Vi är naturligt födda med läkande förmågor

Dr Yann Rougier är en välrenommerad läkare med specialitet inom neurobiologi och nutrition. Han har dedikerat sitt arbete till att studera sambanden mellan kropp, psyke, näring och immunförsvar, särskilt när det gäller cancer och andra degenerativa sjukdomar. Han kommer från Frankrike och har grundat flera initiativ som bidragit till bättre hälsa för många människor, speciellt inom Europa.

Vidare är Dr Yann annat en av grundarna till the Institute for Applied Neuronutrition and Neurosciences samt the WHealth Found - en stiftelse som verkar för att förebygga och ge terapeutisk behandling vid kroniska och degenerativa sjukdomar. Forte Pharma är ett annat av dessa initiativ som kom till på grund av övertygelsen om att rätt kosttillskott kan kompensera för vissa brister som uppstått i samband med hur livsmedel bearbetas nuförtiden. Han säger:

"Sedan mänsklighetens begynnelse har våra kroppar utvecklats och förnyat sig varje dag på grund av vår mat. Dock ska vi känna till att vår kost har förändrats mer på 50 år än under 50 sekel!"

Text: Alexandra Jerselius

 

Leenden aktiverar
Yann Rougier square (kopia)

”Inflammation är ofta nödvändig för att en skada ska läkas och smärtan försvinna, och den är ett av kroppens verktyg för att reparera sig själv.”

/ Yann Rougier

Kort om boken

Oftast inser vi vilken rikedom vår hälsa faktiskt är först när vi är sjuka och har ont. Dr Yann Rougier är en fransk läkare som i många år studerat sambandet mellan kroppen och psyket samt mellan den näring vi får i oss och immunförsvaret. I periodens bok, Naturlig smärtlindring, beskriver han utförligt hur vi kan dämpa värk och smärta på naturlig väg istället för att ta till receptfria värktabletter.

Naturlig smärtlindring är en lika vacker och rikt illustrerad som praktisk och användbar bok för alla människor. För vi alla upplever värk i livet om det så bara är ibland eller varje dag.

Läs en längre presentation av boken HÄR.