimma, trötthet, yrsel, minnesförlust, klimakteriebesvär, huvudvärk, migrän, fibromyalgi, oförklarlig viktuppgång, stickningar och domningar, restless legs … Ja, listan kan göras längre än så. Är det något här du känner igen dig i? Har du möjligen fått höra att din sköldkörtel är orsaken till dina besvär? I så fall är det medicinska mediet Anthony William på väg att vända ut och in på allt du har fått veta.

I Medial läkning - Sköldkörtelns hemlighet avslöjar Anthony den verkliga orsaken bakom 95% av alla sköldkörtelsjukdomar samt vad som orsakar inflammation och autoimmun sjukdom - hälsobesvär som ökar lavinartat och plågar väldigt många människor. Du får också veta hur dessa tillstånd och symtom utvecklas, vilka faktorer som kan ha triggat de att bli värre och mer än så. Inte minst får du enkla verktyg och instruktioner som hjälper dig att ta tillbaka kontrollen över din hälsa och bli frisk.

Sköldkörtelns hemlighet presenterar helt ny information som du inte hört någonstans förut och ger dig svar på frågor som fortfarande är ett mysterium för läkarkår och forskning.

Fler exemplar

Du kan beställa flera exemplar till klubbpris genom att välja att lägga till produkten nedan i varukorgen. Dessa beställningar adderas till din befintliga beställning av perioden bok.

Du har ett virus och du kan bli frisk

Allt fler människor i alla åldrar, speciellt kvinnor, får höra att deras sköldkörtel är orsaken till att de är trötta, ökar i vikt, har fått hjärndimma, problem med minnet, värk och smärta, sömnproblem, håravfall, värmevallningar, nattliga svettningar, köldkänslighet och mycket mer. De har blivit diagnostiserade med sköldkörtelsjukdomar som Hashimotos och hypotyreos m.m, men trots att sköldkörteln har fått mer och mer uppmärksamhet så består dessa symtom och tillstånd. Människor läker alltså inte! Istället har vi en ökande skara oroliga patienter som tror att de är fast i dessa symtom för resten av livet – ett offer för sin egen kropps framfart mot sig själv.

Många vet inte att den verkliga orsaken till dessa hälsoproblem fortfarande är okänd för läkarkår och forskning. Att skylla på sköldkörteln är den enkla vägen menar Anthony och de diagnoser som delas ut ger ingen förklaring till symtomen personen i fråga upplever.

Anthony William menar att sköldkörteln inte är den egentliga orsaken till sjukdom. En problematisk sköldkörtel är bara ännu ett symtom på något mycket större än denna lilla körtel i halsen. Faktiskt har kroppen varit utsatt för hälsostörningar långt innan problemen upptäcktes vilket kan förklara att du under lång tid inte riktigt har känt igen dig själv.

Sköldkörtelns hemlighet presenterar ett helt nytt sätt att se på epidemin av sköldkörtelsjukdomar. Han uppmuntrar oss att bli vår egen expert och förklarar i detalj vad den grundläggande orsaken till problemen faktiskt är samt vad som orsakar inflammation och autoimmun sjukdom.

Sanningen bakom dina besvär

Orsaken till autoimmuna sjukdomar, sköldkörtelproblem och andra mystiska tillstånd är enligt författaren Epstein-Bar-viruset (EBV). Det är ett väldigt vanligt virus och välkänt i vårt vårdsamhälle. På Wikipedia beskrivs EBV så här: ”… ingår i familjen Herpesvirus och är en av de mest spridda virustyper som existerar bland människor. Uppskattningsvis beräknas 95% av den mänskliga populationen vara latenta bärare av det.” Viruset är också känt som kyssjukan, mononukleos och är det som ger upphov till körtelfeber.

Anthony William har fått mer information än vad vi kan finna på Wikipedia eller någon annan stans. Viruset är ansvarig för mystiska sjukdomar i alla kategorier, säger han, och en av anledningarna till att EBV blomstrar är att vi har så lite kunskap om det. Läkarna är bara medvetna om en av de sex grupper som Anthony har delat in de dryga 60 olika virussstammarna i, och läkarkåren har ingen aning om hur viruset fungerar på längre sikt. Han säger att EBV är orsaken till många hälsoproblem som gör doktorn förvirrad, såsom yrsel, tinnitus, fibromyalgi, kronisk trötthetssyndrom - och sjukdom i samband med sköldkörteln.

Så festar EBV runt i kroppen

EBV har en framfart i våra kroppar och ger förr eller senare upphov till sköldkörtelproblem. Målet är att invadera det centrala nervsystemet vilket sker i det fjärde och sista stadiet. Men innan dess har det redan gjort skada i din kropp, därför finns det all anledning att identifiera det i god tid och stoppa viruset, påbörja läkning och rensa ut virusavfall. Allt detta får vi hjälp med i Anthonys senaste bok.

Författaren talar om fyra olika stadier av EBV:

Första stadiet: Babystadiet
Viruset vilar i blodet och ger oftast inget väsen av sig. Symtom: håglöshet, trötthet och mer mottaglig för förkylningar, ont i halsen, influensa.

Andra stadiet: Krigarstadiet
Virusets infektionsfas och det vaknar till liv, ofta hos personer som på något sätt blivit slutkörda. Visar sig som körtelfeber, men en lindrig form av körtelfeber kan lätt misstas för lätt halsont och lite trötthet i någon vecka. Efter en tid lägger sig viruset och vilar i ett eller flera organ och samlar kraft. Levern intas eftersom det lagrar virusets favoritfödoämnen som gifter och avfallsprodukter. Symtom under denna aktiva vilofas kan vara oförklarlig viktuppgång, brist på motivation och lite hjärndimma som resultat av en trög och långsam lever.

Tredje stadiet: Sköldkörtelstadiet
Viruset är aktivt på nytt och angriper sköldkörteln. Exempel på virussymtom: utmattning, hjärndimma, hjärtklappning, svullen mage, förvirring, värmevallningar, ångest, sömnrubbningar, värk, sköra naglar, torr hud m.m.

Fjärde stadiet: Neurologiska stadiet
Nu är blodet fyllt av virusets neurotoxiner som förflyttar sig till hjärnan och kortsluter signalsubstanser samt inflammerar och angriper nerver i hela kroppen. Det är vanligt att man upplever allvarligare former av hjärndimma, minnesförlust, depression, ångest, migrän, ledvärk, sömnlöshet och mycket mer. Symtomen förvillar läkarna som ibland viftar bort problemen och ibland diagnostisera patienter med ADHD, bipolär sjukdom, candida m.m.

Livsviktiga organ överbelastas

EBV hinner oftast få ett bra fotfäste i våra kroppar utan att vi märker det. Mest troligt är levern redan intagen innan vi uppmärksammar att något är fel. Viruset försvagar och belastar levern tills det triggas att ta sig vidare i tredje stadiet.

Vissa celler stannar kvar i levern där de fortsätter att skapa problem samtidigt som de festar loss på antibiotikarester och andra gamla mediciner, herbicider, giftiga tungmetaller och annat intressant. EBV avger dessutom ett virusavfall i form av döda virusceller, neurotoxiner och dermatoxiner som sätter levern och lymfsystemet i ständigt arbete med att göra rent och överbelastar därmed organen. När sköldkörteln försvagas kompenserar binjurarna för det och överöser levern med ett överskott av adrenalin och ger levern ännu mer gifter att rensa ut.

Kort sagt leder EBV till att levern misslyckas med att göra sitt jobb och behöver hjälp från lymfsystemet.

Nytt ljus på ämnesomsättning och vikt

Sjukdomar i sköldkörteln anses ofta vara den bakomliggande orsaken till kroniska viktproblem. Att sköldkörteln och ämnesomsättningen skulle vara orsaken till viktökning och viktminskning är enligt Anthony William en myt. Istället är det den utmattade levern och överbelastade lymfsystemet som är anledningen till att patienter som diagnostiserats med sköldkörtelproblem ofta har problem med vikten. Det handlar inte om att sköldkörteln inte producerar tillräckligt med ämnesomsättningshormoner.

Han beskriver också hur traditionell medicinering av sköldkörtelsjukdomar påverkar kroppsvikten. Viktproblemen försvinner inte, säger han, eftersom det inte är sköldkörtelhormonerna som reglerar de. I boken berättar han hur man kan normalisera vikten med naturliga metoder.

Botemedlet

Om EBV har hittat ett hem i din kropp är det viktigt att stoppa viruset, rensa ut avfall, bli av med toxinerna och undvika de livsmedel som ger viruset näring. Metoderna i Sköldkörtelns hemlighet är utmärkta både för att rensa ut det som har samlat sig i kroppen samt för att hitta en kosthållning som gör livet lättare för levern och lymfsystemet. Det handlar om att införa avgiftning som en del i det dagliga livet, oavsett om man har viruset i kroppen eller ej. Du ska alltså inte ge upp för att du har EBV i kroppen, snarare ta tillbaka kontrollen över din hälsa!

I boken får du även utforska:

  • Hur du besegrar EBV och återuppbygger din kropp.
  • 22 faktorer som kan ha triggat dina symtom och tillstånd att bli värre
  • Sköldkörtelns okända verkliga funktion och dess oupptäckta hormoner
  • Vad bröstcancer och många andra cancersjukdomar har gemensamt med sköldkörteln.
  • Mat att undvika för att bevara hälsan.
  • Metoder och läckra recept på mat som läker samt en lista på mat, örter och kosttillskott med stöttande superkrafter.
  • Vad du kan göra om du inte har en fungerande sköldkörtel.
  • Hur du maximerar din värdefulla sömn och varför mardrömmar är ett gott tecken.
  • En 90-dagas återhämtningskur för att ta död på EBV och återuppbygga din kropp.

Text: Alexandra Jerselius