Christina Nilsson – bron mellan ”flärdfullhet” och ”själfullhet”

Foto: Katriina Mäkinen

Det ena behöver inte utesluta det andra” säger Christina ”HarmoniNa” Nilsson, som vill radera den förutfattade meningen att bara för att man är andlig kan man inte intressera sig för skönhet och flärd. Att det går är Christina själv ett levande exempel på. Hennes syfte är att skapa en bro mellan världarna av inre och yttre skönhet, mellan flärdfullhet och själfullhet, vilket hon gör genom Chakra Balance Dance och sitt event-koncept Holistisk Hälsa & Själslig Skönhet.

Chakra Balance Dance (CBD) – är en dans som frigör blockeringar och väcker själskontakten inom oss, så att vi kan leva och stå starka i vår kraft. Den skapades ur en svår tid i Christinas liv som ägde rum för ca 20 år sedan efter förlust av både föräldrar och ett kärt förhållande.

Ett Soul moment ägde rum redan som treåring och bestod av – har hon förstått senare – minnesglimtar från ett tidigare liv. Nästa Soul moment kom när hon var i 14-årsåldern, det var en tydlig röst från ovan som uppmanade henne att välja väg – antingen fortsätta vara den tillbakadragna och blyga tjejen som inte tog för sig, eller bli en rebell som inte längre behövde leva upp till andras förväntningar.

– Då väcktes min inre själskraft och sedan dess har jag gått min egen väg i livet, berättar Christina.

Mångfacetterat liv

Det kan kosta att gå sin egen väg. Christinas intresse för kläder och skönhet har ibland gjort att människor har dömt henne och tvivlat på hennes andliga seriositet, men som hon själv säger: “Andras åsikter får stå för dem. Huvudsaken är att du själv vet ditt syfte och värde här i livet”, vilket hon ofta förmedlar på sina kurser. Hon började sin karriär inom tv och media på TV4 Skåne och har arbetat mycket som konferencier och moderator. En del känner kanske igen henne från Skånefruar, ett tv-program om och med skånska kvinnor och deras liv. Då framförde hon sin Chakra Balance Dance i TV 2010 för första gången, det blev Christinas väg ut ur den andliga garderoben och när hon visade vem hon var fullt ut fick hon större stöd än hon hade kunnat ana.
– Sverige behöver förebilder som visar att man minsann kan vara både andlig, bry sig om sitt yttre – som speglar insidan och sin karriär. Man kan leva ett mångfacetterat liv och utforska allt man vill, man behöver inte välja eller låta anda påpeka hur du ska leva!

Idag är det svårt att tro att Christina en gång var en tillbakadragen liten tjej som helst ägnade sig åt att läsa och rida. Hon föddes som sladdis, har en äldre syster och växte upp i Kristianstad med sin mamma och ”hjärtepappa”. Efter att i tonåren tagit beslutet att omfamna sin vildare sida följde hon den urkraft som då väcktes inom henne.

– Även om jag kanske inte gjorde de bästa valen under en tid så tror jag det är sunt att barn klipper navelsträngen och blir sin egen individ.

Terapeutisk dans

Låt oss utforska det här med Chakra Balance Dance. Vad är det egentligen?

– Det är en fusion mellan frigörande dans och våra sju chakran, en metod med grunden i det Ayurvediska holistiska perspektivet som innefattar både den fysiska, mentala, emotionella och själsliga hälsan, berättar Christina.

Med CBD vill hon hjälpa människor till ett berikande, glädjefyllt liv och tända den inre gnistan så att de vågar utmana rädslor, emotionella  och mentala hinder – eftersom ”det är bortom dem dina inre juveler och kärleken finns”.

Chakra Balance Dance hjälper Christina och deltagare att navigera i livet, genom att belysa de blockeringar som finns i chakrasystemet och som visar vad man behöver jobba på. Varje dag scannar hon sina chakran för att härleda blockeringar så att hon kan stå stadigt i sitt fundament och ge sin kropp, det tempel hon bor i, den näring och omsorg den behöver. Det hjälper henne också att alltid ta med det andliga perspektivet när hon gör val och tar beslut.

Christinas motto är “Shine On & Be Younique” (dunik), och med Lejonet i både solen och ascendenten och Vågen i månen är hon helt rätt person att på ett väl balanserat sätt plocka fram den inre styrkan ur de människor som är med på hennes chakra-sessioner och vi på Livsenergi ser mycket fram emot att få följa Christinas andliga resa framåt.

Text: Sofia Ekholm Intervju: Alexandra Jerselius

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 6 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *