Videointervju med Swami Saradananda

Swami Saradananda är en internationellt uppskattad yoga- och meditationslärare med lång erfarenhet. Ursprungligen från USA bor hon sedan många år i Storbritannien. Hon har skrivit många böcker som lyfter fram olika perspektiv ur yogans filosofi. Den första som är översatt till svenska heter Yogans renande kraft och guidar läsaren hur vi kan stärka oss själva genom att praktisera renande övningar för alla våra kroppar – den fysiska kroppen, den astrala och den kausala – och mer än så. Reningsövningar hjälper oss att skapa ett bra energiflöde i kroppen vilket råder bot på stagnation och ökar vitaliteten. så att vi med energi och lätthet kan uppnå våra mål här i livet.

Swami Saradananda (född Sarada) började livet i brant backe. Redan vid fyra års ålder blev hon dömd till ett liv i rullstol tack vare sjukdomen polio. Om det var envishet eller ren nonchalans som fick henne på fötter igen vet ingen, men erfarenheten har gett Swami en övertygelse om att man inte ska begränsa sig till vad någon annan säger.

I vårt samtal pratar vi mer om det, samt:

  • Swamis och yoga på 60- och 70-talet
  • yogan som ett vetenskapligt experiment
  • om att observera sitt eget sinne
  • tips på kriyas och andningsövningar
  • och mycket mer

Du kan lyssna på hela intervjun som är ca 30 minuter lång. Och om du bara vill ha lite snabb inspiration har vi gjort fyra guldkorn under minuten för dig.

Kortare klipp från intervjun