Peter Smith

Medvetandehandläggare och författare till Kvantmedvetandet

 

”Vi introducerar människor till sin själ.”

Jag får kontakt med Peter Smith strax innan jul och vårt samtal färgas av den kärlek som flödar mellan människor den här tiden, av sorgen efter förlorade vänner och det oändligt spännande, upplevt ouppnåeliga men tillgängliga tillståndet där vi förstår hur mycket mer vi är än vad vi ser med våra ögon. Peter talar varmt om sin stora lärare Michael Newton och sitt styrelseengagemang i Michael Newton Institute. Han i ett sommarvarmt Australien. Jag i ett vinterklätt Stockholm.

Du har en bakgrund inom hypnoterapi, vad ledde dig dit?

- Snart 55 år gammal har jag hunnit jobba med många olika saker. När jag var ung jobbade jag inom bankvärlden. Jag var väldigt driven och innan jag blev 30 var jag chef över en avdelning på 200 personer. Det var en otroligt stressig period i mitt liv och jag behövde söka hjälp för att hantera det och tänka på min hälsa. En lokal läkare från Indien introducerade mig till avslappningsterapi och det slutade med att hon lärde mig använda hypnos för att bli av med stressen. Den här kunskapen räddade livet på mig.

Hur hänger din hypnosbana ihop med före detta liv?

- Att uppleva effekten av hypnos var väldigt stark för mig och den väckte ett intresse för att gå tillbaka till tidigare liv. Jag började efterforska i ämnet och hittade bevis som stärkte mitt intresse än mer. Därefter ledde det ena till det andra; jag reste till USA och började studera, praktisera och därefter arbeta vid Michael Newtons sida. Vi utbildade erfarna hypnoterapeuter för att kunna leda sessioner inom det han kom att kalla Life Between Lives (LBL).

Under sin tid med pionjären Michael Newton började han se samband mellan kvantfysik och medvetandet.
- Vi insåg att man kan frigöra medvetandet från kroppen när man är i trans. Och om medvetandet kan vara fritt, obundet, så kan vi ta det till andra platser. Före detta liv är då inte nödvändigtvis i det förflutna.

Sådana här dialoger skapar lätt lite förvirring då man gärna vill hålla sig till den tidslinjen vi är vana vid, men Peter Smith vänder den upp-och-ned och säger att vi kan leva parallella liv.
- Världen måste få veta att vi är så mycket mer än det ögat kan se. Vi är här för att utforska oss själva och det är en helt otrolig upplevelse.

Peter berättar om neurologernas ökade intresse för medvetandet och allmänhetens stadigt växande nyfikenhet på i kvantfysik. Han har själv studerat kvantfysik på nära håll och insett att det överlappar kunskapen om vårt medvetande. Mot den bakgrunden formulerade han Kvantmedvetandet.
- Vi är vandrande sjärnstoff! Vi består av vatten, kol och en mängd olika ämnen som alla återfinns på andra planeter. Vi är mycket närmare universum än vi tror. I verkligheten är vi en del av det. Vi är alla kvantvarelser med ett medvetande som existerar långt bortom våra fysiska kroppars begränsningar.

Hur mycket av den här otroliga upplevelsen får du vara med om i din vardag?

- Jag antar att jag ser livet på ett annorlunda sätt idag. Jag är helt övertygad om att jag är en metafysisk varelse som har en mänsklig upplevelse. Här är jag precis som alla andra; jag blir frustrerad i trafiken, jag blir hungrig och har mina mänskliga behov. Men jag är ytterst medveten om att det finns något mycket mer, större än det vi ser framför oss varje dag, det vi kan ta på. Jag är heller inte rädd för döden, jag snarare välkomnar den när det är dags för jag vet att jag kommer få uppleva något annat efter livet i den här kroppen.

När du pratar om hur kvantfysik och medvetandet överlappar kan jag inte låta bli att undra hur meditation relaterar till detta.

- Jag är övertygad om att meditation och mindfulness hjälper oss och världen att bli mer medvetna och då finns förutsättningarna på plats för att vi ska vilja förstå de stora frågorna om oss själva. Allt för ofta letar vi utanför oss själva efter svar som finns inom oss.

Kan du berätta om en speciell upplevelse som har påverkat dig på djupet?

- Jag har haft väldigt många sådana. Faktiskt har varenda resa till liv mellan liv varit livsförändrande. Mitt absolut första äventyr till före detta liv var under min utbildning i USA. Då upplevde jag en komplett närvaro med min själ för första gången. Det var stort.
- När jag började träffa Pete (sig själv, reds. anm.) från andra tidslinjer kunde jag lära mig av honom genom att ha dialoger om mig själv. Att få veta vad de visste gav väldigt mycket insikt. En del möten har varit med en äldre version av Pete som vist har väglett mig i rätt riktning. Vi är parallellflätade*.

Vad har du varit med om i tidigare liv?

- Något som följer som en röd tråd är att jag alltid har värderat visdom väldigt högt. Speciella platser, lagrad visdom i böcker och bibliotek. Och jag har skyddat denna visdom. Under ett liv var jag bibliotekarie i Konstantinopels bibliotek som brann ned. Att få veta detta har hjälpt mig att förstå varför jag är så dragen till att skydda visdom från antiken.
- Jag har också varit soldat och healer, och healingkunskapen har följt med in i andra liv, så även detta.

Många av våra medlemmar uppskattar Michael Newtons böcker, som Minnet av livet mellan liven och Själarnas öde. Vad har han betytt för dig?

- Jag arbetade väldigt nära Michael. Han var min mentor under många år och jag hade möjligheten att utbilda vid hans sida. Han var en fantastisk människa. När han dog var han 84 år gammal. I en av våra allra sista dialoger så sa han en sak till mig som jag har återkommit till många, många gånger:

”Vad vi har att erbjuda människor kan inte hittas någon annan stans eftersom det kommer inifrån de själva.”

- Vi introducerar människor till sin själ. Våra klienter glömmer oss aldrig.

Vill du säga några ord till våra medlemmar?

- Vi är så mycket mer än vi vet. Vi är fantastiska skapelser av medvetande. Visdomen som vi samlar på oss mellan liven är vad som hjälper oss förstå mer om oss själva. Ta en upptäcktsresa inåt. Om alla gjorde det skulle vi behandla varandra och vår planet annorlunda.

 

* Parallellflätning är en fortsättning på kvantprincipen sammanflätning och handlar om den inre kontakt vi har med alla våra andra själv, som existerar parallellt i olika delar av vårt personliga universum.

 

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

Boken Kvantmedvetandet, kan ses som en guidebok för att hjälpa dig se det nära sambandet mellan vetenskap och andlighet. Den öppnar dörrar till alternativa verkligheter, parallella liv, interdimensionellt medvetande, det eviga tillståndet och hela den kosmiska väven.
Peter Smith guidar dig på en livsomvälvande upptäcktsresa genom mänsklighetens fantastiska möjligheter.

Läs en längre presentation av boken HÄR.

Peter Smith head1 (2)

"Vi är alla stjärnstoff.”

Peter Smith

Titel: Jag har haft så många titlar genom åren. Idag passar det nog bäst att säga Medvetandehandledare.

Ålder: 54 år.

Familj: Jag har två vuxna döttrar och en partner, Melina, som jobbar med mig.

Bor: I Melbourne, Australien

Tankar kring julen: Ja, julen är väl lite förlorad till det materialistiska. Men en bra sak är att vi är snällare mot varandra, om än jag undrar varför vi inte alltid är det. Julen handlar inte om kalkoner, mat och gåvor. Det är en tid att fira mänskligheten. I grund och botten handlar julen om villkorslös kärlek.

Nyårslöfte: I år överlämnade jag mitt livsyfte. Min utveckling går mot att bli mindre driven och bättre på att släppa kontroll. Istället för en Pete full av livsyfte är jag nu full av möjligheter - vad än universum har i åtanke för mig. Som en kork som flyter på havet.