Liselotte & Camilla Örnberg

Medium och författare

"Kontakten med andevärlden har en läkande kraft"

Liselotte, Camilla och jag har haft många kontakter under det senaste året när vi jobbat med deras bok. Idag när vi talas vid är det med ett annat fokus och nya, oupptäckta sidor hos dessa fina budbärare dyker upp. Hängivenheten sin roll och livsuppgift förstärks, så även deras driv för att kunna hjälpa fler att hitta närmare sitt inre och få ett rikare liv. De har följts åt på sin mediala resa i snart 20 år och jobbar ofta tillsammans om än de också har egna uppdrag. Deras starka band som mor och dotter är som ett bevis för oss andra att vi alla är förbundna genom generationer och dimensioner. Och det är Liselotte och Camillas livsuppgift att dela den kunskapen.

Jag slås av hur båda två tidigt i livet valde att följa sin intuition, strunta i normen och vågade gå sin egen väg.

Liselotte:
– Jag har aldrig haft en känsla av att jag ska utbilda mig till något speciellt utan har följt med livet och förlitat mig på att det blir bra. Kontakten med andevärlden har varit väldigt stark hela vägen och jag har känt mig säker på det jag har upplevt som min sanning. Det har inte funnits några tvivel.

Det krävs en stark drivkraft att vika av från strömmen. Vilken är er drivkraft?
Camilla:
– Känslan av att vi är något mer, att det finns något större än oss människor här på jorden har alltid varit stark hos mig, och envis, nyfiken och utforskande som jag är kan jag inget annat än att fortsätta mitt sökande. Jag har alltid känt att jag vill hjälpa människor. I början visste jag inte riktigt hur, men efter min första kurs i medial utveckling kunde jag sätta ord på det, det blev väldigt tydligt att jag skulle jobba som medium.

Liselotte:
– Jag har alltid varit annorlunda, det där ”något” har alltid funnits närvarande i mitt liv liksom längtan efter att få dela med mig av det. Andevärlden vill ge styrka och tröst, stötta sina nära och kära och vara en hjälp på vägen. För att jag ska kunna hjälpa till på bästa sätt behöver jag ständigt utveckla min förmåga att hålla en så ren kanal som möjligt.

Vad vill ni uppnå?
Camilla:
– Inre frid – så gott det går - för en själv och för andra. Det känns som att jag många gånger är väldigt nära en total tillfredsställelse, just att bara vara, inte behöva något mer, inte behöva sträva utan vara helt nöjd med det som är här och nu och kunna se det vackra i allt och alla. Det ger ett djup i tillvaron. Andligheten och att leva nära sitt innersta öppnar upp för dessa stunder och fler behöver få tillgång till det.

Hur gör man för att komma åt sitt innersta och följa sin väg?
Liselotte:
– Det är ett jobb man måste göra på egen hand. Vi beskriver våra bästa råd i boken, och det viktigaste är att stanna upp, lyssna in och fråga sig själv Hur känns jag?.
– Folk kommer ofta till oss för att få sin väg berättad för sig. Då säger vi som det är: ”Du ska inte komma till oss, du behöver göra det här på egen hand.” Och så ger vi vår guidning på vägen.

Vad är det bästa med att ha kontakt med andevärlden?
Camilla:
– Den läkande kraften. Att få sammanföra en själ som gått över till andra sidan med en anhörig, saknad och älskad på jorden, och tvärtom, är helande för alla. Mötet blir läkande.

Var ska man börja?
Liselotte:
– Det är inte alltid så viktigt att kunna kommunicera med andevärlden. Det viktiga är att DU stannar upp, att DU börjar se dig själv, DIN väg, och få ett annat perspektiv på ditt liv och din vardag. Det är grundläggande för vidare kontakt. Börjar du intressera dig för dig själv så öppnar du upp för det andliga.

När man talar om personlig utveckling med Liselotte och Camilla handlar det om att lära känna sin innersta essens, sin kärna.

Camilla:
– Alla har möjlighet att kommunicera med andevärlden. Börja med att väcka tanken på att dina nära och kära på andra sidan finns här, runtomkring dig. Våga hoppas, våga tro att det är sant. Och våga känn efter! Stanna upp emellanåt och kontrollera ”tillåter jag mig att känna efter eller springer jag bara på?”.

Det låter inte helt lätt, hur gör man för att våga hoppas?
Camilla:
– Sätt dig ned i tystnad, kanske i meditation. Ställ dig frågan ”Hur känns jag?”. När du känner att du är i en bra sinnesstämning kan du be någon på andra sidan att komma nära. Iaktta minsta lilla förändring och tolka det.

- Din hjärna kommer slå bort dina upplevelser och du kommer att tvivla, men om du gör det här några gånger så kommer du över det.

Hur mycket måste man jobba för att få någon effekt?
Liselotte:
– Mediumskapet handlar om små, små skiftningar i medvetandet, i upplevelsen med andevärlden. Det är sällan någon som dundrar in med buller och bång, i alla fall till en början. För att uppleva detta subtila krävs att man kan vara här och nu, iaktta sig själv och veta hur man själv känns innan man börjar ta in känslor och energier från andevärlden.

  • Lyssna på din egen känsla.
  • Stanna upp.
  • Andas.
  • Våga följa din väg.

Camilla:
– Du kan åstadkomma mer än du tror genom att bara stärka dig själv. Ta din utvecklingsresa med dig in i vardagen. Lyssna till din egen känsla. Stanna upp. Andas. Var sann mot sig själv och våga följa din väg så kommer mycket annat på köpet. Du är en del av något större.

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

Liselotte och Camilla Örnberg, mor och dotter, har följts åt på resan till att bli några av Sveriges mest uppskattade medium, bland annat genom sin medverkan i TV-programmet Det Okända. Det är deras starka övertygelse att alla har möjlighet att kommunicera med de i andevärlden, det gäller bara att öva upp sin förmåga. Livet som medium har berikat deras liv. Nu vill de uppmuntra andra att utforska och fördjupa sig själva och sina andliga relationer. I Andevärldens röster delar de med sig av sina berättelser, insikter, lärdomar och verktyg som inspirerar och hjälper dig på vägen.

Läs en längre presentation av boken HÄR.

CoLÖrnberg 600x600

Liselotte Örnberg

"Jag älskar att läsa!”

Titel: medium, healer, djurkommunikatör

Ålder: 56 år

Familj: Min man, dotter, undulater och en nakenfis (kinesisk nakenhund).

Bor: Landvetter

Gillar att läsa: Har svårt att sluta, sträckläser. Läser helst verkliga berättelser, fakta. Senaste boken jag läste var ”Som om min själ har gått ifrån mig”.

Gillar att äta: Jag är allätare men gillar lakrits.

Bästa platsen på jorden: På vilken plats som helst bara jag känner att jag är på min egen plats inombords.

Levnadsregel: Jag har så svårt med orättvisor. Klarar inte av det. Empati. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Camilla Örnberg

"Handla utifrån ditt hjärta."

Titel: medium och yogainstruktör (ashtanga & yin)

Ålder: 38 år

Familj: Man, 2 barn (4 och 2 år), mamma och pappa

Bor: Torslanda, Göteborg

Gillar att läsa: Ja, läser just nu Närmare något med Simon Krohn, handlar om yogafilosofi, om hans resa. Jag läser mycket på engelska.

Älskar: Fräsch och färggrann mat.

Bästa platsen på jorden: Nära min familj.

Levnadsregel: Balans. Jag tror att medlevägen är den gyllene… Att unna sig…
Handla utifrån ditt hjärta. Stanna upp. Njut, var tacksam.