Kristaller för sorg

Hej,

Jag är ledsen att jag inte har uppdaterat på länge. Jag har vart tvungen att gå in lite i mig själv senaste tiden. 

Livet är konstigt, ibland tar man så mycket för givet. För mig blev det så uppenbart alldeles nyligen. Jag var helt uppe i massa beställningar, mycket på mitt andra jobb, mammaroll, försäljning av bostad osv. och tankar och oro om dessa saker har kommit och gått. 

Jag och min man började titta på ”The truth about everything” om Stephen Hawking och filmen fick mig att känna en så enorm tacksamhet till livet. Har ni sett den? Om inte, se den. Sen återgår man på något sätt ganska snabbt till det vardagliga ekorrhjulet. Men mitt i allt så kom livet och knackade på min dörr: min mormor blev sjuk och inlagd på sjukhus och min älskade hund blev svårt sjuk och gick bort. 

Här går man till vardags ofta med tankar och oro om relativt obetydliga saker när allt ställs på sin spets. För finns det något viktigare än nära och kära och deras hälsa? Inte för mig i alla fall. 

Jag pendlar fortfarande fram och tillbaka mellan sorgens alla faser. Ena stunden förnekar jag vad som hänt, i nästa bryter jag ihop inombords, ibland blir jag arg inombords och känner en sån orättvisa och ibland känner jag mig hoppfull om att våra själar en dag möts igen. Det är stormigt! 

Men även om kroppen dör så vet jag att själen och kärleken lever vidare. 

Jag använder mina kristaller extra mycket nu. Att komma ihåg är att kristallerna inte försöker göra situationen bättre, dem stöttar istället under denna process (som är helt naturlig). 

Mina kristalltips för sorg:

Rosenkvarts – läker ett brustet hjärta. För hjärtat går i tusen bitar när någon man tycker om lämnar livet på denna jord. Den hjälper dig att förlåta om det behövs, att hitta kärlek både för dig själv och andra, och fyller hela ditt liv med kärleksfullt stöd och andlig näring. Testa att sova med rosenkvarts, det är fantastiskt. Eller varför inte ta ett bad?

Rubin i Zoisite – underlättar frigöring av smärta och sorg. En sten som säger att det är okej att va ledsen och arg. Stenen erbjuder andligt stöd och uppmuntrar dig att åter finna din passion för livet utan att stänga av dina djupare känslor. Det är inte antingen eller. Den förstärker också din medkänsla och uppmuntrar dig att dela med dig och stötta andra som kanske går igenom samma sorgprocess.

Stenen hjälper dig dessutom att komma ihåg dina själsplaner för denna nuvarande inkarnation och de lektioner du valt att lära dig. Det är en mycket positiv sten som hjälper till att se det goda och det glada i nuet, oavsett hur mörkt det kan kännas för stunden. Jag har en stor sfär som jag sitter och mediterar med.

Ametist – lindrar sorg. Den hjälper dig att anpassa dig till eventuella förluster och absorberar smärta och sorg. Dessutom erbjuder ametisten andligt skydd och stöd. Kristallen allierar dig med dina andliga guider. Ametisten kan dessutom öppna upp dina mediala förmågor och hjälpa dig att kommunicera med en älskad som har gått bort. Jag har gjort mig ett halsband som jag bär med mig.

Blå turmalin (Indikolit) – ger stöd och förståelse för de djupare orsakerna och konsekvenserna av sorg och förlust. Jag gick på stan häromdagen och fick syn på en vacker ring som jag inte kunde slita mig från. Det va en blå turmalin. Då det är en ganska ovanlig färg har jag faktiskt inte sett den förut. Det slutade med att jag köpte ringen. När jag kom hem plockade jag fram mina böcker och började slå upp och läsa.

Det slog mig snabbt att det va min själ som visste vad jag behövde: Den här kristallen lär oss att ingen någonsin sörjer ensam. Den ger tillgång till en mängd olika andliga guider som samlas för att hjälpa själen vidare. Kristallen lär oss också att döden inträffar vid exakt rätt tid för en själ, oavsett hur fel det kan tyckas och kännas. Den förklarar att själen har lärt sig sina lektioner, eller att nådens karma har trätt i kraft, gåvor har utvecklats och själen har återvänt hem. Denna kristall är här för att trösta de efterlämnade. Ja, det va precis vad jag behövde. Med denna ring bär jag med mig min älskade hund överallt. Tack, tack, tack! 

2 thoughts on “Kristaller för sorg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *