Ta del av kraften i helig geometri

Helig geometri tillskriver heliga betydelser till vissa geometriska former och proportioner och kan ses lite som universums andliga byggstenar. Nästan alla mänskliga kulturer hänvisar till helig geometri av något slag, det är en fascination som vi kan hitta spår av så tidigt som på hällristningar och grottmålningar och intresset håller i sig än idag. Det är inte så konstigt då det gömmer sig en hel värld bortom något som vid första anblick enbart verkar vara linjer och former.

Oliver Niño energihealer tillika författare till medlemsboken Andlig aktivering, har stor erfarenhet av och arbetar ofta med kraften i helig geometri för att rena och skydda sin energi. Här förklarar han och ger oss tips på hur vi kan gå tillväga för att själva börja utforska symbolernas värld.

Den tredimensionella pyramiden, sfären och spiralen är de vanligaste formerna i både naturen och arkitektur, som dessutom har en stark energi. Om de formerna inte känns som om de väcker någonting inom dig tipsar Oliver om andra du kan prova: stjärnor, blommor, åttahörningar, gallerverk, trädgårdar, pentagram, tetraedrar, hamsa (eller ”Fatimas hand” – en populär symbol i kulturer från Mellanöstern) och den oändliga knuten (som även kallas den tibetanska knuten och återfinns i många smycken och mattor). Dessa heliga former återfinns i de egyptiska pyramiderna, på snäckor, på löv, i Davidsstjärnan och i konstverk, snöflingor, arkitektur, tempel och kyrkor. Till och med vårt dna är format som en tredimensionell stege eller dubbelspiral.

Pyramiden

Som vi nämnde ovan finns det väldigt tidiga spår av mänsklighetens användande av helig geometri. Grekiska och romerska filosofer hade till exempel teorin att den heliga geometrin är ett slags konstruktionsritning för själva livet och trodde att det fanns en gudomlig geometrisk plan och att den utgjorde grunden till all materia. Specifika geometriska former sades också ha symbolisk, andlig innebörd. I den schamanska traditionen kommer helig geometri med budskap till oss från andevärlden. Och det finns många uråldriga berättelser som talar om att frukt som placeras inne i en pyramid förmultnar långsammare. I modern tid finns bland annat forskaren Bill Kerell, som experimenterar med pyramider och artemia (en typ av bladfoting). Han har upptäckt att arten, som vanligtvis har en livslängd på mellan sex och sju veckor, kan leva över ett år om de befinner sig under en pyramid. Han observerade också att individerna blir tre gånger större än normalt under sådana förhållanden. Och i en studie från brännskadeavdelningen på ett kanadensiskt sjukhus upptäckte man att patienter som placerades under en pyramidformad struktur i några minuter läkte fortare och hade mindre ont än genomsnittet.

Hitta dina heliga symboler

Oliver Niños tror att kraften bakom helig geometri, att det skyddar det som finns inuti, ovanför, omkring och under, är på grund av den tydliga, positiva energi den besitter. Han menar att du kan få liknande fördelar själv genom att köpa en pyramidformad säng, bära en pyramidformad hatt eller sova med en liten kopparpyramid under sängen.

Vill du arbeta praktiskt med att förstärka dina intentioner med helig geometri, föreslår Oliver att du börjar med ett snabbt påstående som fokuserar på att hitta rätt form för dig. Medan intentionen alltid fokuserar på det resultat man önskar, handlar den heliga geometrin mer om att härbärgera den energi som behövs för att göra den starkare. Du kan till exempel säga: ”Hjälp mig att hitta den bästa symbolen för beskydd.” Och sedan kan du föreställa dig att du befinner dig inuti några olika geometriska symboler, en efter en, som om symbolen utgjorde ett kraftfält, och försöka uppleva den med alla dina fem sinnen. Ha tillit till att symbolen kan fylla sin funktion att skydda din energi. När du provat några olika geometriska symboler kan du intuitivt välja en av dem. Nu när du kan visualisera att du är innesluten i din heliga geometriska symbol kan du leka lite med dess storlek och ytstruktur. Gör den så liten eller stor du vill, beroende på vilken miljö du befinner dig i. För en del fungerar det att visualisera formen, och för andra räcker det med att föreställa sig att intentionen skyddas och förstärks av symbolen. Använd vilken symbol som helst för beskydd, så länge den passar dig. Prova under några veckor, och sedan kan du testa med en annan om du vill. Att utforma sitt skydd är en intuitiv process där man provar sig fram, och det finns inga val som är fel.

Vill du läsa mer om helig geometri och andlig utveckling, ta en titt på boken Andlig aktivering HÄR.

Den här artikeln publicerades först i Livsenergis medlemstidning nr 13 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *