Sherrie Dillard

Medium och medicinskt intuitiv författare

"Jag har en orkan som knackar på min dörr"

Det är i början av september. Jag får kontakt med Sherrie Dillard, medial vägledare och författare, när hon befinner sig i sitt hem i North Carolina. Just innan vårt samtal fick jag ett meddelande från henne ”Jag befinner mig mitt i orkanen Florence bana och har några sista förberedelser att göra innan den slår till så vi får hålla intervjun kort.”. Jag är glad att vi fick möjligheten att talas vid och just detta speciella tillfälle gav en dimension till vårt samtal som jag kanske inte får uppleva igen, att tala med någon som vet att om några timmar kan min värld vara helt upp-och-ned-vänd.

Min första fråga till henne är Hur skulle du beskriva dig som människa?

Hon skrattade högt åt frågan som hon tyckte var svår och sa:
- Jag är en person som blir glad av andliga energier, att ständigt lära mig mer. Jag älskar att ta emot intuitiv information, hjälpa andra att få budskap och att få vara med och se gnistan som tänds i människor när de upplever en andlig kontakt.
- Jag är också en person som arbetar hårt, vill utveckla mig själv och växa. Jag tycker mycket om att skriva, praktisera yoga, simma, promenera och vara aktiv.

Hur ser du på livet? Tar du det lättsamt?
- Nu ställer du en fråga till mig i ett känsligt läge. Generellt sett skulle jag gärna vara mer lättsam till livet än vad jag kanske är i grund och botten. Och med en orkan som knackar på dörren är det inte så lätt att vara bekymmerslös.
- Jag tar gärna arbete och relationer med människor till mitt hjärta. När jag tänker på en lättsam inställning till livet så kopplar jag det till en förmåga att välja att inte bli så involverad. Så fungerar det inte för mig, jag brukar gå rakt in i saker och situationer, för att förstå mig själv bättre och reda ut frågetecken.

Hur och när förstod du att du hade mediala förmågor?
- Jag har alltid, så länge jag kan minnas, haft en förnimmelse av något okänt och det växter sig starkare ju äldre jag blev. Under min tonårstid hade jag otroligt mycket upplevelser med andevärlden. Det var ju ingenting jag ville ha, jag ville bara vara en normal tonåring. Just där och då skulle jag gärna ha varit lite mer bekymmerslös.

Sherrie berättade även att hon just nu skriver på en memoar om hur hon som 17-åring gick igenom en väldigt tuff period som hade med hennes mediala förmåga att göra. När hon väl var igenom den var hon fullt medveten om att det var mediumskap och kontakt med andevärlden hon skulle ägna sig åt. Jag frågar henne om det fanns något annat jobb innan hon blev professionellt medium, hon svarar:
- Nej, jag har sysslat med detta sedan jag var ca 20 år (idag är hon 60, reds anm.). Det var det jag var bra på! Jag hade alltid mycket att göra så det föll sig naturligt att jag skulle fortsätta på det spåret.
- Jag älskar verkligen det jag gör. Jag skulle kalla det för mitt livs kärlek.

Du talar varmt om fusionen, sammansmältningen av intuition, andlighet och medveten personlig utveckling. Berätta om det.
- Den information jag tar emot om människor i mitt yrke kombinerar alla dessa områden och ger vägledning och medvetenhet inom dem. Ofta är folk intresserade av något av dessa områden i livet och kanske inte alls ser värdet i de andra. Jag vurmar för att man ska se helheten.

Kan du måla upp ett exempel på hur det kan bli om man inte ser till helheten.
- Om man är en person som fokuserar på personlig utveckling, att växa och ta tillbaka makten över sitt liv. Då kanske man tar kontakt med ett medium som en informationskälla, lite kliniskt sett. Endast för att få information om sin utveckling, inte att se sin själs syfte. Men, ordet psychic kommer från grekiskan och betyder ”från själen”. Allt hänger samman.

Det här med tecken och symboler från andevärlden, vilken roll har de spelat i ditt liv?
- Jag har alltid haft en förkärlek till tecken och symboler. De kan ge tröst, upplysning och vägleda oss till vårt bästa jag samtidigt som de kan vara ett förbryllande mysterium. Men de påminner oss om lekfullheten och hängivenheten hos en större kärlek som alltid finns med oss.
- Jag har också alltid varit fascinerad av divinationssystem såsom tarot, runor osv och har länge drömt om att skapa en metod för att kunna kommunicera bättre med ”det osynliga”. En serie synkroniciteter ledde mig till insikten att vi kan åberopa andliga tecken och använda dem för att få vägledning i vårt dagliga liv.

Var finns tecknen?
- Många känner en närhet till det andliga när de är i naturen. Jag upplevde däremot att även livet i stan var fullt av tecken. Med mina år som medium som erfarenhet har jag sedan dechiffrerat tecknen för att kunna återanvända och lära ut. Ibland tar jag ut mina klienter på promenader och så pratade vi om de tecken som vi stöter på och kopplar de till deras liv.

Hur förstår vi dem? Hur kan jag veta om det jag upplever är ett tecken eller bara ”livet”?
- Det finns lite olika sätt att tyda om det är ett tecken eller ej. Om du t.ex. går och funderar på eller oroar dig för någonting, fångar något din uppmärksamhet när du är i det tillståndet så är det ett tecken. Ett annat sätt är upprepningar. Om du ser ett tecken om och om igen. De som vill visa dig något kommer vara ihärdiga. Det kan också vara så att du befinner dig i naturen och är mottaglig, då kan du känna tydligt om det är ett tecken som du ska ta emot.

När senast använde du dig av tecken från andevärlden?
- Som sagt, vi väntar ju på en orkan här. Om jag vill veta hur jag ska hantera den så ber jag efter ett tecken, för om jag frågar mig själv får jag bara ett kaos till svar 😉

Text: Alexandra Jerselius

Kort om boken

I boken Andliga tecken & symboler berättar Sherrie hur du kan utveckla din förmåga att uppmärksamma, förstå och låta dig vägledas av budskap som finns i din omgivning. Tecken och symboler finns runt omkring oss hela tiden, det är hälsningar från andevärlden som påminner oss om att vi inte är ensamma.

När du börjat lägga märke till tecken och symboler som visar sig i din vardag dras du in i livets djupare mysterium och blir medveten om att andevärlden ser, känner och vägleder dig!

Läs en längre presentation av boken HÄR.

Dillard Sherrie_2016 (kvadratisk)

"Jag är som lyckligast i vatten”

Sherrie Dillard

Titel: medium och författare

Ålder: 60 år

Familj: singel, har 2 barn, 2 barnbarn, och en hund, och 2 nära syskon.

Bor: Raleigh, North Carolina

Kommer från: Landsbygden i Massachusetts, USA

Tycker om att läsa: noveller när jag vill ta en paus från allt, och andliga böcker löpande hela tiden.

Favoritplats på jorden: Jag är som lyckligast när jag får vara i eller nära vatten. Jag simmar 4-5 ggr/vecka.

Livsmotto: Visa empati, medkännande och vänlighet så ofta som möjligt.

Dold talang: jag målar på silke

Nästa bok du skriver: Utöver min memoar så skriver jag på en bom om hur vi fortsätter kommunicera och utvecklas med våra nära och kära på Andra sidan.