Astrologi och kristallmagi

Den här gången ska vi djupdyka i astrologi och kristallmagi. Inom den äldsta astrologin, den babyloniska, jobbar man mycket med något som kallas för ”remedies”. På svenska kan vi kalla det för botemedel eller medicin för planeterna. Konceptet är att man använder sig av någon form av hjälpmedel för att dämpa en svår planetär påverkan i en persons horoskop.

Man kan inte ta bort en besvärlig position av till exempel karmaplaneten Saturnus. Men man kan mildra effekten på olika sätt så personen inte behöver vara helt fast under planetens energi. Ett sätt är att använda sig av kristaller. Det finns olika system kring vilken kristall som styr vilket stjärntecken, vilken planet och så vidare. Jag använder mig av det äldsta systemet, det babyloniska.

Nedan har jag listat vilka stenar som passar till vilka planeter. Du behöver dock inte veta hur planeterna ser ut i ditt horoskop för att kunna använda listan, du behöver bara veta vad du vill jobba med. Är det till exempel kärleksfrågor, kolla upp vilken sten som Venus styr över och så vidare.

Astrologi och kristallmagi

Du kan bära kristallen, ha den i fickan, eller helt enkelt hålla den i din hand då och då under dagen. Behån (!) är också ett populärt ställe att förvara sin kristall på. Är du insatt i chakrasystemet så kan du använda kristallerna i relation till dem såklart. Du kan även ha din kristall på ditt sängbord så att den får jobba med dig i sömnen. Det finns med andra ord många olika sätt, gör det som känns bäst för dig.

Det viktigaste är din egen intention, för det är den som avgör hur stark kontakten med planeten blir. (Det betyder att du absolut kan bära karmaplaneten Saturnus kristaller, till exempel diamant, utan att det skadar dig. Det som spelar roll är att din faktiska intention när du satte på dig diamanterna inte var att förstärka Saturnus energi i ditt liv). Du gör detta så länge du vill. Den enda varningen är att inte jobba med Mars energi för länge. Och Saturnus energi ska man helst undvika att förstärka. Läs mer under respektive planet.

Sophias lista över kristaller

Här är några av de kristaller som passar till de 7 traditionella planeterna:

Solen: Solsten, rubin, röd granat, iris (rainbow crystal). Du använder dig av solens kristaller när du behöver mer vitalitet i kroppen, för att bli mer utåtriktad och social och för kreativiteten. Det är bra kristaller för den som vill synas mer.

Månen: Naturliga vita pärlor, månsten, selenit, alla kristaller som är vita. Månens kristaller hjälper med healing, speciellt med känslomässig läkning. De förstärker intuitionen och kan hjälpa till med att balansera de kvinnliga hormonerna i kroppen.

Merkurius: Agat, peridot, kristaller som är gul-gröna eller har många färger. Du väljer Merkurius kristaller om du vill ha fler vänner, bli bättre på att kommunicera, eller vill hitta en mer lättsam sinnesstämning.

Venus: Jade, diamanter om de har färg och alla kristaller med mild rosa färg. Kärleksplaneten Venus kristaller kan hjälpa till med kärleksrelationer, alla former av diplomati och förhandlingar (speciellt om du även använder Merkurius kristaller). Venus styr också över pengar.

Mars: Hematit, röd korall, alla röda kristaller utom de som står under solen. Dessa kristaller ger dig mer energi, viljestyrka, mod och handlingskraft. Mars energi är dock något man får vara lite försiktig med. Det är alltid bäst att få ditt horoskop ställt innan du börjar jobba med Mars. Baksidan av Mars energi är frustration, aggression och det är även en planet som kan ge olyckor.

Jupiter: Gul safir, citrin, gul topaz, alla kristaller som är genomskinliga och skinande. Jupiter är planeten av tur så om du är behöver mer flyt i livet kan Jupiters kristaller hjälpa till. Jupiter visar oss också vad som ger mening i våra liv. Så om du känt dig lite nere eller vilsen så pröva jobba med Jupiters kristaller. Planeten styr även över barn, utbildning, inspiration och livsglädje. Jupiter, precis som Venus, kan också dra pengar till dig.

Saturnus: Diamant, blå safir, brun jaspis, alla mörka lite tyngre kristaller dock inte hematit. Saturnus ger visserligen uthållighet och tålamod men är inte en energi man bör dra till sig mer av om man inte fått det rådet av en astrolog. Baksidan av Saturnus är förseningar, blockeringar, otur, kritik och sorg. Så här bör man vara försiktig. Normalt ger man aldrig remedies/botemedel för Saturnus inom astrologin om inte personens horoskop har en perfekt placerad Saturnus. Men även då är man väldigt restriktiv.  

Sophia Nilson, Astrolog

Instagram @sophiasastrologi

Facebook www.facebook.com/sophiasastrologi

Messenger m.me/sophiasastrologi

E-post [email protected]

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 13 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *