Lev holistiskt och du kan läka dig själv

Tänk holistiskt och läk innan du blir sjuk! Vi på Livsenergi fick tag på Rudolph (Rudy) Tanzi inför lanseringen av boken Vägen till självläkning. Det här är den tredje boken Rudy skriver tillsammans med Deepak Chopra om hur vi kan läka oss själva genom att tänka holistiskt.

Rudy förklarar för oss på ett väldigt bra sätt varför vi ska jobba med förebyggande hälsa och tänka holistiskt. För hans del är det rent medicinskt och han vet att vi kan läka innan vi blir sjuka. Med statistiken och labbtesterna framför sig ser han vad som händer och vet att våra livsstilsvanor spelar roll! Och med arv av dålig hjärta vet han också hur det är att kämpa för sin livslånga hälsa. Lyssna till Tanzis tydliga tips och råd, ta reda på vad hans myntade uttryck SHIELD betyder, lyssna till statistiken och gör ditt livsstilsval.

Rudy är världskänd för sin forskning och upptäckterna han gjort kring Alzheimer och de gener som triggar sjukdomen. Han innehar Kennedys professur i neurologi vid Harvard University, är vice ordförande för Centrum för Neurologi samt ansvarar för institutionen för genetik och åldrande vid Massachusetts General Hospital. Där delar han även ansvaret för Centrum för hjärnhälsa.

Läs mer om Vägen till självläkning här.

I intervjun får du bl.a. ta del av:

  • Kan vi verkligen påverka vår framtid och vår hälsa eller är det bara snack?
  • Hur stor är risken att bli dement, få alzheimer och andra tråkiga sjukdomar? Och åt andra hållet – hur stor möjlighet har vi att hålla oss friska?!
  • Vad betyder SHIELD – uttrycket som myntades i duschen, twittrades ut och spreds som en löpeld
  • Deepak,  Rudy och Quincy Jones – vad har de gemensamt?

Rudy och Deepak har skrivit tre böcker tillsammans. Vägen till självläkning är nummer tre. De två tidigare heter Super Genes och Super Brain.

Kortare klipp från intervjun