Rebecca Campbell: ”Vår själ talar till oss via våra sinnen”

Efter ett givande samtal för några år sedan då boken Ge kraft åt ditt inre ljus kom ut är Alexandra på Livsenergi glad och full av förväntan när hon återigen ringer upp Rebecca Campbell för att prata om hennes nya bok Feminin kraft. Det är en glad och inspirerande andlig lärare som möter upp på andra sidan skärmen och samtalet blir hjärtligt och givande. Sedan deras senaste samtal har det hänt en hel del i Rebeccas liv, bland annat så har hon gift sig och blivit mamma till lille Sonny. Både Rebecca och hennes man kommer ursprungligen från Australien men bor sedan några år tillbaka i Glastonbury, Storbritannien.

– Glastonbury är en plats där jag brukade hålla heliga pilgrimsretreat. Min man och jag bodde i London och planerade att flytta till Australien, men några oväntade händelser ledde till att vi flyttade hit istället, berättar hon.

Rebecca var fascinerad av själen redan som liten flicka. När hon var i tonåren fick hon sitt första uppvaknande och sedan dess har hon studerat intuitiv mystik och själens resa. När hon var 18 år fick hon en inre kallelse att bege sig på en pilgrimsresa till de heliga platserna i Storbritannien och Irland.

Innan Rebecca blev en bästsäljande författare med själen som huvudfokus var hon en prisbelönt creative director på några av de främsta reklambyråerna i såväl Sydney som London. När hon började närma sig 30-strecket och satts på prövning i livet bestämde hon sig för att skifta fokus och började följa sin andliga kallelse mot att hjälpa människor leva ett själslett liv. Sedan dess har hon hjälpt tusentals människor över hela världen att lyssna till och modigt följa sin själs unika kall och skapa ett liv som är rätt för dem. Hon säger att vår själ talar till oss i varje ögonblick och att vi, genom att följa den rösten, kan uppleva flow och leva det liv vi är menade att leva.

Vi har precis trätt in i ett nytt år, 2021 – ett år som Rebecca tror kommer innebära skiften och en hel del förändringar. Hon säger att den nya boken Feminin kraft kommer vid rätt tidpunkt, eftersom året vi precis lagt bakom oss har inneburit att mänskligheten tvingats gå igenom jobbiga saker som fått många att vända sig till jordens och det femininas visdom. Rebecca själv upplever en stark kontakt med Moder Jord och naturen.

– När jag gick igenom en svår period 2012 upplevde jag många saker som fick mig att inse att all uråldrig visdom vi söker finns att hitta i naturen.

Hon kallar naturen för sin ”främsta lärare” och tycker mycket om att gå och meditera i naturen då det är hennes främsta sätt att få kontakt med sin själ.

– Jag tror att Moder Jord har alla svar.

Sedan Rebecca blev mamma har livet förändrats, och hon berättar att hon numera har mindre tid åt att ägna åt sitt själskall, men att hon försöker ge sig själv en stund varje dag då hon går inåt för att få umgås med sin själ.

– Vår själ talar till oss genom våra sinnen, säger hon. För att kunna höra vår själs viskningar måste vi ge själen lite tid och utrymme att göra sig hörd. Ju mer tid man ägnar åt sitt inre liv desto bättre blir relationen och desto enklare blir det att höra själen.

Rebecca berättar om hur hon själv lyssnar inåt i vardagen. Bland annat använder hon en enkel meditation dagligen - Pillar of Light (finns på hennes hemsida, www.rebeccacampell.me), som för oss i kontakt med Källans energi. Hon lyssnar in vad kroppen längtar efter och växlar till nya övningar. När hon flyttade till Glastonbury började hon gå ut i naturen, lägga sig på rygg och föreställde sig hur kroppen sjönk ner mot jorden och att Moder Jord tog emot henne. När andetagen saktade ner upplevde hon en slags jordisk puls. Den här meditationen kallar hon just för Earth Pulsing och den har blivit en av hennes favoriter för att få kontakt med sitt inre. Men varför är det då så viktigt för oss människor att lyssna på sin själ?

– När vi lyssnar på den rösten lite varje dag, säger ja till den och börjar leva vårt liv efter vad den säger, blir livet mer harmoniserat och i synkronicitet med den vi innerst inne är, snarare än den som samhället har lärt oss att vi ska vara, förklarar hon.

Just nu befinner sig Rebecca i en skrivandeprocess, vilket ger henne mindre tid att meditera och ägna sig åt Earth Pulsing. De dagliga promenaderna i naturen är dock heliga och ett måste för att hon inte ska tappa kontakten med sin själs röst och hålla kreativiteten levande.

Hennes kommande böcker handlar om hur vi behöver plantera våra själar här på jorden och engagera oss i vårt liv här och nu - Letters to a starseed, samt Returning - Weaving the soul back to everyday life som berättar varför vi behöver lita på våra livs inre och yttre årstider och att vi, oavsett vad som händer, hela tiden är på väg mot någonting heligt.

– När det känns som om allting håller på att rasa samman befinner vi oss mitt i förändringen, men om vi vågar gå igenom det så kommer vi ut på andra sidan, avslutar hon.

 

Intervju: Alexandra Jerselius

Text: Sofia Ekholm

Kort om boken

Kritikerrosade Feminin kraft – Släpp fram den kloka, vilda kvinna i dig och hitta ditt kall av Rebecca Campbell är skriven till de kvinnor som har valt att vara här under det paradigmskifte som äger rum just nu, då den feminina kraften stiger igen. Och om du upplever en dragning till den här boken, är du med största sannolikhet en av dessa kvinnor.

Det är inte en bok som handlar om att kvinnor ska ta plats på männens bekostnad, utan en bok om att minnas en tid då kvinnan sågs med respekt och om att lyfta den feminina energin som nu är på väg tillbaka.

– Vi är kallade att skapa balans mellan de feminina och de maskulina energierna, både inom oss själva och i världen. För att detta ska kunna ske måste det heliga feminina, som varit passivt och ibland kuvat och tyst, fortsätta växa, resa sig och ta plats, säger Rebecca Campbell.

rebecca campbell

Kortfattat om Rebecca

Namn: Rebecca Campbell

Yrke: Författare, andlig lärare och mentor och en hängiven själfull vägvisare som genom sina workshops över hela världen samt online ger människor möjlighet att uppleva sin själs viskningar

Ålder: 39 år

Familj: Man och son på snart 2 år

Född: i Australien

Bor: Glastonbury, Storbritannien

Tidigare böcker: Ge kraft åt ditt inre ljus (tidigare utgiven med titeln Ljus är det nya svarta)

Rebeccas tre råd till dig som vill komma i kontakt med din själ:

  1. ”Alla svaren som vi söker finns att finna i naturen. Det kan innebära att man tar en promenad varje dag och se hur säsongerna ändras, och låta naturen tala till en. Vi lever inte bara i naturen, vi är naturen.”
  2. ”Om du vill se eller motta mer information från din själ – se till att tillbringa lite mer tid med den! 10 minuter om dagen räcker.”
  3. Om du känner dig frånkopplad så försök få till en regelbunden andlig praktik. Det är det mest kraftfulla man kan göra. Inte heller här handlar det om att lägga flera timmar om dagen, 5–10 minuter räcker.”