Theresa Cheung:

– Träna upp din intuitionsmuskel och få ett lyckligare, mer fullödigt liv!

Theresa Cheung blev känd för den svenska publiken genom sin bok 21 ritualer – Använd naturens kraft för bättre hälsa, harmoni och inre balans som gavs ut av Livsenergi för ett år sedan. När Alexandra nu pratar med henne igen inför lanseringen av boken 21 ritualer som stärker din intuition är det samma sprudlande, entusiastiska brittiska som möter henne på andra sidan skärmen.

Precis som sist är Theresa mån om att berätta att alla hennes böcker backas upp av vetenskaplig forskning – även om ämnena i sig är spirituella och mystiska. Hennes syfte är att sammanföra den vetenskapliga och den så kallade ”mystiska” världen och därmed sprida nya perspektiv till fler. För att läsa hennes böcker behöver man inte vara andligt intresserad, säger hon, speciellt inte denna bok om intuition. Hon bjuder gärna in dem som tror på vetenskap men avvisar så kallat ”nonsens”.

– Jag lever för den dagen när intuitionen intar sin rättmätiga plats bredvid de andra, ”normala” sinnena, säger hon.

För intuitionen, även kallat ”det sjätte sinnet”, ÄR ett sinne som precis som de övriga går att öva upp och förstärka. Men det behöver också underhållas för att hållas starkt och alert, precis som allt annat, och där kommer boken in som ett ovärderligt verktyg.

Under pandemin har Theresa, till sin förvåning, fått mer än någonsin att göra. Idag når hon ut till fler människor, också så kallade ”skeptiker”, än hon trott var möjligt.

– Människor har upptäckt att livet innebär mer än det materiella och intresset är här för att stanna, säger hon. Jag pratar med människor som jag aldrig tidigare ens kunde föreställa mig skulle vilja lyssna på det jag har att berätta. De inser inte att jag öppnar dörrar till andlig medvetenhet och uppvaknande genom mitt samarbete med ledande forskare.

Mycket av det som Theresa jobbat med har handlat om drömmar och drömtydning.

– På natten förvandlas intuitionen till drömmar. Den talar till oss genom våra drömmar, säger hon.

Många av Livsenergis medlemmar är redan intuitiva, men vi har ändå valt den här boken för att jag tror att alla, oavsett vart man befinner sig på sin intuitiva resa, behöver en påminnelse för att öva upp och underhålla intuitionen.

– Absolut! Det är viktigt att checka in med sig själv dagligen och boken lär dig använda dagliga saker som att vakna, duscha och använda telefonen för att checka in med intuitionen. Ju mer man gör det, desto mer njutbart blir det. Man blir expert på sig själv, sin egen Sherlock Holmes, sin egen terapeut.

Vad är intuition för dig?

– Den lugna inre rösten. Den del av oss som vet vårt förflutna, nuet och framtiden. Delen som ser den ”större bilden”, den som observerar och noterar allt som vi är med om. Intuitionen är både logisk och andlig samtidigt, den förenar de två.

Theresa säger att man kan få ett lyckligare, mer fullödigt liv om man tränar upp sin intuitionsmuskel – något hon själv jobbar på varje dag, även om hon erkänner att hon ibland feltolkar och låter egot komma i vägen för att hon vill någonting väldigt starkt. Då gäller det att komma tillbaka till sig själv och nuet. Meditation är ett verktyg hon använder sig av, men även musik. Och som det stora Disneyfan hon är rekommenderar hon sången ”Slå dig fri” från filmen Frost som handlar om att släppa taget om föreställningen om andra och sig själv. Ett annat sätt att hålla intuitionen levande är att varje morgon när hon vaknar skriva ner sina drömmar.

– Jag tolkar dem inte direkt utan på kvällen innan jag ska sova. Då ser jag vilka budskap som kommit till mig symboliskt.

Theresa uppmanar läsarna att börja smått, att ta små val i enlighet med intuitionen.

– Livet är en resa och handlar inte om destinationen. Gör små val och börja lita på magkänslan! Den talar lugnt och sakligt med dig, ber dig överväga alternativ och byta perspektiv, att tänka över om det du står inför är det bästa valet som gagnar ditt högsta jag.

När man vill stärka och lära sig lyssna på sin intuition är det viktigt att inte avfärda fysiska tecken, särskilt inte när du ska ta ett stort beslut.

– Stäm av med kroppen, den är högintuitiv och kan känna in vad som ska hända innan du vet det. Lyssna, för kroppen har nästan alltid rätt.

Alla skulle må bra av att lära sig hur intuitionen talar till just dem genom kroppen, om det är genom ökad hjärtfrekvens, om händerna börjar skaka utan synlig anledning eller om det är något annat som händer.

Hur ska man då veta om det är intuitionen eller ångest man känner av i maggropen? Theresa har ett knep:

– Det finns ett sätt att veta skillnaden. Intuitionen kommer alltid att stärka dig och lugna dig. Om något får dig att känna dig orolig eller nervös är det ditt ego och inte din intuition som talar. Intuitionen skapar aldrig konflikt inom dig, utan visar sig som en lugn, bestämd känsla. Det är lätt att förväxla dem, också genom att blanda in önsketänkande. Men det finns flera sätt att se skillnaden och jag hoppas människor lär sig att urskilja sanningen och vad det är som talar inom dem med hjälp av den här boken.

Text: Sofia Ekholm

Intervju: Alexandra Jerselius

 

Kort om boken

Vill du stärka din intuition? Är du nyfiken på var den kan leda dig i livet? Eller vill du bara veta mer om intuition? Oavsett om du redan är medveten om din intuition eller ny på ämnet är detta en bok för dig.

21 ritualer som stärker din intuition tar fasta på vad vetenskap och psykologi kan lära oss om intuition och erbjuder ett helt program med konkreta, dagliga övningar för att vi ska träna upp förmågan på ett effektivt och hållbart sätt. Författaren föreslår att vi använder oss av ritualens kraft för att stärka intuitionen, och har gjort ett treveckorsprogram med 21 tillförlitliga och enkla ritualer varje dag.

Det är just det antalet dagar som forskningen visar är den magiska gränsen för att etablera en vana, vilket gör ritualen till ett kraftfullt verktyg för att förändra ditt liv till det bättre.

Theresa cheung 600 x 600 px

Fakta om Theresa Cheung

Namn: Theresa Cheung

Nationalitet: Född i Sussex, Storbritannien

Ålder: 56 år

Bor: Windsor

Familj: Maken Ray, två barn, två hundar och två katter.

Intressen: Läsa, titta på film (Disney är en favorit, bl a Frost och Själen), lyssna på musik.

”Jag älskar mina djur. På senare år har jag gjort ett medvetet val att ägna mig mer åt mina nära kära och se till att de mår bra.”

Livsmotto: ”Vi är andliga varelser som har en mänsklig upplevelse ­– inte mänskliga varelser med andliga upplevelser. ”

Bakgrund: Theresa växte upp i en kristen kringresande familj som utgjordes av medium, astrologer och spiritualister. Hon fick hemundervisning och lyckades sedan komma in på Cambridge där hon studerade teologi och religion. ”Jag var djupt kristen då men insåg snart att alla religioner är fantastiska, alla strävar mot samma mål. Jag har inte förlorat min tro men kallar mig numera andlig i stället för religiös.”