“Ett minne utan laddning blir till visdom”

Sedan 2015 har Joe Dispenzas böcker lanserats av Livsenergi och antalet svenska följeslagare ökar stadigt. Det är en man som är överbevisad om att vi besitter förmågor som ligger och slumrar inom oss, tills den dag vi inser att vi kan väcka den. Och när vi gör det kan vi vanliga människor åstadkomma det ovanliga. Periodens Bok Bryt ovanan att vara dig själv skrevs till alla de som vill ha svar på frågan ”HUR ska jag gå tillväga, hur gör jag?”

Vi har träffat några av Joes följeslagare som läst hans böcker och varit på hans veckolånga kurser runt om i världen. I dessa möten får vi en insikt i vem Joe Dispenza är och vad hans jobb gör för människor.

Joes egen mirakelberättelse

Det känns viktigt att först nämna att Joe har ett alldeles eget skäl till att leva sitt syfte och sprida sin kunskap. Som 23-årig kiropraktor och atlet blev han påkörd av en jeep på sin cykel under ett triathlon. Sex ryggkotor krossades och som ett resultat sköts benmassa in i ryggmärgskanalen och skapade kaos i kroppen. Han ställdes inför två val: förlamning från bröstkorgen neråt eller operation som kunde ge honom en hjälplig förmåga att ta sig fram. Joe Dispenza tackade nej till båda delar och valde en helt annan väg.

“Jag tror att det finns en intelligens, ett osynligt medvetande, i oss alla, och att det är den som ger oss liv. Den stöder, underhåller, skyddar och läker oss i varje stund. Den skapar triljoner specialiserade celler, det ser till att hjärtat slår dygnet runt och det kan organisera hundratusentals kemiska reaktioner i en enda cell på en enda sekund m.m. Jag resonerade som så att om den här intelligensen existerade och så villigt, medvetet och kärleksfullt gjorde allt detta för mig, då kanske jag skulle ta uppmärksamheten från den yttre världen och i stället vända mig inåt och ta kontakt med den, bygga upp en relation.”

Eftersom han inte hade något annat att göra tog han två beslut:

Att varje dag lägga all sin uppmärksamhet på den här inre intelligensen och ge den en plan, en mall, en vision med mycket specifika order, för att sedan överlämna själva läkningen till den högre medvetenhet som har obegränsad kraft.

Han skulle inte tillåta en enda tanke som han inte ville uppleva effekten av.

“Nio och en halv vecka efter olyckan reste jag mig och gick tillbaka in i mitt liv – utan vare sig gipsförband eller operationer. Jag var helt och fullt återställd.”

Nyckeln till kraften

Efter detta ville Joe ta reda på mer, om livet, om hur vi fungerar och höra andra människors berättelser om radikalt tillfrisknande. Han började resa runt i världen och samla kunskap och med tiden insåg han att alla dessa tillfrisknanden vilar på ett starkt element: sinnet.

Ofta kräver det en extrem situation för att vi ska plocka fram våra övernaturliga krafter, som t.ex. sjukdomsdiagnoser, en djup depression eller olycka. Men Joe Dispenza har studerat detta i detalj och kommit fram till metoder som vem som helst kan använda när som helst.

Idag har han lämnat jobbet som kiropraktor och ägnar sig åt att forska inom bland annat neurologi, hjärnfunktion, kemi och cellbiologi. Och han skriver böcker om resultaten från sin forskning. Som författare och uppskattad föreläsare reser han världen över och hjälper människor till ett bättre liv. På hans hemsida delar hans följare ut den ena hyllningen efter den andra. Man kan ana ett stort förtroende och en oändlig tacksamhet för det arbete han utför.

Enligt Joe är man inte dömd av sina gener eller strikt kodad att vara på ett speciellt sätt hela sitt liv.  I Bryt ovanan att vara dig själv ger han oss nycklar till de verktyg som krävs för att kunna förändra sig själv. Hans genomslagskraft kommer förmodligen sig av att han på ett lätt sätt förklarar annars ganska komplexa saker.

Livet är inte hur du har det, utan hur du tar det

Alexandra och Patricia, som båda har studerat Joes böcker och varit på hans veckokurser,  berättar:

“Både kvinnor och män söker sig till hans böcker, föreläsningar och meditationer. Han gör en fin avvägning av det mystiska och det vetenskapliga – en spännande approach som inte väger över för mycket åt något håll.”

“Joe är en förespråkare för att man inte enbart ska leva i den tredimensionella världen och att vi kan vara med och påverka våra liv. Vi kan få tillgång till känslor som kan hjälpa oss att hantera motgångar och annat i livet, vilket är en del av att lära känna sig själv. Det handlar om tillväxt och förändring - “Livet är inte hur du har det, utan hur du tar det.””

Det kan vara så enkelt att man ser det positiva i något istället för att fokusera på det negativa, något som kan vara svårt men som hjälper en på vägen till ett lyckligare liv i samklang med sitt innersta väsen. Man tolkar olika utifrån hur man agerar inifrån.
"Det är skillnad på att passivt förvänta sig något och aktivt jobba för att få det man vill ha".

“Något som också är viktigt är att kunna släppa saker, att avväpna laddade minnen. Ett minne utan laddning blir till visdom istället för något som ligger och skaver i bakhuvudet och sänder ut dålig energi. Att kunna anamma förlåtelse, inte enbart för förlåtandets skull, men för att kunna lösa upp och lägga negativa knutar bakom sig och fortsätta med livet utan dessa spänningar.”

“Han besitter verktygen för att locka till sig även de som tvivlar på denna typ av metoder, det är inte så flummigt. Oavsett vad du har för inställning till meditation och andlighet så får du en trevlig känsla i kroppen av hans meditationer.”

”Det är så fint att det finns människor som verkligen går in för att förmedla svåra saker, men på ett lätt sätt så att många kan få ta del av det”, avslutar Patricia.

Text: Cecilia Dixon

Läs mer om Joe här:

Joe Dispenza

 

 

Kort om boken

Är du redo att bryta den största vanan av dem alla?
Dr Joe Dispenza är tillbaka med ytterligare en bok som redan har förändrat människors liv världen över. Boken heter Bryt ovanan att vara dig själv, och precis som titeln skvallrar om är det en bok om hur man ändrar djupt inrotade vanor som inte gagnar en i livet. Och lika djupt som våra (o)vanor är rotade inom oss – lika djupt går Dr Joe in på varför det är så och hur vi ska göra för att förändras. Förbered dig på en läsupplevelse som inte bara ger dig insikt om varför du är som du är och agerar som du gör, utan hur du ska gå till väga för att göra dig av med de delar av din personlighet som håller dig tillbaka.

Snart kommer även meditationerna som hör till boken ut som ljudfiler - så håll utkik!

Läs mer om bokenR.
DR JOE_Outside (c) Stacey McRae all rights cleared lr liten

Kort om författaren:

“Jag tror att det finns en intelligens, ett osynligt medvetande, i oss alla, och att det är den som ger oss liv."

Titel: Forskare.

Familj: Tre underbara barn som hunnit bli stora.

Bor: I Santa Barbara, California på vintern och i Washington state på sommaren.

Intressen: Jag älskar att laga mat, och så är jag väldigt förtjust i rött vin, hela upplevelsen av den faktiskt. Och så gillar jag minnen, skapa häftiga stunder som man kommer ihåg.

Äter helst: Jag äter väldigt hälsosamt och bra och varierar mellan allt från indisk och amerikansk till vegetarisk mat.

Läser helst: Främst läser jag den allra senaste vetenskapen men jag tycker också om en bra roman, och berättelser om förändring och transcendens.

Levnadsregler: Jag litar på mitt hjärta. Det finns något gott i varje människa. Sluta aldrig att skapa. Se till att du berättar för människor i ditt liv att du älskar dem.

Dold talang: Jag spelar musik med mina vänner, främst piano och trummor. Jag älskar all sorts musik, så länge den berör mig. Jag komponerar faktiskt en hel del musik till meditationer.

 

Hemsida: www.drjoedispenza.com