Rhonda Byrne: ”Det vi tänker och tror på blir vår sanning”

Att kalla Rhonda Byrne – kvinnan bakom bestsellern The Secret – för en levande legend är inte att överdriva. Det är sant, Rhonda har satt spår. Positiva sådana. Och det fortsätter hon med. I en intervju med Brian Rose för London Real säger hon att hennes mål är att ”hjälpa så många som möjligt att inse vilken makt de har över sina liv” samt att ”hjälpa människor frigöra sig från dagliga svårigheter så att de kan skapa sig en mer meningsfull tillvaro”.

När The Secret kom ut 2006 var YouTube i sin linda och sociala medier existerade knappt, och ändå fick både boken och filmen en enorm spridning över hela världen. Boken har översatts till 50 språk och tryckts i 25 miljoner exemplar. Inte heller vi i Sverige undkom denna våg, och vi kan i mångt och mycket tacka Rhonda och hennes ”hemlighet” för att verkligen ha öppnat upp ögonen på oss svenskar när det kommer till attraktionslagen.

Rhonda, som fortfarande bor kvar i sitt hemland Australien (och därför talar den mest underbara, charmiga engelska man kan tänka sig – kolla gärna på något klipp eller intervju med henne på nätet!), växte upp som äldsta dottern av fem. Familjen hade inte mycket pengar men uppväxten var trygg och Rhonda minns den med värme. Familjen var varken andlig eller religiös, men när Rhonda var 12 år hade hon vad hon kallar en ”andlig upplevelse”. Efter att ha frågat rakt ut om det fanns en gud uppfylldes hon av en tydlig vetskap om att så var fallet.

– Men jag fortsatte med livet, och precis som de flesta andra var jag av övertygelsen att man behöver jobba hårt för att tjäna pengar, säger hon.

Rhonda började sin karriär som radioproducent innan hon begav sig in i tv-produktionsbranschen. 2006 tog hennes liv en tvär vändning när hon släppte dokumentärfilmen The Secret, tätt uppföljd av boken med samma namn. Från en småputtrig trevlig tillvaro kastades hon in i ett liv i rampljuset där allt hon någonsin önskat sig blev henne givet.

Förmodligen har du läst denna succébok om hur attraktionslagen fungerar och hur man bemästrar den. Kanske till och med tillämpat den i ditt liv och upptäckt att det fungerar. Om man har försökt och inte nått framgång, berättar Rhonda i en intervju med Etan Elfield, beror det på att vi har ett inre motstånd. Vi tror inte på det vi önskar oss, våra känslor går emot våra tankar och därmed skapar förvirring ute i etern. Tankar och känslor måste vara i harmoni för att det ska fungera.

– Vårt naturliga tillstånd är extatisk lycka, glädje och inre frid, säger Rhonda.

Hur uppnår man då det? Jo, genom att lösa upp de känslor som är negativa.

– När vi gör det blir vi våra sanna jag, vi blir fria, säger hon.

Tacksamhet är också viktigt när man jobbar med attraktionslagen.

– Allt som händer är en anledning att känna tacksamhet, säger Rhonda i samtalet med Elfield. Tacksamhet är en livräddare, det är som en livboj som kan rädda oss ur någonting dåligt väldigt fort.

Hemligheten där? Att inte tillåta de negativa tankar som dyker upp (för det kommer de att göra!) att haka fast.

– Det vi tänker och tror på blir vår sanning, säger Rhonda.

Och det gäller åt båda hållen – positivt eller negativt, så därför är hennes råd:

– Var lycklig nu! Om du är det kommer du attrahera allt som gör dig lycklig. Allt du vill ha finns redan tillgängligt, i nuet.

Det är kanske den mest ohemliga hemlighet som finns egentligen, tillgänglig för alla. Tålmodigt väntande på att vi ska hitta och omfamna den. Rhondas senaste bok The Secret – Hemligheten med kärlek, hälsa och pengar är ytterligare ett verktyg. En guidebok för dig som vill skapa ditt bästa liv.

Text: Sofia Ekholm 

Kort om boken

Hemligheten med kärlek, hälsa och pengar presenterar Rhonda Byrne, författare till den banbrytande och uppskattade filmen och bokserien The Secret, hur vi kan tillämpa attraktionslagen på tre av livets allra viktigaste områden – kärlek, hälsa och pengar.

Den här boken visar dig hur du kan uppnå livsglädje, meningsfulla relationer, god hälsa, välstånd och framgång. Med lektioner, råd och berättelser ur verkligheten – från människor som har använt The Secret för att förändra sina liv till det bättre – berättar Rhonda Byrne om hur kraften i positiva tankar och känslor, i kombination med dagliga övningar som tacksamhet och visualisering, kan leda vem oss till våra drömmars liv.

FÖRFATTARE

Rhonda Byrne på 30 sekunder

Yrke: Tv-producent och författare, mest känd för sin bok och tillhörande dokumentärfilm Hemligheten som kom ut 2006

Barn: Skye och Hayley Byrne

Stjärntecken: Fisk

Född: den 12 mars 1951 i Melbourne, Australien

Utgivna böcker i The Secret-serien: Hemligheten, Kraften, Magin, Den största hemligheten, Hjälten, Hemligheten med kärlek, hälsa och pengar